banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

DEVA Partisi Halfeti 1. Olağan İlçe kongresini gerçekleştirdi

Deva Partisi İl ve İlçe Başkanlarının birçoğunu belirleyip, ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa’da ise bir taraftan ilçe teşkilatları oluşturulurken, diğer taraftan ise kongre süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Harran, Akçakale, Hilvan ilçe kongrelerinin ardından bu kez Fırat’ın incisi, turizm ilçesi Halfeti 1. Olağan İlçe Kongresi yapıldı.

Halfeti ilçesinde özel bir mekanda gerçekleştirilen Halfeti 1. Olağan İlçe kongresine; Deva Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, İl Kurucu Heyet Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Akçakale İlçe Başkanı Av. Fatih Ayhan, Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Tanış, Harran İlçe Başkanı Mehmet Reşat Özyavuz, Karaköprü İlçe Başkanı Av. Sabri Yetim ve parti üyeleri katıldı.

Yeni tip Koronavirüs nedeniyle sınırlı sayıda davetli ile yapılan kongre ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın parti programına ve Türkiye hayaline değindiği kongreye özel gönderilen mesajı okundu.

Açış konuşmasını Halfeti İlçe Başkanı Hasari Baysöz’ün yaptığı kongrede Başkan Baysöz şunları ifade etti: “Memleketimizin geleceği, huzuru ve barışı için siyasi görüş farklılığı gözetmeksizin her kim bu yolda bir adım atmış ise kendilerine teşekkür ediyorum. Bu çerçeve de memleketimizi daha iyi bir seviyeye getirmek için durmadan, hiç yorulmadan çalışacağımızı belirtmek isterim. Partimizin değerli mensupları ile bütün ile ve ilçelerde bulunan, bu yolda ipi göğüslemiş değerli parti üyelerimiz ile birlikte Türkiye’ye yeni bir vizyon ve misyon kazandırarak hep birlikte el ele, omuz omuza verip Türkiye’yi daha refah bir seviyeye getireceğiz inşallah. Herkes bundan emin olsun şahsım ve yol arkadaşlarım demokrasi için çalışacağız. Değişen dünya düzeni ve bununla birlikte değişen dünya ekonomik seviyesi, hayat şartlarımızı oldukça etkilemektedir. Hep birlikte bütün zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Partimizin ve kongremizin memleketimiz ve halkımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ardından sırası ile diğer ilçe başkanları mikrofona gelerek davetlilere birer konuşma yaptı.

Son olarak kürsüye Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz gelerek; sesim iyi olsaydı ve bilsem ki Sezai Karakoç o şiir öyle mi okunur diye bana kızmayacak size bugün bir şiirle seslenmek isterdim. Ama biliyorum ki kızacak diyerek davetlileri güldürdü. Başkan Tüysüz sözlerine şöyle devam etti: “Mona Roza, siyah güller, ak güller, Geyvenin gülleri ve beyaz yatak, Kanadı kırık kuş merhamet ister, Ah, senin yüzünden kana batacak ile başlayan ve  “Yağmurlardan sonra büyürmüş başak, Meyveler sabırla olgunlaşırmış” diye devam eden içinde siyah güllerin geçtiği Mona Roza ile...Ama okumayacağım çünkü herkes ehil olduğu işi yapsın diyoruz.

Bugün en şirin ilçemiz herkesin emekli olursam suyun kenarında bir küçük evim olsa orada yaşarım hayalini kurduğu Halfeti’deyiz. Kongremizin hayırlı olmasını ve seçilecek yol arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Halfeti, sahibi olsa sadece ülkemizin değil belki de dünyanın sayılı turizm potansiyeline sahip bir kent. Ama Halfeti’nin bilinirliği nasıl ortaya çıkıyor? Sadece Halfetililer sayesinde. Avrupa’nın birçok ülkesine işçi olarak giden Halfetililer bu şehri bir turizm elçisi gibi tanıtıyor. Yani Halfetili Halfeti’yi tanıtıyor, sahip çıkıyor. Bundan sonra inşallah Halfetili burada Deva’ya da sahip çıkacak ve Deva ile hak ettiği yere gelecektir.

Biliyorsunuzdur muhakkak Halfeti’miz siyah gülleri ile bilinir. Yeterince ve hak ettiği şekilde tanıtımı yapılmamış da olsa. Siyah güller şu an için dünyada sadece ülkemizde ve sadece Halfeti’de doğal olarak yetişebiliyor. Bölgenin havası, suyu, nem oranı ve iklimi, kısacası Halfeti gıdası iyi geliyor siyah güllere. Kökünden koparıp başka yerlere taşırsanız siyah çiçeklerini esirgiyor sizden. Yani bu kadar asil ve bu derece geleneklerine, köküne ve toprağına bağlı bir kent, doğası bile. Siyah gülün neyi simgelediğini bilir misiniz? Ne büyük bir tevafuktur ki siyah gül yeni başlangıçları simgeler. Siyah rengin matemi, ölümü, son bulmayı temsil ettiğini düşünenler bir hayli fazladır ancak siyah gül bir bitiş ile birlikte yeniden başlangıcı simgeler, içinde umudu barındırır. Tıpkı umudun ve Deva’nın renkleri olan mavi gibi. Yeni bir sayfa açmanın yeni bir başlangıcın simgesi olan beyaz gibi. Geçmişi ile de tertemiz ve pırıl pırıl! Beyaz rengin bir özelliğini bilir misiniz peki? Mutlaka biliyorsunuzdur, Halfeti’nin siyah gülleri ile beraber siyah ile beyazın,  zıt renklerin uyumundan söz ederiz. Evet siyah temas ettiği tüm renkleri kirletir, beyazı ise sadece siyah kirletir. Ancak Halfeti’nin siyah gülleri hangi renge temas ederse etsin kirletmez tersine o rengi yeni bir başlangıca ve umuda dönüştürür. Deva ile açtığımız bu beyaz sayfa yeni bir umudun başlangıcı olan Halfeti’nin siyah gülleri ile umudun rengi olan Deva’nın ve Fırat’ın mavisi ile bir kompozisyon oluşturacağız inşallah. Kongremizin kentimize hayırlı olmasını diliyor seçilecek arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyor başarılı olmalarını canı gönülden diliyorum” dedi.

Ardından divan oluşturularak seçime geçildi. Divan başkanlığını Yusuf Erdoğan’ın yaptığı ve 12 delegenin oy kullandığı seçimde 12 geçerli oy sayıldı. Oyların tamamını alan Hasari Baysöz ise resmi olarak Deva Partisi Halfeti İlçe Başkanı seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.