banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Davutoğlu Şanlıurfa mitinginde konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şanlı şehir tüm bölgenin şanlı şehri olacak, her yere örnek olacak. Bu örnek kente rahat gidip gelmeniz için Şanlıurfa'dan Habur'a kadar otoyol yapacağız, Habur'a kadar." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Zannetmeyin ki bunların kavgaları bizimle. Bunlar, 13 yıllık değişim hareketiyle kavga ediyorlar. Bunlar büyük Türkiye ile güçlü Türkiye ile yeni Türkiye ile kavga ediyorlar. Bu ülkenin kazanımların heba etmelerine imkan vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa'da, Topçu Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde halka hitap etti.

Terörle mücadeleyi yarım bırakmayacaklarını ve sonuna kadar gideceklerini belirten Davutoğlu, kardeşlik tohumlarını yeşerttiklerini ve büyüteceklerini dile getirdi. Davutoğlu, milletin bu seçimin memleket meselesi olduğunun farkına vardığını kaydederek, memleket meselesi demenin, İstiklal meşalesini tutuşturan Şanlıurfalılar'ın çok iyi bildiğini anlattı.

Davutoğlu, "Memleket meselesi İstiklal ruhuna sahip çıkmaktır. Memleket meselesi değil namerde, merde dahi muhtaç olmamaktır. Memleket meselesi ebedi kardeşliğimize, tüm vatandaşlarımızın hukukuna sahip çıkmaktır" dedi.

Meydandakilerden, 1 Kasım'da memleket meselesine, memleket davasına sahip çıkmalarını rica eden Davutoğlu, "Bilin ki birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize kast edenler kesinlikle kaybedecekler. Bilin ki bu ülke için elini taşın altına koyamayan yüreksizler kaybedecekler. Bilin ki Türkiye kazanacak, birliğimiz, kardeşliğimiz ve huzurumuz kazanacak" ifadelerini kullandı.

13 yıl boyunca atılım üstüne atılım yaparak bir başarı destanı yazdıklarını anlatan Davutoğlu, "Yine nice zaferleri birlikte kazanacağız. Zannetmeyin ki bunların kavgaları bizimle. Bunlar, 13 yıllık değişim hareketiyle kavga ediyorlar. Bunlar büyük Türkiye ile güçlü Türkiye ile yeni Türkiye ile kavga ediyorlar. Bu ülkenin kazanımlarını heba etmelerine imkan vermeyeceğiz" diye konuştu.

2002'de Türkiye'nin büyük istikbal mücadelesini başlatırken Şanlıurfa'nın kendilerine en büyük desteği veren kentlerden biri olduğunu anımsatan Davutoğlu, Şanlıurfa'nın her zaman bu ülkenin önce kentlerinde biri olduğunu kaydetti.

Şanlıurfa'ya yatırımlar

AK Parti olarak Şanlıurfa'ya çok güzel eserler kazandırdıklarını belirten Davutoğlu, 13 yılda Şanlıurfa'ya 24 milyar lira yatırım ve destek sağladıklarını, 10 bin 400 derslik, 79 sağlık tesisi, 30 bin seyirci kapasiteli GAP Arena Stadyumu'nun da aralarında olduğu 22 spor tesisi ve 8 bin 300 konut inşa ettiklerini söyledi.

Davutoğlu, "Bu stadyumu yaptığımıza göre artık Şanlıurfaspor'a da Süper Lig yakışır. Faruk Bey'e söyledim elimizden gelen desteği her zaman verelim, Şanlıurfa inşallah Süper Lig'de yer alsın" dedi.

Davutoğlu, yaklaşık 7.3 milyon lira maliyetle teknokenti kazandırdıklarını, 2007'de GAP Havalimanı'nı inşa ettiklerini, Şanlıurfa ve Harran Ovalarının sulamalarını hizmete aldıklarını, 712 bin 500 dönüm araziyi sulamaya açtıklarını, 21.8 milyon fidan diktiklerini, 3 organize sanayi bölgesinde istihdam sayısını 8 bine çıkardıklarını, 4 organize sanayi bölgesi projesinin devam ettiğini, 522 kilometre bölünmüş yaptıklarını, 22 köprü inşa ettiklerini, Şanlıurfa'yı Diyarbakır'a, Gaziantep'e, Mardin'e bölünmüş yollarla bağladıklarını anlattı.

Türkiye'nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nü yaptıklarını kaydeden Davutoğlu, çiftçilere 6.4 milyar lira nakdi destek verdiklerini anlattı.

"Şanlıurfa'dan Habur'a kadar otoyol yapacağız"

Davutoğlu, 600 yataklı tıp fakültesi hastanesinin büyük kısmının tamamlandığını ve ocak ayında açacaklarını, bin 700 yataklı şehir hastanesi ile 12 sağlık tesisini yapacaklarını, 1800 konut daha inşa edeceklerini belirtti.

 Atatürk Barajı ile kente su getirdiklerini, kentin 2045'e kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacaklarını söyleyen Davutoğlu, Aşağı Fırat ve Suruç Ovası Sulama Projeleri tamamlandığında toplam 3 milyon 91 bin dönüm araziyi suyla buluşturacaklarını ifade etti.

