banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

DEDAŞ'ın elektrik kesintisini Cevheri Bakanlığa taşıdı, Bakanlık el koydu

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren DİCLE EPSAŞ firmasının vatandaşa gönderdiği "borcunuzu ödemezseniz elektirğinizi keseriz" mesajını Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Bakanlığa taşıdı. Bakanlık olaya el koydu. 

DİCLE EPSAŞ firmasının "Sayın Abonemiz, 5149542 numaralı abonenize ait 23.03.2020 son ödeme tarihli 143.50 TL tutarındaki elektrik faturanızın son ödeme gününün bugün olduğunu hatırlatırız. Elektriğinizin kesilmemesi için lütfen ödemeyi gün içerisinde gerçekleştiriniz. Ödeme yaptıysanız bu bildirimi dikkate almayınız. B001 
Sayın Abonemiz, 5718345 numaralı abonenize ait 20.03.2020 son ödeme tarihli fatura bedeli 193.60 TL Gecikme Borcu 0.35 TL ödenmemiş elektrik borcunuz bulunmaktadır. Ödenmemiş elektrik faturalarınızı 2 is günü içerisinde ödememeniz halinde; mevzuat kapsamında elektriğiniz kesilerek, yasal yollara başvurulacaktır. Odeme yaptıysanız lütfen bu bildirimi dikkate almayınız. B001 " mesajını Vekil Cevheri bakanlığa taşıdı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali CEVHERİ'nin yaptığı başvuruda: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih DÖNMEZ Bakanım; Koronavirüs nedeni ile devletimiz başta olmak üzere, birçok özel firma nihai tüketicilerini mağdur etmemek için kampanyalar açmakta iken, Şanlıurfa'da elektrik dağıtımı ile görevli olan DİCLE EPSAŞ abonelerine ek 'teki gibi mesajlar göndermekte olup, salgınla yoğun mücadelenin yapıldığı bu günlerde elektriği kesmekle, halkımızı korkutmaktadır. ve geri dönülemez mağduriyetlere düşmemesi açısından, "Elektrik tahsilatlarının 1 ay ötelenmesi veya 1 ay kesinti yapılmaması konusunda, genel bir düzenleme yapılması hususunu; takdirlerinize saygılarımla arz ederim.(24.3.2020) 

Bakan Fatih Dönmez'in baş danışmanıo aracılığı ile yaptığı açıklamada, Koronavirüs salgını sebebiyle ülke genelinde topyekün bir mücadelenin yürütüldüğü bu günlerde Dicle EDAŞ'ın sorumluluk alanında bulunan bazı abonelere elektrik borçları sebebiyle elektrik enerjilerinin kesilebileceğine dair tebligatlar yapıldığı görülmüştür. Vatandaşların mağdur edilmemesi noktasında bu hususla alakalı kesme işlemlerinin ertelenmesi talep edilmektedir. Sonuç ve Öneriler: Dicle EDAŞ ile yaptığımız görüşmelerde, 23.03.2020 tarihi itibariyle bölge geneli bütün kesme işlemlerinin durdurulduğunu, atılan mesajların mevzuat ve alacak yönetimi gereği 2. Bildirim mesajından ibaret olduğunu söylemişlerdir. Hali hazırda bu bildirim mesajlarında da enerjinin kesilmesi gibi vatandaşta rahatsızlık uyandırabilecek bütün ibarelerin kaldırılarak revize edildiği görülmüştür. Şikâyete hâsıl olan mesaj bu karar alınmadan önceki bir tarihte gönderildiği için böyle bir durum söz konusu olmuştur. Halihazırda şirketlerince vatandaşlara tahsilat amaçlı gönderilen bütün ilave bildirimlerin durdurulduğu ve vatandaşların iş/işlemlerini online kanallar aracılığıyla yaparak sosyal mesafe kurallarına uymaları noktasında bilgilendirmelerin yapıldığı belirtilmektedir denildi. 

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.