banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Eğilmez; Bakan Yılmaz geliyor, Ankara geliyor VİDEO

AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Geçen hafta ilimizi ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’nin yaptıkları yatırım ve yarın ilimize gelecek olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın gelişleri ile ilgili bilgi verdi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’nin üç günlük Şanlıurfa ziyaretlerinde toplam 159 trilyonluk yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Geçen hafta üç Bakanımız Şanlıurfa’ya geldiler. Çeşitli açılış ve temel atma törenine katıldılar. Özelikle ilimiz için çok önemli olan Besi OSB temel atma töreni gerçekleşti. Bakanlarımız Mehdi Eker ve Faruk Çelik’in katılımı ile Türkiye’nin en büyük Besi Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Yine Bakanımız Fatma Şahin ilimize gelerek Türkiye’de ilk kez Şanlıurfa’da bu şekli ile Kadın Kültür Merkezi açılışını gerçekleştirdi. Yine Hilvan ilçemiz için önemli yatırımlar ve temel atma törenleri gerçekleşti. Bunun içinde tabi Hilvan’ın 50 yılık su ihtiyacını karşılayacak olan su şebekesi ve arıtma tesisi temeli atıldı. Şanlıurfa’da yine Cumhuriyet Meydanı temeli atıldı. Bunlar ilimiz için çok önemli yatırımlardır. Bakanlarımızın bu gelişlerinde Şanlıurfa’ya yaptıkları temel atma ve açılışlarla toplamda 150 trilyonluk yatırım gerçekleşecek” dedi.

Gerçekleştirilen Danışma Meclisi toplantısı hakkında ayrıca bilgi veren Başkan Eğilmez; “Yine geçen hafta İl Danışma Meclis Toplantımızı gerçekleştirdik. Milletvekillerimiz, MKYK Üyemiz Mazhar Bağlı ve tüm teşkilatımızın katılımı ile toplantımızı gerçekleştirdik. Milletvekilimiz genel politika ile ilgili bilgi verdi. Basına kapalı bölümde ise daha detaylı bilgi verdi” dedi.

 

Kalkınma Bakan Cevdet Yılmaz’ın Şanlıurfa’ya yapacağı iki günlük ziyaretle ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Başkan Eğilmez; “Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in bir sözü vardı ‘Şanlıurfa Ankara’ya gitmeyecek. Ankara Şanlıurfa’ya gelecek’ demişti. Bu anlamda yarın yine Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz Şanlıurfa’ya geliyor. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geliyor. Tabi Kalkınma Bakanı bizim için çok önemli. Kalkınma Bakanlığı bünyesinde bulunan GAP İdaresi ile ilimize çok önemli yatırımlar yapılıyor. İlimizde gelen olan Sayın Bakanımız İl Teşkilatımızı da ziyaret ederek bir toplantı düzenleyecek. Sayın Bakanımız İl Başkanlığımızca düzenlenen bahar dönemi Birecik İlçemizde düzenleyeceğimiz Siyaset Akademisi ilk dersine katılacak. Birecik’te temaslarda bulunacak olan Bakanımız Cumartesi günü ilimizden ayrılacak. Bu ziyaretler hükümetimizin ilimize verdiği önemi gösteriyor. Yine Şanlıurfa’mızda gündeme gelen SSK primleri ve destekleme hususları vardı. Bu konularda Bakanlarımız Faruk Çelik ve Mehdi Eker açıklamalarda bulunarak her iki konu için düzenleme yapacaklarını belirttiler” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı basın mensuplarının soruları ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.