banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Erdoğan'nın kanaat önderleri toplantısına Urfa'dan Eski Belediye başkanı katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden kanaat önderleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde yaptığı konuşmada, eskiden beri her fırsatta Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde yaşayan kanaat önderleri ve aşiretlerin ileri gelenleriyle bir araya gelmeye çalıştıklarını belirterek, Siirt'in damadı olması ve siyasi çalışmaları nedeniyle gençlik yıllarından beri bölgeyi sık sık ziyaret ettiğini vurguladı.
“TÜRKİYE'Yİ HEM ÖZGÜRLÜKLER HEM DE EKONOMİK GELİŞMİŞLİK BAKIMINDAN TARİHİNİN EN BÜYÜK REFORMLARIYLA TANIŞTIRDIK”

İstanbul'da ve Türkiye'nin her yerinde bölgeden gelenlerle yakın istişare hâlinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle şu gerçeğin altını çizmekte fayda görüyorum; Türkiye'yi hem dini özgürlükler hem kültürel ve siyasi özgürlükler hem de ekonomik gelişmişlik bakımından tarihinin en büyük reformlarıyla biz tanıştırdık. Bugüne kadar ülkemiz ve milletimizle ilgili tüm önemli adımları hep sizlerle danışarak, sizlerin görüşlerini, desteklerini, fikirlerini alarak attık. Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiği şu dönemde bir kez daha değerlendirmelerinize, tavsiyelerinize desteğinize ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kanaat önderlerinin vakit el verdiği ölçüde, her birinin görüşlerini dinlemek arzusunda olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem ülkemiz hem milletimiz hem de bölgede yaşayan kardeşlerimiz için hayırlı bir istişare olacak" dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yaptıkları yatırımlarla ilgili bazı rakamları paylaşmak istediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Böylece bölgeye verdiğimiz önemi ve yaptığımız katkıyı daha iyi görebileceğinize inanıyorum. Hükûmetlerimiz döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize yaptığımız yatırımların toplam tutarı, eski rakamla söylüyorum; 290 katrilyon liradır. Bu rakamın alt başlıklarına baktığımızda tarımsal desteklerde 33,5 milyar lira, işsizlik yardımlarında 2 milyar lira, sosyal yardımlarda 59 milyar lira, İller Bankası katkıları dâhil, ilçe ve köylerimize alt yapı desteği olarak 18 milyar lira, kalkınma ajansları vasıtasıyla üreticilerimize 5,5 milyar lira destek verdiğimizi görüyoruz. Bu noktada GAP ve DAP projelerinin en önemli gelişmeleri bizim dönemimizde sağlandı." Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Anadolu Bölgesi'ne 48 bin 306 derslik yaparak, tüm çocukların eğitim görebilmesini temin ettiklerini söyledi.

Sadece bu bölgedeki üniversite sayısını altıdan 18'e, üniversite öğrencisi sayısını da 107 binden 616 bine yükselttiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğal gaz konforunu 788 binden fazla haneye ulaştırdık. Artık buralarda doğal gaz var ve devam ediyor. İnşallah kısa zamanda Türkiye'de doğal gazın ulaşmadığı ev kalmayacak" diye konuştu. Hastanelerde, 10 bin kişiye düşen yatak sayısını 22'den 32'ye, 100 bin kişiye düşen doktor sayısını ise 92'den 126'ya çıkardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Anadolu Bölgemizdeki bölünmüş yol uzunluğunu 260 kilometreden 3 bin 884 kilometreye yükselttik. Havalimanı sayımız 8'den 12'ye, uçak yolcusu sayımız 436 binden 8 milyona çıktı. Organize sanayi bölgesi sayısını 5'ten 24'e, küçük sanayi sitesi sayısını 44'ten 75'e yükselttik." dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde derslik sayısını 18 bin 580'den 64 bin 710'a yükseltip, çocukların eğitime erişimini ciddi manada kolaylaştırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Yani son 17 yılda toplam 46 bin 130 yeni derslik inşa ettik. Üniversite sayımız 3'ten 10'a, üniversite öğrencisi sayımız 32 binden 170 bine çıktı. Sulamaya açılan arazi büyüklüğünü 2 milyon dekardan 6 milyon dekara yükseltirken, 27 milyon dekar alanda da toplulaştırma çalışması yaptık. Özellikle evlerde hayatı büyük ölçüde kolaylaştıran doğal gazda abone sayısı 660 bine yükseldi. Sağlık hizmetlerinde 10 bin kişiye düşen yatak sayısı 13'ten 24'e, 100 bin kişiye düşen doktor sayısı da 61'den 83'e çıktı."

“TÜRKİYE, BU ZOR COĞRAFYADA GÜVEN VE İSTİKRAR ABİDESİ OLARAK AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR”

Bu bölgeleri her alanda tarihinde görülmedik hizmetlere, yatırımlara kavuşturduklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Bunları özetle ifade etmemin sebebi, Türkiye'nin son iki asrına damgasını vuran, geri kalmışlık zincirini, alt yapı ve sosyal devlet hizmetleri bakımından nasıl kırdığımızı göstermektir. Bugün Türkiye'nin 81 vilayetinin hepsinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki illerimizde de fiziki geri kalmışlıktan söz edilmesi artık mümkün değildir. Hizmet çıtasını sürekli yükselttiğimiz için elbette yapacak daha çok işimiz, daha çok yatırımımız var ama asıl kritik eşiği aştığımıza inanıyorum."

