banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Cumhurbaşkanı Erdoğan koltuğunu Ozan Sözeyataroğlu’na bıraktı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile beraberindeki öğrenci ve öğretmenleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihimizdeki böylesine anlamlı bir günün siz çocuklara armağan edilmesi son derece manidardır. Bu milletimizin geleceğinin sizlerin avuçlarına bırakılması demektir. Bu devletimizi kuranların sizlere olan inancının bir sembolüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki öğrenci ve öğretmenleri kabul etti.


Kabulde konuk çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir etmekten duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirerek, “İstikbalimizin teminatı olan siz çocuklarımızın 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şahsım, milletim adına kutluyorum. Bu vesileyle tüm dünya çocuklarına sizlerin aracılığıyla en kalbi sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

“SİZLERİN ELLERİNDE BU ÜLKE DÜNYA SAHNESİNDE HAK ETTİĞİ KONUMA ULAŞACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu günlere gelmesinde emeği geçen herkesi şükranla anarak tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ise sağlıklı, uzun ömürler diledi. Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 23 Nisan ile birlikte Büyük Millet Meclisinin dualarla, tekbirlerle, salavatlarla açılışının 99’uncu yıl dönümünün de kutlandığını anımsattı.

Ankara’da açılan Büyük Millet Meclisinin, vatanın işgal edildiği bir dönemde bağımsızlığa giden yolun öncüsü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük Millet Meclisi’nin gönüllerde yaktığı bağımsızlık ateşi kısa sürede tüm Anadolu’yu sarmış, en karanlık günlerde milletimize güç, cesaret ve umut aşılamıştır. Tarihimizdeki böylesine anlamlı bir günün siz çocuklara armağan edilmesi son derece manidardır. Bu milletimizin geleceğinin sizlerin avuçlarına bırakılması demektir. Bu devletimizi kuranların sizlere olan inancının bir sembolüdür, bir ifadesidir. Bu ülkemiz çocuklarına verilen aslında bir önemin işaretidir.  Ben Türkiye Cumhurbaşkanı olarak her birinizin bu emaneti en güzel şekilde yarınlara taşıyacağınıza inanıyorum. İnşallah sizler çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla Türkiye’yi çok daha ileri aşamalara taşıyacaksınız. Sizlerin ellerinde bu ülke dünya sahnesinde hak ettiği konuma ulaşacaktır. Umutlarınızı hiçbir zaman yitirmeyin. Heyecanınızın sönmesine asla izin vermeyin. Hayallerinizin önüne hiçbir engel koymayın. Unutmayın, sizler 2200 yıllık tarihi şanlı zaferlerle, fetihlerle dolu büyük bir milletin evlatlarısınız. Sizler anne babalarınızla beraber 82 milyonun da gözbebeğisiniz.”

Son 17 yılda olduğu gibi gelecekte de çocuklara daha güzel bir gelecek sunmak için çalışmayı, mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  çocuklara eğitim öğretim hayatlarında başarılar dileyerek 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını tekrar kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, 23 Nisan dolayısıyla makam koltuğunu temsilî olarak Mamak Kuvayı Milliye Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu’na bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı makamına oturan öğrenci Ozan Sözeyataroğlu, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Anahtar Kelimeler:
Ozan Sözeyataroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.