banner2
Öne Çıkanlar teog news futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig doğayla uyumlu

Erdoğan: İzmirli kardeşlerim için yeni konut yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’da yaptığı konuşmada, “İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Van 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.


Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine dün İzmir'de yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek başladı.

“DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARA YARDIMCI OLUNMASI FAALİYETLERİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’deki depremde 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 885 vatandaşın yaralandığını ve 15 kişinin yoğun bakımda olduğunu açıklayarak, İzmir ile depremin hissedildiği şehirlerde yaşayanlara geçmiş olsun dileklerini yineledi.

Devletin, deprem anından itibaren tüm imkânlarıyla İzmirlilerin imdadına koştuğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz kaldırma ve depremden etkilenen vatandaşlara yardımcı olunması faaliyetlerinin eksiksiz yerine getirildiğini bildirdi.

Türkiye’nin en doğusundan en batısına tehlikeli bir deprem kuşağı altında olduğunun, yaşanan her sarsıntıyla bir kez daha hatırlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun yıllar boyunca ülkeye hâkim olan vesayetçi zihniyetin en çok ihmal ettiği alanlardan birinin de afetlere dayanıklı yapı inşası olduğunu söyledi.

“VAN'I YENİ HİZMETLERLE BULUŞTURACAĞIZ”

Şehirleri bir kanser gibi saran tek katlı veya çok katlı gecekonduların acısının, afetlerde yıkım ve can kaybı olarak yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'ın da bu acıları en derinden yaşamış şehirlerden biri olduğunu anlattı.

Bundan dokuz yıl önce Van'ın Erciş ve Edremit ilçelerinde meydana gelen depremlerde 644 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 4 binin üzerinde kişinin de yaralandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'ın belki de ülkede, bu çapta bir yıkımın, bu derece hızla telafi edildiği ilk örneklerden biri olduğu anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da deprem sonrası 25 bin 172 konut, kamu binası, okul, cami, sosyal tesis ile 2 bin 325 ahırı inşa ederek sahiplerine teslim edildiğini belirterek Ocak ayında yaşanan depremin ardından Malatya'da 5 bin 24 ve Elazığ'da 18 bin 868 konutun önemli bir kısmının bitirildiğini, kalanlarında depremin yıl dönümünde tamamlanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza da inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'ın kalkınma gayretlerinde ve yaşadığı felaketlerde hep yanında yer aldıklarını vurgulayarak, “İnşallah, bundan sonra da Van'ı yeni yatırımlarla, yeni projelerle, yeni hizmetlerle buluşturacağız” dedi.

Kuruluşundan bugüne AK Parti teşkilatlarında görev almış tüm isimlere teşekkür ederek hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce ilçe kongrelerinde görev alan ve bugün de il kongresinde görev alacak kişilere başarılar diledi.

“DÜNYA SİYASİ VE EKONOMİK OLARAK YENİ BİR DÖNEME GEÇİŞİN SANCILARINI YAŞIYOR”

Dünyanın, siyasi ve ekonomik olarak yeni bir döneme geçişin sancılarını yaşadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir önceki asır, yüz milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanan savaşlar, hiçbir ahlaki sınırı olmayan sömürgecilik faaliyetleri yanında demokrasi ve özgürlük arayışlarıyla geçmişti. Kendilerini demokrasinin ve özgürlüklerin beşiği olarak gösteren Batı ülkelerinin faşizm, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi hastalıklarının karşılaşılan ilk ciddi krizde hemen nüksettiğini görüyoruz. Yıllarca çalışacak ucuz iş gücü olarak gördükleri insanların farklı coğrafyalardan ülkelerine gelişini teşvik edenler, şimdi sığınmacı akınlarına karşı sınırlarını kapatıyor. Kendi siyasi ve sosyal fanatizmlerinden kaynaklanan bu sorunlar sebebiyle, refahlarının ve güvenliklerinin tehdit altına girdiğini görenlerin bir anda nasıl faşizm bataklığına savrulduklarını ibretle seyrediyoruz. Bir dinin peygamberine ve bir ülkenin yöneticisine karşı sergilenen çirkinlikleri, özgürlük kılıfı altında savunmaya kalkanlar, en çok da demokrasi kavramına zarar veriyor. Avrupa değerleri diye çıkılan yolun, diğer inançların ve toplumların sembollerine yönelik en bayağı hakaretlerin savunuculuğuna çıkması çok acıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, bu süreçte en çok hedefe konulan ülke durumunda olduğuna dikkati çekerek, “Son dönemde Fransa başta olmak üzere kimi ülkelerde yükselen İslam düşmanlığı, Avrupa'yı defalarca felakete sürükleyen çarpık bir zihniyetin hâlâ devam ettiğinin işaretidir. Bir asır önce, elimizdeki kalan son vatan toprağı Anadolu'daki varlığımıza dahi tahammül edemeyenler, bugün bölgemizde aldığımız inisiyatiflere de aynı şekilde yaklaşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“BUGÜN BİZE DÜŞEN KENDİ DAVAMIZA SIKI SIKIYA SARILMAKTIR”

