banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞANLIURFA’DA 532 PROJENİN AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Abide Kavşağı’nda düzenlenen, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü, Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ŞANLIURFA MAYASI KARDEŞLİKLE YOĞRULMUŞ BİR MEDENİYET ŞEHRİDİR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle kente kazandırılan Abide kavşağını dolduran yüzbinlerce vatandaşı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’nın peygamberler şehri olduğunu belirterek, “Burası, mayası kardeşlikle yoğrulmuş bir coğrafyanın en güzide şehridir. Burası, Türklerin, Kürtlerin, Arapların asırlardır kardeşçe yaşadığı bir medeniyet şehridir. Bin yıllık bu birlikteliği, hep beraber dünyanın en güzel kültürel zenginliklerinden birine çevirdik” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ÜLKEMİZİ HER ALANDA GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Dünyanın salgından savaşa kadar pek çok krizin pençesinde kıvrandığı bir dönemde Türkiye Yüzyılı vizyonunu inşa ettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz sadece altyapımızın gücünü ispat etmekle kalmadık, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme kabiliyetimizi de dost, düşman herkese kabul ettirdik. Ülkemizin üretimden diplomasiye her alanda sahip olduğu potansiyeli en üst seviyede hayata geçiriyoruz” diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİSİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE İSPAT ETMİŞTİR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1 Milyar lira bütçe ile yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Abide ve Karakoyun Köprülü Kavşakları tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Bugün de açılışını yapıyoruz. 1 Milyon 860 bin metrekare parke taşı ile 156 kilometre beton yol ağıyla,  kurduğu asfalt ve beton santraliyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz gerçekten kendisini en güzel şekilde ispat etmiştir. Yaptığı restorasyonlar, bakım ve onarım işlemleriyle ecdat yadigârı eserlere sahip çıktı. Kentsel dönüşüm çalışmaları için 1 Milyar liraya yakın kamulaştırma gerçekleştirdi. Parklar, çevre düzenlemeleri, sosyal tesislerle hizmet kalitesini yükseltti. Mezbahadan hayvan borsasına, halk ekmekten seralara kadar pek çok alanda kurduğu fabrikalarla üreticilere destek verdi.” İfadelerini kullandı. 


BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFALILAR CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ise konuşmasına Ben Urfa’yım” şiiri ile başladı. Başkan Beyazgül Şanlıurfa’nın 2023 yılı haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında yer alacağını bundan şüphesinin olmadığını aktardı. Şanlıurfa’nın 13 ilçesinden gelen vatandaşları tek tek selamlayan Başkan Beyazgül gerçekleştirdiği ev gezileri sırasında vatandaşların Cumhurbaşkanına dua ettiklerini ifade etti. Başkan Zeynel Abidin Beyazgül Abide Kavşağını dolduran yüzbinlerce vatandaşa 2023’te Cumhurbaşkanımızın arkasında duracak mıyız diye sorarken alanı dolduran yüzbinler hep bir ağızdan evet cevabını verdi.

Toplu açılış töreni öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de birer selamlama konuşması yaparak Şanlıurfa’nın şanına yakışır duruşunu her zaman gösterdiğini aktardılar.

Şanlıurfalı ünlü ses sanatçısı İbrahim Tatlıses de toplu açılış ve kurdele kesiminin ardından sahneye çıkarak “Haydi Söyle” şarkısını seslendirdi. Alanı dolduran Yüzbinlerce vatandaş da Tatlıses’in seslendirdiği şarkıya hep bir ağızdan eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Toplu açılış töreninde Şanlıurfa’da 532 projenin açılışını gerçekleştirirken açılışı yapılan Abide Kavşağı, Kuzey Batı Çevre Yolu, Akçakale ve Ceylanpınar’a doğalgaz verilmesi, Viranşehir Pompaj sulama projelerine bağlantı gerçekleştirerek kurdele kesiminin startını verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.