banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Şanlıurfa’yı Ankara’ya taşıyacağız

(RHA AJANS)Şanlıurfa'ya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan İl Kongresine katıldı.

Sabah saatlerinde kente gelen Babacan, Şehitlik Çamlık'ta düzenlenen Şanlıurfa 1. Olağan İl Kongresine katıldı. Kongreye, Babacan'ın yanı sıra DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, üyeler ve partililer katıldı.

Kongre, Ali Babacan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Babacan, Şanlıurfa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


İşte DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın konuşmasından satır başları:

“ŞANLIURFA, TÜRKLERİYLE, KÜRTLERİYLE, ARAPLARIYLA ÇOK DİLLİ, ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR ŞEHRİMİZ”

Bugün eşsiz tarihinde birçok dine, millete, devlete ev sahipliği yapmış, Göbeklitepe’si ile UNESCO dünya tarih mirasında yer almış dillere destan Şanlıurfa’mızdayız. Şanlıurfa, Türkleriyle, Kürtleriyle, Araplarıyla çok dilli, çok kültürlü bir şehrimiz. Üç semavi dinin de kutsal kabul ettiği bu topraklar her geleni büyülüyor.

“ŞANLIURFA’YA YATIRIM GEREKİYOR”

Bu kadim toprakların, Şanlıurfamızın tarihini en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor. 2018 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren Göbeklitepe gibi, Gümrük Hanı’nı, Hazreti İbrahim ve Hazreti Eyüp makamlarını ve daha pek çok değerimizi bilmek, bunu tüm dünyaya hak ettiği şekilde tanıtmamız gerekiyor. 12 bin yıllık Urfamız bugün 2 milyonu aşan nüfusu, 500 bini bulan muhacir misafirleri ile koca bir metropol. Şanlıurfa’nın sorunlarını biliyoruz. Urfa hem tarım hem de sanayi açısından muazzam potansiyele sahip bir şehrimiz. Bu potansiyelin gerçekleşebilmesi için altyapıya, ulaşıma, çiftçimizin desteklenmesine ve güçlendirilmesine ihtiyaç var. Urfa’ya hep vaat edilip, ihalesi yapılıp sonraki seçime kadar unutulan tüm projeleri sizlerin de onaylayacağınız bir plan kapsamında DEVA Partisi iktidarı olarak en kısa zamanda ele alacağız. Urfa’nın bereketli ovaları, tarım kaynakları, zenginlikleri var. Bu bereketli toprakların modern sulama imkanlarına kavuşması için çalışacağız. Harranlı, Akçakaleli çiftçilerimizin kapalı sulama sistemine kavuşması için gayret edeceğiz. Hilvan’da, Karakeçili’de, Viranşehir’de sulamanın yetersiz oluşu, ürün çeşidini olumsuz yönde etkiliyor. Çiftçimiz için daha modern alt yapıların oluşturulması gerekiyor. Her şeyden önemlisi çiftçimizin desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerekiyor. Tarım sektöründe işverenin ve tarım işçilerinin sosyal güvenliğinin mutlaka sağlanması gerekiyor.  Tarım sektörü ülkemiz için çok büyük bir potansiyel. Şanlıurfa, geniş ve mümbit arazileriyle tarıma son derece önem vermemiz gereken bir ilimiz. Tarımsal sanayinin Şanlıurfa’da gelişmesi gerekiyor. Tarım ürünlerinin ham haliyle başka ülkelere gönderilmesi değil, burada işlenmesi ve tarımsal gıda ürünlerine çevrilip Şanlıurfa’dan başka bölgelere gönderilmesi önem arz ediyor. Şanlıurfa’ya yatırım gerekiyor. 150-200 bin Şanlıurfalı kardeşimiz, her sene mevsimlik işçi olarak başka bölgelere göçmek zoruna kalıyor. Seyahatleri çok kötü şartlarda ediyorlar. Bu tablo Şanlıurfa’nın kaderi değil. Bunların hepsinin çözümü var. Önemli olan Şanlıurfa’ya yatırım yapılması. Hem tarıma, hem sanayiye, hem hizmet sektörüne, hem turizme yatırım yapılması ve Şanlıurfa’nın yeni iş imkanlarına kavuşması gerekiyor. Formül burada. Yatırım için güven ortamı gerekiyor. Gençlerimizin çalışacağı iş yerlerinin oluşması için yatırım gerekiyor.


“GAP’IN BAŞKENTİ ŞANLIURFA’NIN VERİMLİ OVALARI DURURKEN, SEBZE İHTİYACI BAŞKA BÖLGELERDEN KARŞILANIYOR”

Değerli arkadaşlar,  Şanlıurfa, Organize Sanayi Bölgesini limana bağlayacak olan Mürşitpınar

Demiryolu projesiyle bir an önce buluşmalı. Ham madde ve dış ticaret için son derece önemli olan demiryolu bağlantısını önceliklerimiz arasına alıyoruz. Özellikle çiftçilerimiz için sulamada kullanılan pompaların elektrik giderleriyle ilgili sorunlar var. Burada büyük bir adaletsizlik var. Suyun geldiği topraklar var ama suyun gelmediği, toprak altındaki suyun pompalarla çıkarılıp tarımda kullanıldığı topraklar var. Bu ciddi bir maliyet getiriyor. Bu soruna köklü çözüm bulmak sulama projelerini tamamlamaktan geçiyor. Kapalı sistem sulama suyun en verimli kullanıldığı alan.

