banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

DEDAŞ Ceylanpınar'da Kaçak Kazı Yaptığına Dair TBBM'ye Soru Önergesi Verildi

Milletvekili Sürücü soru önergesinde şunları belirtti: 
Şanlıurfa'yı kaçak elektrik kullanmakla suçlayan Dicle Elektrik şirketi, kent genelinde elektrik sistemini yer altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Ceylanpınar İlçesinde çalışma yürüten şirketin izinsiz kazı yaptığı ortaya çıktı. 
Her usulsüz yaptırımını halkı kaçak elektrik kullanmakla suçlayarak meşrulaştıran DEDAŞ’ın kaçak kazı yoluyla altyapı çalışması yürttüğü iddiaları Şanlıurfa da yankılanmaktadır.
Basına yasıyan bilgilere göre DEDAŞ ilçe belediyesine kazı izni için başvuruda bulundu. Ancak izin çıkmadan şirket Fatih Sultan Mahallesi'nde kazılara başladı. Bunun üzerine kazı yapan şirkete belediyeden ihtar geldi. İzinsiz kazı durdurularak tutanak tutuldu.Ceylanpınar Belediyesinin şirkete bir ceza kesip kesmediği ise bilinmiyor.

Bu Bağlamda; 
1.    Kaçak işlem yapan ve bölgede kaçakçı DEDAŞ olarak adlandırılan enerji şirketi hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız ?
2.    Kaçak kazı işlemleri sırasında altyapı da herhangi bir zarar verilip verilmediği hakkında bir bilgiye sahip misiniz?
3.    Bu kaçak işlem DEDAŞ ın güvenirliğini sarsmış olup geçmişte de yaptığı bir çok işlemi soruşturmaya değer kılmaktadır bu noktada bir adım atmayı planlıyor musunuz ?
4.    Ceylanpınar halkı bu kaçak kazı ile hakarete uğramıştır bu noktada bir özür dilenecek midir ?
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.