banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

DOLMUŞÇULARA MEYDAN OKUDU

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Ulaşım Master Planı doğrultusunda 24 Temmuz 2010 tarihi itibariyle uygulamaya koydukları "Toplu Taşımadaki Yeni Güzergâhlara" yönelik gerçekleştirilen eylemlere ilişkin bir açıklama yaptı.

    Şanlıurfa Belediyesi olarak hiçbir uygulamada gerek vatandaşı gerekse de esnafı hiçbir şekilde mağdur etmediklerini belirten Belediye Başkanı Fakıbaba, uygulamada kararlı olduklarını söyledi.

    4 günden bu yana devam eden eylemlere katılan esnafı sağduyulu olmaya çağıran Başkan Fakıbaba, yeni güzergahlar sayesinde daha hızlı ve modern bir ulaşım sistemine geçiş yapıldığını ifade etti.

    Başkan Fakıbaba açıklamasında şu sözlere yer verdi:

    "4 günden bu yana basının karşısına fazla çıkmak istemiyorum. Çünkü toplu taşımada görev yapan şoförler ve hat sahipleri yeni uygulamalarımızdan rahatsız görünüyor. Şanlıurfa Belediyesi olarak hiçbir uygulamada gerek vatandaşı gerekse de esnafı mağdur etmedik. Uzun bir süreç gerektiren bu uygulamaya ilk 4 gün içersinde yapılan eylemlere bir anlam veremiyorum. Sistemin tam manasıyla hayata geçirilmesi için daha uzun bir sürece ihtiyacımız var. İnanıyorum ki yeni uygulama sayesinde toplu taşımada görev yapan arkadaşlarımız ve hat sahipleri daha fazla kar etme şansı yakalayacaktır. Yeni uygulamada bazı hatalarımız olabilir ancak yapılan hataları düzeltebiliriz."

    KARARLIYIZ, URFA'DA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

    Toplu taşımada belirlenen yeni güzergahlar konusunda asla geri adım atmayacaklarını ifade eden Fakıbaba, "Kararlıyız, Urfa'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Birçok konuda değişim yapacağız. Ancak değişimler yaparken yıkıcı olmayacağız" diye konuştu.

    FAKIBABA SAĞDUYU ÇAĞRISINDA BULUNDU

    4 günden bu yana gerçekleştirilen eylemleri üzüntüyle karşıladığını belirten Başkan Fakıbaba, toplu taşıma esnaflarına seslendi.

    Fakıbaba, "Yaşanan kargaşalara bir türlü anlam veremiyorum. Göreceksiniz ki uygulama bir altı ay sonra kendisini daha iyi gösterecektir. Tahminime göre esnafımız daha fazla para kazanacak. Daha iyi ortamda çalışacaklar. Halkımız daha mutlu olacaktır. Halkımız bize inansın. Bu uygulamaya sahip çıksın" şeklinde konuştu.

    Ulaşım konusunda birinci dönem büyük rahatsızlık yaşadıklarını vurgulayan Fakıbaba, Ulaşım Master Planının hazırlanmasında gerek uzmanların gerekse de STK'ların fikirlerine başvurduklarını kaydederek, yürürlüğe konulan uygulamalarda sadece belediyenin değil diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yer aldığını söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.