banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Coşkulu Kalabalığa Seslenen Ayhan, Bölge Vekiline Yüklendi

 Yaklaşık 3 aydır devam eden aday adaylığı sürecinin dün açıklanmasının ardından,  ilk dönemi Saadet Partisinden olmak üzere 10 yıldır Akçakale Belediye Başkanlığı yapan Abdülhakim Ayhan AK Partiden aday gösterilmeyince Şanlıurfa kent girişinde binlerce Akçakaleli tarafından karşılandı.

10 yıla yakındır Akçakale Belediye Başkanlığı yapan Abdülhakim Ayhan 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden seçime girmiş ve ipi göğüsleyen taraf olarak belediye başkanı seçilmişti. Başarılı çalışmalara imza atan Başkan Ayhan, bu kez 2014 yerel seçimlerinde AK Partiden aday gösterilerek yeniden Akçakale Belediye Başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinden bu yana büyükşehir yasasıyla birlikte köylerde mahalle statüsüne kavuşmuş ve Abdülhakim Ayhan’la birlikte birçok hizmete kavuşmuştu. Akçakale ilçe merkezinde de Akçakale Belediyesi yeni hizmet binası yaparak Şanlıurfa’da son yıllardaki ilk belediye hizmet binasını yapan belediye oldu. Yeni belediye hizmet binasının yanında bölgede ilk ve tek olan Akçakale Belediyesi Kültür Merkezi ve Akçakale Belediyesi Engeliler Koordinasyon ve Kültür Merkezinin yanı sıra Akçakale Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım evini de inşa ederek hizmete açtı.

MAZLUMUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dün açıklanan AK Parti Şanlıurfa ilçe Belediye Başkan Adayları arasında yer alamayan Ayhan, dün akşam hava yolu ile kente döndü. Şanlıurfa girişinde yüzlerce araçlık konvoy ve binlerce kişi tarafından karşılanan Abdülhakim Ayhan; Burada kendisini bekleyen hemşerilerine kısa bir açıklamada bulundu. “Dik dur eğilme Akçakale seninle” sloganlarının arsında kısa bir açıklama yapan Ayhan; “ Yaklaşık olarak 10 yıldır belediye başkanıyım bu süre içerisinde hep mazlum ve mağdur insanların yanında oldum. Bundan sonraki süreçte de mazlum ve mağdurun yanında olmaya devam edeceğim. Biz Ankara'ya gönderdiğimiz bölge milletvekilinin isteği üzerine Akçakale’de Abdülhakim Ayhan olmasında kim olursa olsun hesabı olduğu için bugün bizlere AK Partimizden adaylık verilmedi.  Bizim ne AK Partiye nede Cumhurbaşkanımıza karşı bir sorunumuz var. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımıza nasıl ki sevgi ve saygı gösterdiysek bundan sonraki süreçte de sevgi ve saygı göstermeye devam edeceğiz.” Dedi.

CUMHURBAŞKANIMZA SEVGİ VE SAYGIMIZ DEVAM EDİYOR

Daha sonra uzun araç konvoyu ile Akçakale kent merkezine hareket edildi. Akçakale’de kendi evinde Aşiret reisleri, kanaat önderleri, muhtarlar ve sevenleri ile bir araya gelip hasret gideren Abdülhakim Ayhan burada yaptığı açıklamada ise; “Adalet ve Kalkınma Partisinden Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Adaylık başvurunda bulunduk. Fakat başka bir arkadaşımıza adaylık verildi. Dolaysıyla kendilerini tebrik ediyorum. Yaklaşık 10 yıldır izlediğimiz siyaseti izlemeye devam edeceğiz. Eğilmeyip dik duracağız. Kimsenin adamı olmayacağız. Güçlünün yanında değil mazlumun yanında olacağız. Zalimin dün olduğu gibi bu günde karşısında olacağız. Tabi ki biz istişarelerimizi yapacağız dost ve akrabalarımızla, önümüzdeki hafta içinde karar verip inşallah yolumuza devam edeceğiz. 31 Mart’da ilçe halkımızın takdiri ile inşallah yeniden seçilip kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz. Önümüzde uzun bir süreç var; tabi ki bizdeki “Recep Tayip Erdoğan” sevgisi dün nasılsa bugünde aynı şekilde ilelebet devam edecek. Çünkü Cumhurbaşkanımıza hiçbir zaman bir laf getirmedik getirmeyeceğiz bundan sonraki süreçte de.” Dedi.

Açıklamanın ardından başkan Ayhan’ı karşılayan kalabalık grup; Dik dur eğilme Akçakale seninle, Başkan Ayhan nerede biz oradayız sloganları attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HasMersavili 5 yıl önce

Ayhan aday olursa oylar bölünur