STK’larla yaptığımız toplantıda da söyledim, hükümetin aklı, kafası tamamen rant projelerinde maalesef. Yıllardır GAP dedi bu ülke, hâlâ tamamlanamadı. Özellikle sulama ayağı hala eksik. Burada sulama kanallarına ihtiyaç varken, sürekli Kanal İstanbul’u duyuyoruz. Bir Kanal İstanbul parasına Güneydoğu Anadolu’da suyun götürülmediği bir karış toprak kalmaz. Öncelikleri neye göre kurguluyorsunuz? Burada çiftçimizin suya kavuşması gerekiyor. GAP’ın mastır planında sulamayla birlikte meyve, sebze, çiçekçilik, tıbbi bitkiler, yağlı bitkiler gibi ürünlerin yetiştirilmesi de büyük önem taşıyacak. Aksi halde GAP’ın başkenti Şanlıurfa’nın verimli ovaları dururken, sebze ihtiyacı başka bölgelerden karşılanıyor. Biz, sulanabilir arazi miktarını arttırırken, arz açığımız olan ürünlerin üretilmesine de teşvik vereceğiz. Bundan 12 yıl önce GAP eylem planında 1 milyon hektar olarak revize edilen sulama hedefinin ne yazık ki ancak yarısı gerçekleşti. 500 bin hektarlık verimli toprağın sulamayı beklediğini biliyoruz. Bununla ilgili adımlarımızı atacağız.


“BİZ, ŞANLIURFA’YI DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN HAZIRIZ”

Sınırın öte yanında yaşayan akrabalarımızın ve komşularımızın hak ettiği kalıcı barışa ulaşmasıyla birlikte, hep beraber kalkınmayı hedefliyoruz.  Bölgenin ekonomik, kültürel, sosyal ve insani olarak en yüksek düzeyde kalkınması, ancak bölgesel düzeyde işbirliğiyle mümkündür. DEVA Partisi’nin vizyonu; tarımda ve sanayide kalkınmayı sağlarken, tüm vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal haklarını korumaktır. Değerli arkadaşlar, partimizin vatandaşlık anlayışını ileride devletin vatandaşlık anlayışı olarak hakim kılacağız. Bu anlayış, hangi toplumsal kesime mensup olursa olsun, hangi etnik kökene, mezhebe mensup olursa olsun devletin vatandaşını aynı samimiyetle

kucaklayabilmesidir. Devletin görevi her bir vatandaşımızı olduğu gibi kabul etmek, insan olmaktan kaynaklanan ve anasından emdiği ak süt kadar helal olan bütün haklarını olduğu gibi tanımaktır. Devletin görevi vatandaşlarını dönüştürmeye çalışmak, toplum mühendisliğine soyunmak değildir.

Bu ülkenin bütün farklılığını, kültürel çeşitliliğini zenginlik olarak bilip bir arada, daha mutlu ve daha yüksek refaha ulaşmak için yürüyebiliyorsanız devlet o zaman yapması gerekeni yapıyordur. Biz Şanlıurfa‘nın sorunlarını dinliyoruz, görüyoruz, biliyoruz. Biz, Şanlıurfa‘nın sorunlarını çözmek için çalışmaya hazırız. Biz, Şanlıurfa’yı daha yaşanabilir bir şehre dönüştürmek için hazırız. Biz, Şanlıurfa’yı sadece ekonomik değil sosyal ve kültürel açıdan da kalkındırmak için hazırız. DEVA Partisi hazır. Peki Şanlıurfa hazır mı?

“BİZ DEVA PARTİSİ OLARAK, ŞANLIURFA’YI ANKARA’YA TAŞIYACAĞIZ”

Yıllarca Şanlıurfa’nın en büyük şikayeti neydi? Ankara durmadan Şanlıurfa’ya isimler empoze ediyordu. Biz DEVA Partisi olarak, Şanlıurfa’yı Ankara’ya taşıyacağız. Şanlıurfa’nın hak ettiği şekilde temsil edilmesini sağlayacağız. Bu da tabandan, parti için demokrasiden başlıyor. Kadınlar ve gençler partimizin ana gövdesini oluşturuyor. Kadın kolları, gençlik kolları gibi yapılar bizim partimizde olmayacak. Kadınlarımızı ve gençlerimizi biz partimizin asli unsuru olarak görüyoruz.

Kadın ve gençlik kotalarımızla bunu yaşatıyoruz.


“ŞANLIURFA’NIN DEVA’SI VAR VE BİZ HAZIRIZ”

Sözlerimin sonuna gelirken, Şanlıurfa teşkilatımızın kurulma aşamasında, gıyabında ilçe başkanı olarak seçtiğimiz, Covid salgını nedeniyle hayatını kaybeden Bozova İlçe Başkanımız sayın Hasan Arusoğlu’nu rahmetle anmak istiyorum. Allah mekanını cennet eylesin. Allah yakınlarına sabır versin. Tüm Bozovalı kardeşlerimize de başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. DEVA Partisi, kadınlarla gençlerle, çiftçilerle, emeklilerle, öğretmenlerle, işçilerle, esnafla, eşitlik için, adalet için yola çıktı. Çözüm haritamız belli. Çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye’nin yaralarını saracağız. Biz Türkiye’nin haysiyetli insanları için buradayız. Artık Türkiye’nin DEVA'sı var. Şanlıurfa’nın DEVA’sı var ve biz hazırız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

DEVA Partisi Şanlıurfa 1. Olağan İl Kongresi yapıldı.

Yapılan olağan kongreye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’da katıldı.

Yapılan olağan kongre sonucunda DEVA Partisi Şanlıurfa İl Yönetimi de belli oldu.

İşte Şanlıurfa DEVA Partisi İl Yönetimi:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.