banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Erdoğan açıkladı: 14 kişi gözaltına alındı!

Taburcu edilenlerin dışında şu an 28 yaralını hastanede olduğu bilgisini paylaşan Erdoğan, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

Erdoğan, “Bu olay şunu göstermiştir. Türkiye'de son dönemde cereyan eden terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermektedir. Bu aldığımız neticeler özellikle bölge halkında olumlu neticeler vermektedir. İşin menşeine indiğimizde burada ulusal olmaktan öte uluslararası terör boyutuna bu işin ulaştığını görüyoruz. Gerek PKK, gerekse PYD'nin her ne kadar başında olanlar bu işle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da tüm istihbarat örgütlerimizin elde ettiği belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir.”

“Zincir sökülmeye başlamıştır”

Saldırıya ilişkin 14 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: Zincir sökülmeye başlamıştır. 14 kişi gözaltındadır. Bu 14, 14 ile kalmayacak gerisi gelecektir. Bu işin uzantılarının içeride ve dışarıda olduğu görülmektedir. Bunların Suriye'nin kuzeyindeki PYD ile bağlantısı ve Türkiye'deki PKK ile ne denli güçlü olduğunu Bu süreç, dostların YPG - PKK bağlantısını anlamalarına vesile olacaktır. Biz onlara belgelerle bilgilerle hep bunları söyledik ama inandıramadık. Bizim bu haklı iddialarımızı belgelerimizi diğer milletler kabul edecek ve diğerlerini de tarih önünde hesaba çekeceklerdir. Milletçe mahsunuz, üzüntümüz büyük. 4 ay önce istasyon önünde olan olayın ardından böyle bir şey gerçekleşmesi bizi son derece üzmüştür. Tüm ailelerimize baş sağlığı dileğinde bulunuyorum.” (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.