banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Azerbaycan - Ermenistan çatışmasında flaş gelişme! Erdoğan açıkladı

 

ABD'deki temaslarının ardından özel uçak "TUR" ile saat 12.50'de İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Zirve vesilesiyle çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmelerinin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk-Amerikan iş çevreleriyle bir araya gelerek ekonomi alanında atılabilecek ortak adımları değerlendirme fırsatımız oldu. Yatırım ajansımızın bu süreci çok daha hassasiyetle takip etmesi gerektiğini ifade ettik. Ülkemizde nerede, nasıl, hangi teşviklerden istifade etme suretiyle hareket edilir bunları hatırlattık." dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Brookings Enstitüsü'nde, Küresel Sınamalar ve Türkiye'nin 2023 Hedefleri konulu bir konferansım oldu. Bu konferansın öncesinde yaşadığım tablo gerçekten çok çok manidardı. Yani ülkemde bazı şeyleri boşuna anlatmıyoruz, boşuna konuşmuyoruz. Ama bunu Brookings Enstitüsü'nün önünde bizatihi görmenin, böyle bir delille, ispatla bunu yaşamanın da bahtiyarlığını duydum.

Orada gördüğüm şuydu, PKK terör örgütünün temsilcileriyle YPG'nin temsilcileriyle ASALA'yı ve onun yanında da ülkemizden kaçıp şu anda Amerika'da yaşayan paralel devlet yapılanmasının temsilcilerinin hepsinin iç içe, yan yana olduklarını gördüm. Bu bir ispattı, bu bir delildi. Onun için de bu paralel devlet yapılanmasına gönül vermiş olan saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum, kimlerle beraber olduğunuzun farkında olun. Kimlerle iç içe olduklarını bilmeniz gerekiyor. Ülkemizdeki terör örgütünün Amerika'daki ayaklarının orada özellikle Paralel Devlet Yapılanmasıyla nasıl iç içe olduğunu bilmeniz gerekiyor ve bunlar orada maalesef ülkemde şehit olan bizim Mehmedimiz için polisimiz için köy korucularımız için ağlamıyor."

Azeri bir gazetecinin kendisine Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışmalar neticesinde hayatını 12 Azeri askerlere ilişkin, "Siz ne diyorsunuz" diye sorduğunu aktaran Erdoğan, şöyle devam etti. "Bana sordu ve cevabını verirken gözlerinden akan yaşları gördüğümde hakikaten orada duygulanmamak mümkün değildi. O da gazeteci, bizdekiler de gazeteci. Ben tabii buradaki medya mensuplarını tenzih ediyorum ama bakın gazetecilik bu ülkenin cumhurbaşkanına küfretmek değildir, bu ülkenin cumhurbaşkanının ailesine küfretmek değildir. İşte oradaki gördüğüm o tablo aslında ders niteliğinde bir tablodur."

Azerbaycan- Ermenistan çatışması

Erdoğan, Azerbaycan- Ermenistan çatışmasına da değinerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan cephe çatışması hakkında, "Ben tabii olayı duyduğum anda İlham Aliyev kardeşimi aradım, o da havaalanına gidiyor, oradan Azerbaycan'a geçecekti. Kendilerine başsağlığı dileklerimizi ilettik ve o anda zaten çatışmalar devam ediyordu. Fakat ateşkes ile alakalı az önce aldığım bilgi, eğer Ermenistan tarafı ateşkes ilan ederse, onlar ateşi keserse Azerbaycan da ateşkese hazır olduğunu açıkladı. Olayın aslı bu." diye konuştu. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.