banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Erdoğan'dan faiz mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Bursa İl Başkanlığı teşkilat yemeğine katıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı’na verdikleri güçlü destek için Bursalılara şükranlarını sundu.

“31 MART SEÇİMLERİNDEN TÜRK DEMOKRASİSİ GÜÇLENEREK ÇIKTI”

AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Bursa’daki başarısında emeği geçen teşkilat mensuplarına ve başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere MHP’lilere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı, 31 Mart seçimlerinde elde ettiği kesin ve tartışmasız zaferle Türkiye’nin üstündeki karabulutları dağıtmış, ülkemizin önünde yeni bir yol, yepyeni bir ufuk açmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden Türk demokrasisinin güçlenerek çıktığını ifade ederek Türkiye’nin önünde seçimsiz bir dönem olduğunu ve bu önemi Türkiye’de “güçlenmenin”, AK Parti’de ise “yenilenme” ve “birleşme”nin vesilesi hâline getirmek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atacağımız adımlarla AK Parti’nin geleceğini şekillendirmenin yanında, bizden öncekilerden emanet aldığımız bu kutlu davayı 2053 ve 2071’e taşıyacak beşeri ve kurumsal omurgayı da hep beraber inşa edeceğiz. Milletin sandıkta verdiği mesajları en doğru şekilde okuyarak en alttan en tepeye kadar üzerimize düşenleri muhakkak yerine getireceğiz” diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI OLARAK TÜRK DEMOKRASİSİNİ GÜÇLENDİRECEK YENİ REFORMLARA İMZA ATACAĞIZ”

AK Parti’nin, milletin maziden atiye giden şanlı yolculuğunun altın halkalarından biri olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu hareketin hamurunda Şeyh Edebali’nin duası, Fatih’in ufku, Yavuz’un cesareti, Sultan Abdülhamit’in dehası, Mustafa Kemal’in kararlılığı; 104 sene önce Çanakkale’ye koşan Kınalı Hasanların kahramanlığı vardır. Bu harekette şehit Başbakan Menderes’in, Hasan Polatkan’ın, Fatin Rüştü Zorlu’nun, merhum Özal’ın, merhum Erbakan Hocamızın, merhum Türkeş’in ve diğer büyüklerimizin hakkı, emeği, fedakarlığı vardır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu davayı bugünlere üniversite kapılarında gözyaşı döken kızlarımızın sabrı;  azgın azınlığın her türlü provokasyonuna rağmen meşru zeminden ayrılmayan Anadolu insanının irfanı taşımıştır. Başardığımız her şeyi, önce Allah’ın yardımına, sonra davamıza olan bağlılığımıza ve elbette bu kutlu yolda yaptığımız özverilere borçluyuz. Sıfatımız ne olursa olsun, hepimiz öncelikle bu davanın bir neferiyiz. Hiçbirimizin hesabi davranma, aklı ve vicdanı yerine nefsinin sesine kulak verme lüksü yoktur. Kalbinde millete-memlekete hizmet sevdası olan herkese, ne kadar aykırı olursa olsun her fikre, AK Parti’nin kapıları daima açıktır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “94 ruhu” ile çalışacaklarını, “2071 vizyonu” ile projelerine yön vereceklerini dile getirerek, “Bu süreçte ülkemizin bekasını, milletimizin istikbalini ilgilendiren konularda MHP ile güç birliği yapmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminde olduğu gibi, Türk demokrasisini güçlendirecek yeni reformlara Cumhur İttifakı olarak imza atacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“HER PLATFORM VE HER ZEMİNDE TÜRKİYE’NİN BAŞINI DİK TUTTUK”

Bursa’nın Türkiye’nin vizyon şehirlerinin başında geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldikleri andan itibaren Bursa’ya ve Bursalılara layıkıyla hizmet etmenin mücadelesini verdiklerini, bir taraftan çok evvel yapılması gereken ancak vizyonsuzluk, imkansızlık sebebiyle ortaya çıkan eksikleri giderirken, diğer taraftan da gelecek bir asra damga vuracak projeleri devreye aldıklarını kaydetti.