 Pamuk yetiştiren çiftçiler için 25 bin ton kapasiteli pamuk borsası ve lisanslı depo projesi yaptıklarını, bunu gelecek yıl açacaklarını anlatan Davutoğlu, ayrıca 90 bin ton kapasiteli hububat borsasını ve lisanslı depo yaptıklarını kaydetti.

Davutoğlu, "Şanlı şehir tüm bölgenin şanlı şehri olacak, her yere örnek olacak. Bu örnek kente rahat gidip gelmeniz için Şanlıurfa'dan Habur'a kadar otoyol yapacağız, Habur'a kadar. Birileri tüm bu sınırlarda mayınlar döşemeye çalışıyor. Biz buradan Habur'a otoyol yapacağız. Kent merkezindeki tugayı inşallah kentin en büyük geniş parkı haline getiriyoruz. Yeter mi? Tabii ki yetmez. Bir şey daha yapacağız. Urfa'yı hızlı trene kavuşturacağız inşallah. Şanlıurfa-Mürşitpınar hızlı tren hattı için çalışmalara başladık. Şanlıurfa'ya bereketler getirsin. Bizim gönlümüzde Şanlıurfa'yı da Gaziantep'i de Halep'e Şam'a kadar hızlı tren ile bağlamaktı ama izin vermedi bu barbar Esad rejimi, izin vermedi bu teröristler" değerlendirmesinde bulundu. 

"Bu hizmetlerin devamı için bir kez daha AK Parti diyecek misiniz? " diye soran Davutoğlu, meydandakilerden "evet" yanıtı aldı.

Vatandaşların sandıklara sahip çıkmasını isteyen Davutoğlu, "İradenize ipotek koymak isteyenlere, sizleri tehdit eden, baskı buran çetelere 'oyum namusumdur' bilinciyle, 'Buradayım Şanlıurfalıyım, Urfalıyım, hem de Şanlıurfalıyım' diyeceksiniz. Türk'üm, Kürt'üm, Arap'ım ama hep beraber şanlıyım, Şanlıurfalıyım demeye var mısınız? Türk'üm, Kürt'üm, Zaza'yım, Arap'ım ama Türkiyeliyim demeye var mısınız?" dedi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik de mitingde vatandaşlara hitap etti. Çelik, konuşmasında, Şanlıurfa’nın huzurunu bozmaya, kalkınmasını engellemeye, kardeşliğini bozmaya çalışanlara karşı, 1 Kasım akşamı hep beraber "AK Parti" diyeceklerini belirterek, "1 Kasım akşamına kadar var gücümüzle sandıkları hep beraber patlatacağız inşallah" dedi.

Notlar

Başbakan Davutoğlu, miting öncesinde, bir parkta vatandaşlar sohbet etti ve  bir vatandaşla dama oynadı. Yere bağdaş kurarak oturan ve çevresindekilerin meraklı bakışları arasında dama oyununa başlayan Davutoğlu, ilk hamleyi rakibinin yapmasını istedi.

Başbakan Davutoğlu'nun "Hadi başla" dediği vatandaşın, "Öncelik sizde Sayın Başbakanım" karşılığı vermesi üzerine Davutoğlu, ilk hamleyi yaparak oyuna başladı. İkram edilen çayı içen Başbakan Davutoğlu, gösterilen ilgiye de karşılık verdi. Oyundaki bir hamlesi üzerine "Bak sen" dediği rakibine gülerek eliyle "çak" yapan Başbakan Davutoğlu, damayı uzun süredir oynamadığını da belirtti.

Dama oyunu Başbakan Davutoğlu'nun galibiyetiyle sonuçlandı. Çevresindekilerin tebriklerini kabul eden Davutoğlu, dama oynadığı vatandaşa dönerek, "Çayları sen ödeyeceksin" diye espri yaptı. 

Davutoğlu daha sonra vatandaşların yoğun ilgisi arasında buradan ayrıldı.

Davutoğlu, daha sonra geçtiği Şanlıurfa Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından, Topçu Meydanı’nda düzenlenen mitinge, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı.

Alanda kurulan platformdan halkı selamlayan Davutoğlu çifti, vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılandı.

Başbakan Davutoğlu’nun 1 saat 10 dakika süren konuşması esnasında zaman zaman "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme Şanlıurfa seninle"  şeklinde sloganlar atıldı ve tekbirler getirildi.

Davutoğlu, konuşmasının ardından, platforma davet edilen AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekili adayları ile el ele tutarak vatandaşları selamladı, alandakilere karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu, mitinge katılan bir ailenin bebeğini de platformda kucağına alarak sevdi.

Miting meydanında, silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın sosyal paylaşım sitesinde yayınlanmış olan, "Ne güzel bahar gelecekti güzel memleketime, Karadeniz dağlarında horon tepecek, Cudi’de halaylar çekecektik beraber" yazılı mesajın yer aldığı pankart dikkati çekti. Alanda, "Sayın Başbakanım huzur ve kardeşlik şehri Şanlıurfa’ya hoşgeldiniz", "Girdik kol kola yürüyoruz istikrara" yazılı pankartlar da yer aldı.

Mitinge, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa milletvekili adayları da katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.