banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

DHMİ'de Görev Değişikliği; Birçok İsim Görevden Alındı

Şanlıurfa GAP Havalanının başarılı Müdürü Mehmet Münir Uludağ’ın da görevden alındı.

ŞANLIURFALILARDAN SİYASİLERE VE STK’LARA ÇAĞRI

İşin ehli olmasalar seslerini çıkarmayacaklarını, hatta memnun olacaklarını belirten Şanlıurfalılar, “Harran Üniversitesinin başarılı ve görevini adil bir şekilde yerine getiren, Hakkı-hukuku, haramı/helali çok iyi bilen ve öğrencilerin bile haklarını gözeten Şanlıurfalı  Rektör Yardımcısı Tahir Güllüoğlu’nun sebepsiz görevden alınmasından sonra şimdide göreve başladığı günden beri görevini titizlikle sürdüren, Şanlıurfa GAP Hava Limanının ilk yıllarında hava muhalefeti nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi ve uçakların komşu illere inmesinin önüne geçilmesi ve vatandaşların mağdur edilmemesi için İLS cihazının alınmasını sağlayan ve sorunların tamamen ortadan kalkması için de 2. İLS cihazını faaliyete geçirebilme gayretini uzun süredir sürdüren ve sıfır görüşte bile uçakların inmesine imkan sağlayan ikinci ILS cihazını Şanlıurfa’ya  tahsis ettiren, o konuda DSİ ve Belediyelerden de destek alan, cihazın 2022 yılı Temmuz ayında faaliyete geçmesi için çaba sarf eden GAP Hava Alanının başarılı Müdürü Münir Uludağ’ın sebepsiz olarak görevden alınması nedeniyle, Şanlıurfalı Sendikacı Şair/Yazar Zübeyir Yetik’in ''Siz İbrahim’i değerlerle Urfa’ya sahip çıkmazsanız, başkaları Nemrudi değerlerle o boşlukları doldurur'' sözünü hatırlatarak Şanlıurfalı siyasileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarını göreve davet ettiler.

Bilindiği gibi, Şanlıurfa GAP Havalimanımızın başarılı ve çalışkan Müdürü M.Münir Uludağ zamanında, Urfa tarihinde bir ilk olarak 2017 yılı başında İstanbul'a inemeyen Nijerya uçağı ve Sivas’a inemeyen Bangkok uçağı Şanlıurfa GAP Havalimanımıza inmişti.


 DHMİ'DE BAŞARILI VE TECRÜBELİ MÜDÜRLERİN GÖREVLERİNDEN ALINDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde (DHMİ) birçok üst düzey isim görevden alınırken, bazılarının da görev yerleri değişti. DHMİ’de likayatsız kimselerin para karşılığında Başmüdür olduğu iddia ediliyor, yazıklar olsun. 20-25 senesini veren insanların görevden alındığı, güvenlik görevlisi olan bir çok insanın da genç yaşında Başmüdür olduğu söyleniyor. 

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; DHMİ'de son yılların en kapsamlı görevden alma ve görev değişikliklerinin yapıldığı bir operasyon yapıldı. Birçok üst düzey isimin görev yeri değişirken, bazılarının ise görevden alındığı öğrenildi.

Buna göre;
* İstanbul Havalimanı Başmüdürü Sadık Sürücü Dalaman Havalimanı Başmüdürlüğü'ne,
* Atatürk Havalimanı Başmüdürü Fatih Koşak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü'ne,
* Trabzon Havalimanı Başmüdürü İsa Türkmen, Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'ne,
* Abdullah Enis Eker, İstanbul Havalimanı Başmüdürlüğü'ne,
* Ebubekir Özcan Konya Havalimanı Başmdürlüğü'ne 
* Dalaman Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, DHMİ Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı'na,
* Ankara Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Yücel Karadavut, Bodrum Havalimanı Başmüdürlüğü'ne,
* Bodrum Havalimanı Başmüdürü Necati Algül, Erzurum Havalimanı Başmüdürlüğü'ne,
* Mardin'den Hamza Demir, Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü'ne,
* Adil Ağın, Balıkesir Havalimanı Başmüdürlüğü'ne,
* Sezgin Demirmenci, Yüksekova Havalimanı Başmüdürlüğü'ne,
* Mahmut Arıboğa, DHMİ Havacılık Güvenlik Daire Başkanlığı'na getirildi.
* Gökçeada Meydan Müdürü Efraim Gezgin Çelik, Hatay'a, 
* Gaziantep Başmüdürü Yasin Savaş, Urfa'ya, 
* Ahmet Şahin Öztop, Sivas Meydan Müdürlüğü'ne atandı.

* Öte yandan DHMİ Pazarlama Daire Başkanı Gökhan Sorgun, görevden alınarak yerine Barış Utku getirildi. 
* Çanakkale'de görev yapan Turan Ayanlar, Eğitim Daire Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.
* Sinop Havalimanı Müdürü Taylan Öncel, Kastamonu Havalimanı Müdürlüğü'ne,
* Gaziantep Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Seracettin Yıldırım, Adana Havalimanı Başmüdürlüğüne,
* Sinan Yıldız, Hava Trafik Kontrol Merkezi Başmüdürlüğüne,
* Musa Yeşil, Konya Havalimanı Müdür Yardımcılığına,
* Murat Turhan, Esenboğa Havalimanı Başmüdür Yardımcılığına,
* Ali Emre Avras, Elazığ Havalimanı Müdürlüğüne,
* Saim Şentürk, Muş Havalimanı Müdürlüğüne getirildi.

Söz konusu değişikliklerin ve görevden almaların büyük ses getirdiği öğrenilirken, yeni görevlendirmeler resmen ilgili yöneticilerine duyuruldu.

Bu arada; 
Türk Hava Yolları (THY), Paris-Charles de Gaulle Havalimanı personelinin yapacağı grev nedeniyle bugün gerçekleştirilecek Paris-İstanbul Havalimanı seferinin iptal edildiğini duyurdu.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan bilgilendirmede, Fransa'daki grev nedeniyle planlanan uçuşların yüzde 25 oranında azaltılacağı belirtilerek, "9 Haziran'da Türkiye saatiyle 08.00-15.00'te yangınla mücadele ve acil durum ekipleri grev yapacağı için kapasite kısıtlaması (% 25) yapılacaktır. İcrası planlanan TK 1830 Paris-İstanbul seferimiz iptal edilmiştir" denildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emin 2 yıl önce

urfamızın değişmeyen talihi. Urfa hizmete adamış çalıp çırpmayan insanlara sahip çıkmaz ama ihale usulsüzlük çete vs vs gibi tüm kötü vasıflara sahip insanları alkışlar.
bu sebeple doğumuz da batımız da bizden 50 sene önde