banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

DEVA Partisi Şanlıurfa’da isim belirliyor

Kuruluş dilekçesini 10 Mart'ta İçişleri Bakanlığı'na sunan Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. Yürütülen çalışmalar sonucunda, Haziran ayında il ve ilçe teşkilatlarının oluşturulması bekleniyor.

BAŞVURALAR TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

Yürütülen siyasi çalışmalarda şüphesiz en merak edilen ise Şanlıurfa İl Başkanlığı’na hangi ismin getirileceği…Geçtiğimiz günlerde Demokrasi ve Atılım Partisi Şanlıurfa’da bir toplantı yapmış ve il başkanının Haziran ayının sonuna kadar belirleneceğini söylemişti. Birçok kişinin üyelik başvurusu yaptığı, şehrin önde gelenlerinin il başkanlığı için temasta bulunduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Şanlıurfa il ve ilçe başkanları henüz belirlenmiş değil. Şanlıurfa İl Başkanlığı için isim netleşmemişken Şanlıurfa’dan da yapılan başvurular titizlikle inceleniyor.

43 İSİM 9'A DÜŞTÜ

Bilindiği gibi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Şanlıurfa İl Başkanlığı için 43 başvuru yapılmıştı. Ancak 43 başvuru şimdi ise 9'a düştü. Belirlenen 9 isim Genel Başkan Ali Babacan'ın önüne 3 isim olarak gidecek ve Şanlıurfa İl Başkanı Genel Başkan Babacan tarafından belirlenmiş olacak.

EN UYGUN İSİM

Teşkilatlarda görev alacak isimleri belirlemek için parti içinde oluşturulan 18 bölge komisyonuna çeşitli isimler giderken Şanlıurfa için en uygun ismin belirlenmesi için çalışılıyor. Siyasi kulislerden alınan bilgiye göre teşkilatlanmada genç ve kadın adaylara ağırlık verileceği bildirilirken il başkanlığı için Şanlıurfa’daki tüm kesimleri temsil edecek dinamik bir isim arayışının olduğu, demografik yapıya uygun bir yönetim kadrosunun hedeflendiği bilgisi geliyor.


9 İSİM 3’E İNDİRİLECEK VE BABACAN’A SUNULACAK

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Abdurrahman Müfit Yetkin, Konuyla ilgili Ruha Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. Müfit Yetkin yaptığı açıklamada, Şanlıurfa İl Başkanlığı için 9 ismin belirlendiğini ifade etti. Yetkin, “Demokrasi ve Atılım Partisi olarak teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor. Yürütülen çalışmalar sonucunda, Haziran ayında il ve ilçe teşkilatlarımızı oluşturulmayı hedefliyoruz. Şanlıurfa İl Başkanlığı için şu anda 9 isim belirlendi. Bu 9 isim Teşkilat İşleri Başkanımız Nihat Ergün’e sunulacak. Teşkilat İşleri Başkanımız Nihat Ergün’de o sayıyı 3’e indirerek Genel Başkanımız Ali Babacan’a sunacak. Sosyal medyada dolaşan bilgilere itibar etmeyiniz. Genel merkezimiz dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz” dedi.

(RHA AJANS/RHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.