banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Eğilmez'den 11 Nisan ile ilgili flaş açıklama VİDEO

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, gündemle ilgili bir batın toplantısı düzenledi. 11 Nisan Stadyumu yerine yapılacak projeyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Av. Eğilmez, “11 Nisan Meydanı ile ilgili de biz bu konuda, olumsuz düşünen insanları gerçekten insaflı olmaya davet ediyorum. Çünkü ilimizle birlikte birçok ilde yeni statlar yapıldı ve eski statların yerleri de TOKİ’ye devredildi ama biz bunu Şanlıurfa’da kabul etmedik. Urfa’nın en değerli yeri, en kıymetli yerinin yeşil alan olmasını istedik” dedi.

 

3 Bin metrekarelik alanda betonarme yapı olmayacak bir şekilde yapı olacağını sözlerine ekleyen Eğilmez, “Geri kalan yaklaşık 35 dönümlük bir alanda yeşil alan olacak. Altında da AVM yapılacak. Ama Türkiye’nin her tarafında bu arsa olarak değerlendirilmiş ve buralarda da rezidanslar, binalar yapılmıştır. Ama biz bunu kabul etmedik dedik, ‘burası yeşil alan olacak.’Hangi Urfalı, kim burada değerli bir arsasını bu şekilde değerlendirir. Bu noktada tabi bizim yolumuz doğru yoldur. Biz bu konuda çok değerli olan bir yerde aslında Spor Bakanlığı, burayı satarsa Şanlıurfa’nın tüm spor ihtiyaçlarını stat, kapalı spor salonu, çim sahaları olsun, yüzme havuzları olsun hepsini tamamlayabilecek bir değerde olan bir yerdir. Ama biz bunu kabul etmedik, yeşil alan olmasını istedik” diye ifade etti.

 

Av. Eğilmez, “Aslında bugün imza kampanyası başlatanlar Sayın Bakanımızı, Hükümetimizi ve bizi tebrik etmeliler” diyerek, konuşmasında şunları kaydetti;

 

“Maalesef bu konuda olumlu atılan her adıma bazı insanlar mutlaka karşı çıkıyor. Tüm projelere muhalefet etmeyi adeta kendilerine meslek edinmiş bazı insanlar var. Bu konuyu biz kamuoyunun vicdanına ve kamuoyu takdirine her şeyi bırakıyoruz. Biz bu konuda zaten gerekli adımları atmışız. Bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Burası inşallah 11 Nisan Meydanı olacak, bizim bu konuda taahhüdümüz var” dedi.

 

Bilindiği gibi 11 Nisan Stadı yerinin ‘Kent Meydanı’ olmasını isteyen ve bununla ilgili imza kampanyası başlatan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Şanlıurfa Temsilciliği ilk etapta Bin 177 imza topladı. Kampanyada; 11 Nisan Stadı yerinin betonlaşmaması istenirken, imza kampanyası halen devam ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.