banner2
Öne Çıkanlar news teog Birecik futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Alkole ve akaryakıta vergi zammı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset anlayışımızda millete küsmek yoktur

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.


“İSTANBUL HALKININ KARARININ BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VARDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazar günü yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin şehre ve ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek gayrı resmî sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik etti.

“İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri vardır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararını neden aldığını anlatarak yaşanan sürecin tamamen hukuki olduğuna vurgu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde ve komisyonlarda çoğunluğun AK Parti’de, başkanvekilliklerinin de hepsinin AK Partili üyelerde olduğunu dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a süreçte gösterdiği gayret ve mücadele için teşekkür etti. 

“BİZİM SİYASET ANLAYIŞIMIZDA MİLLETE KÜSMEK, MİLLETE DARILMAK, HELE HELE MİLLETİ SUÇLAMAK ASLA YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim için asıl önemli olan millî iradenin en sağlıklı, en güvenli, en şaibesiz şekilde tecelli etmesidir. Son seçim kimin kazandığının ötesinde, millî iradenin tecellisiyle ilgili tereddütleri ortadan kaldırmış olması bakımından başlı başına değerlidir, kıymetlidir” dedi.

AK Parti ve MHP olarak İstanbul’da sahip oldukları 25 ilçe belediyesi ve 180 Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ile 2024 seçimlerine kadar halka en güzel hizmeti vermenin gayreti içinde olacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı, bakanlıklar ve kurumlar olarak da İstanbul’la ilgili projelerimizi, yatırımlarımızı, hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Derin bir aşkla bağlı olduğumuz bu şehre hizmet etmeyi en büyük paye görerek son nefesimize kadar inşallah bu yolda yürüyeceğiz. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis için dört yıllık, belediyeler için beş yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor. Bundan sonra tüm mesaimizi ve gücümüzü önümüzdeki gündeme teksif ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, millete darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart’ta, gerek 23 Haziran’da milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Her alanda nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksünü sahip değiliz” dedi.

“MİLLETİMİZLE BİRLİKTE, HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA KARARLILIKLA İLERLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

AK Parti’nin kurulduğu günden beri millî iradenin üstünlüğünü esas alan bir parti olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 yıldır karşılaştıkları her zorlukta, girdikleri her mücadelede milletin desteğini yanlarında bulduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vesayet güçleriyle mücadelede, kalkınma hamlelerinin sabote edilmeye çalışıldığında, uluslararası alanda Türkiye’nin tecrit edilmeye çalışılması üzerine “one munite” dediğinde, Gezi olaylarında, FETÖ’nün darbe teşebbüsünde, PKK, DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelede hep milletle birlikte hareket ettiklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin bir türlü çökertemedikleri istikrar ve güven ortamına yönelik saldırılar dün de eksik değil bugün de sürüyor yarın da devam edecektir. Kim ne yaparsa yapsın, biz milletimizle birlikte kendi hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla ilerlemeyi sürdüreceğiz. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

Yarın G-20 Toplantısı ve resmî ziyaret için bir haftalık bir Japonya, Çin seyahatine başlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20’de en gelişmiş ülkelerin liderleri ve küresel kurumların temsilcileriyle ikili ilişkileri, dünyanın ekonomik ve siyasi gündemini konuşacağını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.