banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Eğilmez'den kadınlar günü mesajı; Kadınlar evinin direğidir

8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesi bir mesaj yayınlayan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesi ile başta Şanlıurfa olmak üzere ülkemizin dört bir yanındaki emekçi kadınlara selamlarımı gönderiyorum. Şanlıurfa’nın elleri nasırlanmış, alın teriyle kazanan, evine ekmek götüren tüm çilekeş, vefakar, cefakar kadınlarını, annelerimizi, evinde çocuğunu yetiştiren, evinin direği, evinin onuru kadınlarımızı, hanım kardeşlerimizi selamlıyorum.

 

Bu günlerde komşumuz Suriye’de Esed yönetimince zalimce katledilen kadınlarımızı, Afganistan'ın yoksul kadınlarını, Irak'ın, Filistin'in mağdur, mazlum kadınlarını, dünyanın her yanındaki ezilmiş kadınları selamlıyor, kendilerine Şanlıurfa’dan dualarımızı yolluyorum.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, ülkemin tüm kadınları için, dünyanın tüm kadınları için, istismarın son bulmasına, baskıların sona ermesine, cinayetlerin, tecavüzlerin tükenmesine, barışa, dostluğa, kardeşliğe ve dayanışmaya vesile olmasını yürekten temenni ediyorum.

 

Hiç kimse, kadına yönelik şiddeti, adına 'töre, gelenek, namus davası' diyerek meşrulaştıramaz. Bizim medeniyetimiz, 'Cennet, annelerin ayakları altındadır' der. 'Annenize, babanıza yanınızda yaşlandıklarında öf bile demeyeceksiniz' diye emreder. Bizim medeniyetimiz, kültürümüz, kadın erkek demeden, yaşlı çocuk demeden canı, hayatı, insanı kutsal görür, mübarek görür, dokunulmaz görür. Bizim geleneklerimiz kadını, evin de ailenin de sosyal hayatın da ekonomik hayatın da en merkezinde görür ve böyle kabul eder.

 

Türkiye'miz bölgesel güç olma yolundaki aydınlık yarınlara kadınlarla kavuşacaktır. Kadınların hak mücadelesini her zaman destekledik; aynı şekilde desteklemeye devam edeceğiz…

 

Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor; bu günün dostluğa, barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.