banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

ERDOĞAN: BELEDİYECİLİK MESAİYLE SINIRLI BİR İŞ DEĞİLDİR


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Kızılcahamam’da gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda bu yıl yerel seçimlere yönelik değerlendirmeler yapacaklarını belirterek 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen başkanları tebrik etti.

Belediye başkanlarına tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşa tepeden bakan, halktan kopan belediye başkanlarının başarılı olamayacağını, tebessüme, tokalaşmaya öne verilmesi gerektiğini söyledi.

Planlı belediyeciliğe önem verilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıllık ve beş yıllık planı olmayan belediye başkanı tıpkı rotası olmayan bir gemi gibi rast gele savrulmaya mahkûmdur. Böyle bir planınız yoksa gündelik karmaşa içinde aylarınız, yıllarınız geçip gider. Döneminiz bitip geriye baktığınızda da kalıcı hiçbir şeyin olmadığını görürsünüz. Yaptığınız işleri belli periyotlarla raporlamak suretiyle gözden geçirmez, muhakeme ve muhasebeye tabi tutmazsanız nereden nereye gittiğinizi göremezsiniz” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mali disiplin konusunda da belediye başkanlarını uyararak, personel rejimi, personel harcamaları gibi konularda da tavsiyelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık kişiye özel düzenleme anlamına gelen parsel bazlı değil, ada bazlı imar anlayışını her yerde yaygınlaştırmalıyız. Belediyecilik mesaiyle sınırlı bir iş değildir. Sabah 8 veya 9, akşam 5 olmaz böyle şey. Ya geldik işimiz bitene kadar belediyede duracağız, çalışacağız. Engellileri, okul öncesi çocukları ve bozulan toplum dengemiz içinde giderek daha büyük bir ihtiyaca dönüşen yaşlıları gözetmeyen bir belediyeciliği asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

İsraf meselesine hassasiyetle yaklaştıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Milletimize söz verdiğimiz şekilde ülkemizdeki tüm belediyeleri plan, program, proje, yatırım, istihdam, harcama konusunda takip edecek, gerektiğinde ikazda bulunacak bir sistem geliştiriyoruz. Amacımız kimsenin işine karışmak değil, tüm işlerin doğru ve standart bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladığımız bu sistemi en kısa sürede faaliyete geçiriyoruz. Genel Merkezimizde de kendi belediyelerimizi daha yakından izlemeye alacak benzer bir sistem kuracak ve çalıştıracağız.”Kaynak Cumhurbaşkanlığı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.