Bugün Bursa’yı ulaşım ve sağlıkta bir üst lige taşıyacak, 426 kilometre uzunluğundaki İstanbul-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir Otoyolu ile Bursa Şehir Hastanesi’nin resmî açılışlarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eserlerin Bursa’ya ve Bursalılara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Ağustos’ta AK Parti’nin 18. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını bildirerek AK Parti’nin 17 senesi iktidarda olmak üzere 18 yıldır şanla, şerefle millete hizmet etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

AK Parti’nin iktidarda olduğu her bir anı millete hizmet aşkıyla geçirdiğini, kimi eksikliklere rağmen Türkiye’nin ve milletin hemen her meselesine çözümler üretmeye çalıştıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir zaman milletimizin yüzünü yere eğdirmedik, hiçbir zaman milletimizin onurunun çiğnenmesine müsamaha göstermedik. Aksine her platform ve her zeminde Türkiye’nin başını dik tuttuk. Ülkemizin vatandaşlarına sunduğu hizmetlerin kalitesini artırmanın yanı sıra istisnasız her bir insanımızın bu hizmetlerden eşit derecede yararlanmasını sağladık” şeklinde konuştu.      

“TÜRKİYE’Yİ SATIN ALMA PARİTESİNE GÖRE DÜNYANIN 13. BÜYÜK EKONOMİSİ KONUMUNA YÜKSELTTİK”

Türkiye’yi IMF’den birkaç milyar dolar el açan, ekonomisi zayıf, ticareti düşük, sanayisi dışa bağımlı bir ülke konumundan kısa sürede bölgenin ürettim üssü hâline dönüştürdüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla işler hâle getirirken, ekonomiyi de ekonominin çarklarını da işler hâle getirdik. Türkiye’yi satın alma paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisi konumuna yükselttik. Eğitim, sağlık, ulaştırma, savunma, turizm, ihracat gibi birçok alanda, Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırmak yine bize nasip oldu. Önceki gün açıklanan dış ticaret rakamları, her türlü saldırıya rağmen, Türk ekonomisinin gücünü, sağlamlığını ve dinamizmini ortaya koymuştur. İhracat rakamları, ekonomimizin Temmuz ayında da süratle toparlanmaya devam ettiğini bir kez daha göstermiştir. Temmuz ayında ihracatımız yüzde 8,32 artışla 15 milyar 958 milyon dolara ulaştı. İthalatımız ise yüzde 7,98 azalışla 19 milyar 288 milyon dolara geriledi. Geçen sene ilk yedi ayda yüzde 67,7 olan ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı, hamdolsun bu sene yüzde 85,8’e çıktı. Dış ticaret fazlası veren ülke hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Küresel ticaretteki sıkıntılı atmosfere ve Çin ile Amerika arasında devam eden ticaret savaşlarına rağmen, biz ülkemiz tarihinin en yüksek Temmuz ayı ihracat rakamına ulaştık. Ocak-Temmuz arası yedi aylık dönemde toplam 104,2 milyar dolarlık ihracat rakamını yakalayarak yine bir rekor kırdık. Sadece ihracatta değil, inşallah bu sene turizmde de rekora koşuyoruz. Şu anda 50 milyon turisti aşar duruma geldik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya, Avrupa ve Orta Doğu’dan gelenler başta olmak üzere turizmde çok ciddi bir yoğunluk yaşandığını, daha önce varlık gösterilemeyen Çin Halk Cumhuriyeti ve Latin Amerika gibi bölgelerden Türkiye’ye gelen turist sayısının giderek arttığını söyledi.

“BÜYÜK TÜRKİYE HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’yi tökezletme senaryoları boşa çıktıkça ihracatta, turizmde ve diğer alanlarda başarı çıtasının da yükseleceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizler görüyorsunuz düşüyor. Faizlerin düşmesiyle beraber enflasyondaki gerileme de sürecek, piyasadaki canlanma yeniden ivme kazanacaktır. Biz sabredersek, çalışırsak, üretirsek, dik durursak, hepsinden önemlisi sürekli ‘öldük-bittik’ diyerek millete karamsarlık aşılamaya kalkan felaket tellallarına kulak asmazsak, Allah’ın izniyle, yarınımız bugünümüzden çok daha güzel olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin son 17 yılda elde ettiği başarıların gerisinde, kendi gündemine odaklanması ve kendi öncelikleri doğrultusunda hareket etmesi gerçeğinin bulunduğuna dikkati çekerek, “Bu süreçte muhalefetin sığ gündemiyle değil, daima milletin gündemiyle, milletin dertleriyle ilgilendik. Sizlerden ve tüm gönüllü kuruluşlarımızından Türk demokrasisine ve bizi biz yapan kadim değerlere sahip çıkmayı sürdürmenizi istiyorum. Birileri görmese de birileri istemese de hazzetmese de biz Büyük Türkiye hayalini gerçeğe dönüştürmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı’nı tebrik ederek konuşmasını tamamladı. Kaynak: Cumhurbaşkanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.