Alt yapının önemli, ancak yeterli olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Huzurunuz yoksa güvenliğiniz yoksa umudunuz yoksa sahip olduğunuz fiziki imkânların da bir önemi kalmaz. Bugün sınırlarımız dışındaki yerlerde en büyük sorun budur. Irak'tan Suriye'ye Mısır'dan Libya'ya kadar her yerde çok ciddi sıkıntı, çok ciddi zulüm var. Aynı şekilde Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Karadeniz'den Akdeniz'e kadar ülkemizin dört bir yanı, fiili veya potansiyel krizlerle dolu. Türkiye işte bu zor coğrafyada huzur, güven ve istikrar abidesi olarak ayakta kalmanın mücadelesini veriyor. Hamdolsun, uğradığımız tüm saldırıları bertaraf ederek, bugüne kadar hep hedeflerimize istikamet üzere yürümeyi sürdürdük."

“BİZ TÖKEZLERSEK, YÜKSELİŞE GEÇEN İSLAM DÜŞMANLARI ZİNCİRLERİNDEN BOŞALMIŞA DÖNER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ümitlerini Türkiye'ye bağlamış mazlum ve mağdurlara faydalı olabilmenin şartının sürekli güçlenerek, yola devam etmek olduğunu bildiklerini söyledi. "Biz tökezlersek, ülkemiz sadece sarsılır ama emin olun böyle bir durumda Irak'tan Suriye'ye kadar tüm mazlumlar yerle yeksan olur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz tökezlersek Avrupa'dan Amerika'ya kadar tüm Batı'da yükselişe geçen İslam düşmanları adeta zincirlerinden boşalmışa döner. Biz tökezlersek, coğrafyamızdaki tüm insanları birbirlerine kırdırmak için her gün yeni oyunlar çevirenler bayram eder. Biz tökezlersek hiç şüpheniz olmasın, bölgemizdeki diğer halkların yaşadıkları felaketin bin beteriyle karşılaşırız. Bunun için Türkiye'nin mutlaka dimdik ayakta kalması şarttır."

Seçim dönemleri, ülkenin ve milletin birlik ve beraberliğine yönelik saldırıların arttığı dönemler olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 Mart öncesi de yine bu oyunların sahnelendiğini görüyoruz. İttifakların mahiyetine baktığımızda bu durumu gayet açık tespit edebiliriz" ifadesini kullandı.

Vefatının sekizinci yıl dönümünde 54'üncü Hükûmetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı da rahmetle anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan yerel seçimlere işaret ederek, "Bizim için mahalli seçimler sadece mahalli seçimlerdir. Kazandığımız belediyelerde, milletimize, şehirlerimize en güzel hizmetleri vermenin, en iyi projeleri hayata geçirmenin çabası içinde olacağız. Bunun için 'belediye işi, gönül işi' diyoruz. Ama karşımızdakiler meseleye asla böyle bakmıyor. Onlar için asıl mesele, AK Parti meselesi değildir, onlar için asıl mesele Cumhur İttifakı meselesi değildir, onlar için asıl mesele Tayyip Erdoğan meselesi de değildir. Buradaki asıl mesele Türkiye'dir, buradaki asıl mesele Türkiye'nin güçlenmesidir, buradaki asıl mesele Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde hayata geçirmeye çalıştığı onurlu, adil, etkin politikalardır" değerlendirmesinde bulundu.

“SURİYE'DE OYNANAN OYUNU GÖRDÜK VE SAHAYA GİREREK GİDİŞATI DEĞİŞTİRDİK”

Mısır'da ve tüm Kuzey Afrika'da oynanan oyunu gördüklerini ve karşı çıktıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ta oynanan oyunu gördüklerini ve ağırlıklarını koyduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Suriye'de oynanan oyunu gördük ve sahaya girerek işin gidişatını değiştirdik. Biz Doğu Akdeniz'de Karadeniz'de Balkanlar'da oynanan oyunlar karşısında da aynı şekilde ilkeli bir duruş sergiliyoruz. Çomak soktuğumuz bu kovanlarda sahnelenen senaryolar birer birer çıkmaza girdikçe, bize karşı husumette büyüyor. Bize işte bunun bedelini ödetmek istiyorlar. Sizlerden alelade bir siyasi rekabet için değil, işte bu mücadelemiz için destek istiyoruz. Çünkü bu mücadelenin sonunda kazanan Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla velhasıl hangi kökenden, hangi meşrepten olursa olsun tüm kesimleriyle milletimiz olacaktır. Şayet bir kayıp olursa da bunun bedelini aynı şekilde 82 milyon hep birlikte ödeyeceğiz. Beka meselesi dediğimiz işte budur. Biz 31 Mart seçimlerine işte bu anlayışla bakıyoruz."

Bu seçimleri sağ salim geride bıraktıklarında Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak ve umudunu Türkiye'ye bağlamış olanların dertlerine derman olmak için 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu mücadelede herkesin desteği önemli ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin desteği daha önemli. Çünkü en büyük oyunlar bu bölgelerimiz üzerinde oynanıyor. Hem ülkemizin geleceğini aydınlatmak hem de bu oyunları bir kez daha bozmak için gelin el ele, gönül gönüle verelim ve bu şekilde de ülkemizin yarınlarını çok daha güçlü bir hâle getirelim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.