banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Eğilmez'den önemli açıklamalar VİDEO

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Ankara’daki çalışmalara değinen Başkan Eğilmez; “24 Mayıs’ta İl Başkanları Toplantısı için Belediye Başkanımız, İl Genel Meclis Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız ve Gençlik Kolları Başkanımız Ankara’ya gittik. İl Başkanları toplantımızın ardından Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve bölgemizin 14 İl Başkanları ile bir araya geldik. Bölgemiz için önemli konuları masaya yatırdık. Bölge İl Başkanlarımızla Haziran ayı içerisinde Bakanımız Faruk Çelik Başkanlığında Şanlıurfa’da bir toplantı düzenleyerek bir araya geleceğiz. Bölgemizin önemli konularını ele alacağız. Yine geçen Salı günü meclis grup toplantımız yapıldı. Grup Toplantısına Şanlıurfa adeta damgasını vurdu. Genel Merkezimiz, Meclis Grubumuz gelen talepler üzerine 1 yıl önce bir karar aldı. Her hafta gerçekleştirilen grup toplantısına 2 veya 3 ilimizi davet ederek toplantıya alıyor. Bu hafta ise Şanlıurfamız davet edildi. Gençlik Kollarımız, Kadın Kollarımız ve İlçe Başkanlarımızla birlikte tabiri caizse bir çıkarma yaptık. Arkadaşlarımız grup toplantısının ardından TBMM’de bir dizi görüşmeler yaptılar Sayın Başbakanımız heyetimizi kabul etti. Başbakanımız Şanlıurfa’ya selamlarını sevgilerini gönderdi. Bende tüm Şanlıurfalılara Başbakanımızın selamlarını iletiyorum” dedi.

NUMAN KURTULUŞ’UN PROGRAMI ERTELENDİ

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un Şanlıurfa’da katılacağı programlar hakkında konuşan Başkan Ev. Eğilmez; “Biliyorsunuz Genel Başkan Yardımcımız Numan Kurtulmuş yarın Şanlıurfa’da olacaktı. Şanlıurfa’da düzenleyeceğimiz ‘Kent Ekonomileri Forumu’  programına katılacak, ardından da Mayıs Ayı İl Danışma Meclisimize katılacaktı. Ancak CHP’nin Başbakanımız hakkında verdiği gensoru görüşmelerinin aynı güne rastlamasından dolayı tüm Milletvekillerimiz Ankara’da olacaklar. Sayın Numan Kurtulmuş ise bu nedenlerden dolayı programı ileri bir tarihe ertelememizi talep etti. Bizde Kent Ekonomileri Forumunu Haziran Ayı Danışma Meclisi Toplantımız ile birlikte gerçekleştireceğiz. Haziran ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz toplantıya Sayın Numan Kurtuluş’un yanı sıra Bakanımız Faruk Çelik ve Milletvekillerimiz katılacaklar. Dolayısıyla Kent ekonomi Forumu programımız zorunlu ertelemeden dolayı özelikle davetiye gönderdiğimiz dostlardan özür diliyoruz. Cuma günü Mayıs Ayı Danışma Meclisi Toplantımızı Koordinatörümüz Ahmet İnal Başkanlığında gerçekleştireceğiz. Ardından da Bozova İlçemizin Danışma Meclisi Toplantımızı gerçekleştireceğiz. Biliyorusunuz teşkilat için toplantı olduğu için sadece teşkilat üyeleri katılıyor” dedi.

 

 

HALFETİ YAYLAK YOLU BİR İLK

Halfeti Yaylak yolu yapımında bir ilk yaşandığını belirten Eğilmez; “Halfeti Yaylak yolu gündemdeydi. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığımız hiçbir ilde olmayan bir uygulama ile Halfeti Yaylak yolu ‘Turizm Yolu’ olarak tescillendi. Böylece karayolları ağına alındı. Bunun ihalesi daha önce yapılmıştı. Daha önce ihalesi yapılmıştı. Ancak proje tadilatından dolayı biraz aksama oldu. Yol yapılmayacak gibi dedikodular çıkaranlar oldu. Ancak Çarşamba günü temeli atıldı. Aynı şekilde yol üzerinde bulunan üç köyümüze çevre yolu yapılacak. Biliyorsunuz birçok ilçede çevre yolu yokken, köylerimizde artık çevre yolu yapılıyor. Şehrimize hayırlı olsun”

 

ŞANLIURFA’YA TEŞEKKÜRLER

Şanlıurfa’nın güzel bir birliktelik sergilediğini vurgulayan Eğilmez; “Akil İnsanlar Heyeti Şanlıurfamıza geldiler. Akil İnsanlar Heyeti çok memnun bir şekilde ilimizden ayrıldı. Olumlu izlenimler aldılar. Şanlıurfamız yine bu konuda üzerine düşeni yaptı. Tüm Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum. Tüm Urfalılar bir noktada birleştiler. İktidarıyla, muhalefetiyle, STK’larıyla aynı noktada birleştiler. Bundan dolayı iktidarına, muhalefetine, STK’sına çok teşekkür ediyorum” diyerek Haziran ayında Bakan Faruk Çelik’in katılımı ile bir çok temel atma ve açılış törenlerinin Şanlıurfa’da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

 

Başkan Av. Yusuf Eğilmez, son olarak basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.