banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Eğilmez'den Hemotoloji ve bakan açıklaması

AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Bakanların Şanlıurfa’ya gelişi ve hematoloji uzmanı konusunda açıklamalarda bulundu.
‘Şanlıurfa Ankara’ya değil, Ankara Şanlıurfa’ya gelecek’ sözünün hafta sonu teyit edilecek ziyaretlerin gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Eğilmez; “Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in her zaman söylediği ‘Şanlıurfa Ankara’ya değil, Ankara Şanlıurfa’ya gelecek’ sözü vardı. Bu hafta sonu Sayın Bakanımızın sözünü teyit eder ziyaretler ilimizde olacak. Sayın Bakanımız Faruk Çelik her ay üç gün Şanlıurfa’da bulunuyor. Bu ayda Sayın Bakanımız yarın sabah uçağı ile Şanlıurfa’ya gelecek. Çeşitli temel atma, açılış ve ziyaretlerde bulunacak. Yine Genel Başkan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş, yarın akşam İstanbul uçağı ile Şanlıurfa’ya geliyor. Cumartesi günü Kent Ekonomileri Forumuna katılacak. Kent Ekonomileri Forumu, Ekonomi İşler Başkanlığımızca düzenlenen ve her ilde düzenlenen forumlar serisidir. Cumartesi günü de ilimizde gerçekleşecektir. Kent Ekonomileri Forumuna ilin ekonomi çevreleri, işadamları bir araya geliyor, ilin ekonomisi ile ilgili bir günlük forum olacak. Bu forumumuza Bakanımız Faruk Çelik, Genel Başkan Yardımcımız Numan Kurtulmuş, milletvekillerimiz ve ilimizde bulunan STK temsilcileri iştirak edecek.


Cumartesi günü Viranşehir İlçemizde bir barış yemeği düzenlenecek ve bazı açılışlar olacak. Barış yemeği ve açılışlara Sayın Bakanımız Faruk Çelik, İçişler Bakanımız Muammer Güler, Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker ve Genel Başkan Yardımcımız Numan Kurtulmuş katılacaklar. Cumartesi günü saat 17:00’de DSİ Konferans Salonunda mutat düzenlediğimiz İl Danışma Meclisi Toplantımızın Haziran toplantısını gerçekleştireceğiz. Toplantımıza Bakanımız ve Genel Başkan Yardımız iştirak edecek. Cumartesi günü yine Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı Şanlıurfa’ya gelecek. İlimiz için çok önemli projeler gerçekleşiyor. 130 okulun temeli atılacak. Daha sonra bir o kadar da okulun temeli atılacak. Bunlar gerçekleştiği takdirde ilimiz için devrim sayılacak niteliktedir. Dediğimiz gibi Ankara Şanlıurfa’ya geldi. Ankara’da proje kovalamaca yok. Bu anlamda Bakanımız Faruk Çelik ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 


HEMATOLOJİ UZMANI ATANDI

Hemotoloji hastaları üzerinde siyasi rant elde etmek isteyenlerin olduğuna dikkat çeken Eğilmez; “Yerel Kamuoyunu günlerdir işgal eden bir konu var. Hemotoloji uzmanının şehrimizde olmayışından dolayı birileri bunun üzerinde siyaset yapmaya çalışıyor. Özelikle belirtmek istiyorum ki, bu çok çirkin bir davranıştır. Dün bir kardeşimiz vefat etti. Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin. Biz bu hususta Bakanımız ve Milletvekillerimizle çalışmalar yapıyoruz. Şehrimizde bir hematoloji uzmanı vardı. Tayini çıktı yerine 3 uzman atandı, maalesef atanan uzmanlar çeşitli sebeplerden dolayı göreve başlamadılar. Ancak biz durmadık, çalışmalarımızı sürdürdük. Bizim çabalarımız takdir edilmesi gerekirken, birileri bunun üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmıştır. Bu durumu üzüntüyle belirtmek istiyorum.  Bugün itibari ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine bir hemotoloji uzmanı göreve başlamıştır. Atanan diğer uzmanlar göreve başlayana kadar bu hocamız geçici görev ile Şanlıurfa’daki hastaları tedavi edecektir” diyerek basın mensupların sorularını cevapladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.