banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Erdoğan'a Netanyahu gibidir diyen Akşener'e tepkiler dinmiyor

Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Netanyahu ile kıyaslamasına toplumun tüm kanadından peş peşe tepkiler geliyor. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan sivilerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı." sözleriyle katliamcı Netanyahu ile Filistin'in hakkı için yıllardır mücadele eden Başkan Erdoğan'ı bir tuttu.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi de bu skandal açıklamalara kaleme aldığı yazısında tepki gösterdi. Selvi, "Filistinli çocukların umudu Erdoğan’ın, Filistinli çocukların katili Netanyahu’ya benzetilmesine tek kelime ile isyan ettim... Erdoğan, Netanyahu’nun Filistin’de yaptığı katliamı Türkiye’de mi yapıyor. Böyle bir benzetme nasıl olur?... Ne demek, “Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan, Binyamin Netanyahu” demek?" ifadelerini kullandı.

İşte Abdulkadir Selvi'nin o yazısı;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dikkatli izlediğim liderlerden biridir.

Muhalefet lideri olmasına rağmen milli meselelerdeki duruşu ve PKK terörü ile arasına mesafe koymasını önemserim.

Akşener’in 28 Şubat’ta darbecilere karşı verdiği yiğit mücadeleyi ise her zaman vurgularım. Ama zaman zaman da eleştiriyorum.

Yanlışa yanlış diyelim ki doğru dediğimizin kıymeti olsun ilkesiyle hareket ederim.

Akşener son dönemde yükseliş içinde olan bir lider. O nedenle de muhalefette kilit bir konuma yükseldi. Ona dayanarak millet ittifakının cumhurbaşkanı adayını belirlemede altın hisse Akşener diyorum. Ama bu onu eleştirmeme engel değil.

ŞIK OLMADI DEMİŞTİM

Akşener’i, Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden’le görüşmesi sonrasında yaptığı, “minnoş” benzetmesi nedeniyle eleştirmiştim.

Şık olmadı, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanına “minnoş” demek; Akşener’e yakışmadı, demiştim.

NETANYAHU BENZETMESİNE İSYAN ETTİM

Akşener’in konuşmasını dinlerken, Filistin’e yönelik İsrail zulmünü durdurmak için yıllardır çırpınan Türkiye Cumhuriyeti adına üzüldüm.

Filistinli çocukların umudu Erdoğan’ın, Filistinli çocukların katili Netanyahu’ya benzetilmesine tek kelime ile isyan ettim.

Olmadı Meral Hanım. Size yakışmadı.

Ne demek, “Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan, Binyamin Netanyahu” demek?

GELMİŞ GEÇMİŞ CUMHURBAŞKANLARINA HAKARET

Bu başta Filistin davasına sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış bir haksızlıktır.

Bu başta İsrail zulmüne karşı tepki göstermiş olan Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm başbakanlarına, cumhurbaşkanlarına yapılmış bir hakarettir.

BÖYLE BİR BENZETME OLUR MU?

Erdoğan, Netanyahu’nun Filistin’de yaptığı katliamı Türkiye’de mi yapıyor?

Böyle bir benzetme nasıl olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e sert tepki gösterdiği sıralarda yurtdışındaki PKK’lı hesaplardan birkaç kez “Siz de katliam yapıyorsunuz” şeklinde tweet’ler atıldı, sonra onlar dahi geri adım attılar.

Türkiye işgalci İsrail’le, Cumhurbaşkanı Erdoğan da çocuk katili Netanyahu ile kıyaslanamaz.

Bunu Meral Akşener yapamaz. Yapmamalı.

Bunu bir hata olarak görüyorum.

Ben Meral Hanım’ın bunu bilerek ve isteyerek söylediğine inanmak istemiyorum.

ERDOĞAN'IN MİSYONU

Bayramdan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüğümüz sırada kendisi Filistin’deki saldırıların durdurulması için yabancı devlet başkanlarıyla yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyordu, o nedenle telefonda biraz beklemek zorunda kalmıştım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Filistinlilere sahip çıktığınız ve Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların durması için gayret gösterdiğiniz için asıl biz size teşekkür ediyoruz” dediğimde Erdoğan, “Tabii ki yapacağız” demişti. Bu benim misyonum dercesine bir hava içindeydi.

PAPA'DAN PUTİN'E

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgalci İsrail’in saldırılarının durması, Filistinli çocukların, kadınların ölmemesi için dünyayı harekete geçirmeye çalıştı. Papa Fransuva’dan Rusya Devlet Başkanı Putin’e kadar 20 liderle görüştü. Hâlâ bu girişimlerini sürdürüyor. Erdoğan’dan daha büyük bir çaba içinde olan bir lider var mı?

ERDOĞAN’IN ÖNERİSİ

Ayrıca Erdoğan, liderlerle görüşmelerinde sadece İsrail’in saldırılarının durdurulmasını istemedi, Kudüs’ün yönetimi için bir statü de önerdi. Üç dince kutsal olan Kudüs’ün üç dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesini istedi.

NETANYAHU KIYASLAMASI KABUL EDİLEMEZ

Meral Hanım muhalefet lideri olarak Erdoğan’a karşı olmanız kadar doğal bir şey olamaz. Erdoğan’ı eleştirebilirsiniz.

Ama söz konusu Netanyahu olunca bu doğru olmaz. Haksızlık olur. Vicdanları yaralar.

MESCİD-İ AKSA’DA NASIL YANKILANDI

İsrail’e “One Minute” çekmiş olan Erdoğan’ı kiminle kıyaslarsanız kıyaslayın ama çocuk katili Netanyahu ile kıyaslamanız kanıma dokundu.

Çünkü Filistin davası siyaset üstüdür. Meral Hanım, yaptığınız bu haksız itham Mescid-i Aksa’nın kubbesinde hiç hoş yankılanmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.