“Dinî fanatizmle İslam'a ve Müslümanlara, ırkçı saiklerle Türklere ve diğer yabancılara nefret besleyenler, artık bu duygularını gizleme gereği dahi duymuyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Şu gerçekleri gayet iyi biliyoruz, Peygamber Efendimize edilen her hakaret, tüm Müslümanları hedef almaktadır. Şahsıma edilen her hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarının tamamını hedef almaktadır. Bize yönelik saldırılar, İslam'a ve Peygamberimize olan muhabbetimizden, ülkemize ve milletimize yaptığımız hizmetlerden kaynaklanıyor. Hamdolsun milletimiz bu gerçeği gördüğü için birkaç istisna dışında yekvücut olarak inancının ve ülkesinin değerlerinin arkasında yer almıştır. Kısır politik çıkarlar uğruna ülkelerinin ve tüm dünyanın huzurunu kaçıranlar bunun hesabını elbette vereceklerdir. Bugün bize düşen kendi davamıza sıkı sıkıya sarılmaktır. Bunu da inancımızın ve kültürümüzün özünde var olan vakarla, dirayetle, soğukkanlılıkla yapacak, asla provokasyonlara itibar etmeyeceğiz.”

Bölgede ve dünyada yaşanan hemen her meselenin doğrudan Türkiye'yi ilgilendirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin Libya'dan Karabağ'a kadar pek çok meselede bu derece aktif pozisyon almasının sebebi, hem kendi haklarını savunmak hem de zor zamanlarında dostlarının yanında yer aldığını göstermektedir” dedi.

“HER KESİME YÖNELİK YENİ DESTEK VE TEŞVİK PAKETLERİ HAZIRLAYIP UYGULAMAYA ALDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiyi bir yandan koronavirüs salgının yol açtığı sıkıntılara diğer yandan da maruz kaldığı saldırılara karşı ayakta tuttuklarını anlatarak, “İstihdamı korumak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak için 40 milyar liralık karşılıksız nakit desteği sağladık. Üretimi sürdürmek, esnafı ve sanatkârı ayakta tutmak, ihracatı geliştirmek için görülmemiş kredi ve vergi teşvikleri devreye soktuk” açıklamasında bulundu.

İhtiyaç duyuldukça her kesime yönelik yeni destek ve teşvik paketleri hazırlayıp uygulamaya aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Yakın çevremiz başta olmak üzere tüm dünya salgının yeni dalgalarıyla sarsılırken Türkiye, güçlü sağlık altyapısı ve dirayetli kriz yönetimi ile bu süreçten kendini ayrıştırmayı başarmıştır. Böyle aynı zamanda doğru stratejiler, cesur kararlar ve çok çalışmakla çok büyük atılımlarında fırsatlardır. Ülkemizde siyasi ve diplomasi alanında kuşatmaya kalktılar istiklalimize ve istikbalimize canımız pahasına sahip çıkarak karşılık verdik. Ülkemizi savunma sanayinde kuşatmaya kalktılar, kendi savunma sanayimizi kurarak karşılık verdik. Ülkemizi ekonomi alanında kuşatmaya çalışanlara cevabımızı da yeni bir ekonomik kurtuluş savaşı ile veriyoruz. Bölgemizdeki krizleri ve salgınının etkileri, bütün bunların sebebiyle belki tam görülemiyor ama emin olun ekonomide en az siyasi özgürlüğümüzü sağlama, en az yerli ve millî savunma sanayini kurmak kadar önemli adımlar atıyoruz.”

“Ekonomide gerçekleştirmekte olduğumuz büyük yapısal değişim, en az kapitülasyonların kaldırılması kadar tarihî anlama sahiptir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile 2023 yılına kadar bu süreci tamamladığımızda diğer alanlarla birlikte ekonomide de bambaşka bir Türkiye’yi milletimizin hizmetine sunacağız. Bunun için milletimizden biraz daha sabır, biraz daha metanet, biraz daha gayret bekliyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Van’a yaklaşık 30 milyar liralık yatırım yapıldığının altını çizerek şehre eğitim, sağlık, altyapı, ulaştırma, tarım, sulama ve teknoloji yatırımları hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede görev üstleneceklere başarılar dileyerek Kovid-19 salgını bittiğinde meydan mitinglerinin yeniden başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, havaalanından şehre girişinde Ulupamir Köyü'nden gelen geleneksel kıyafetler giymiş, atlı Kırgız Türkleri karşıladı. Atlılar, bir süre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan otobüse eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Van İl Kongresi’nin ardından Van Valiliğini ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.