banner2
Öne Çıkanlar İl Emniyet Müdürlüğü risalei nur Av. Haluk Pekşen

CHP Urfa Teşkilatı Kaynıyor! Suruç ve Karaköprü Teşkilatı Kazan Kaldırdı

CHP Şanlıurfa teşkilatında görevden almaları sonrasında ilçe başkanları kazan kaldırdı. Suruç İlçe Başkanı Servet Gören ve Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural basın açıklaması yaparak görevlerinin başında olduklarını ve görevi bırakmayacaklarını belirttiler.

CHP Suruç İlçe Başkanı Gören: Geçici Kurulun Kararını Tanımıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Suruç İlçe Başkanı Servet Gören, bir basın açıklaması yaparak, CHP Şanlıurfa İl geçici kurulunun görevden alma kararının yok hükmünde olduğunu söyledi.

Suruç İlçe Başkanı Servet Gören, yaptığı basın açıklamasında; “Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Geçici Kurulu tarafından önceki gün Yönetim Kurulu ile birlikte, görevden alındığımıza dair yazı gönderildi. Cumhuriyet Halk Partisinin ilgili tüzüğüne göre İl geçici kurullarının seçilmiş İlçe Başkanlarını ve yönetimini görevden alma yetkileri yoktur. 21 Şubat 2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Geçici Kurulu Parti tüzüğümüze göre, İl Başkanlığını 45 gün içerisinde olağan üstü kongreye götürmek üzere atanmıştır. İl geçici kurulunun 45 günlük görev süresi aylar önce sona ermiştir. Görev süreleri dolmasına rağmen 7–8 aydır hukuksuz bir şekilde görevde bulunan İl geçici kurulunun İlçe Başkanlarını ve Yönetimini görevden alma yetkileri olmadığını ifade etmek isterim. İlçe Başkanlarını ve Yönetimini görevden alma yetkisi Cumhuriyet Halk Partisi MYK’sındadır. MYK’dan tarafımıza her hangi bir görevden alma yazısı gelmemiştir. 
Dolayısıyla görevden alma yetkisi olmayan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Geçici Kurulunun kararı yok hükmündedir. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım görevimizin başındayız. 
Ayrıca geçici kurul İl Başkanı bizlere tehditler savurarak ben aşiret çocuğuyum gelip teslim partiyi alırım diye tehditlerde bulunmaktadır.
Parti önünde toplanan Partililerimiz ve bizler MYK Kararı olmadan Parti’yi teslim etmeyeceğiz. Geçici Kurul İl Başkanını ve heyeti ile Partililerimizi sükûnete davet ediyorum” dedi.

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Ural: Görevimin Başındayım

Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Geçici kurulu tarafından ve CHP MYK Tarafından kendilerine tebliğ edilen görevden alındıklarına dair herhangi bir yazı ulaşmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural, yaptığı açıklamada; şu ifadeleri kullandı:
Öncelikle yapmış olduğum açıklamalarımda Genel Merkezimize olan saygım ve bağlığıma zarar verecek bir niyet oluşturmadığını belirmek isterim.
Kanımız son damlasına kadar Partim için mücadele edeceğimi ifade etmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri görevinin başındadır. Sosyal medyada paylaşılan Yönetim değişikliği ile ilgili açıklamalar asılsızdır. Sosyal medyada paylaşılan yeni Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Yönetimi geçersizdir. Genel Merkezimiz tarafından görevden alındığımıza dair bize her hangi bir yazı gönderilmemiştir. Biz görevimizin başındayız. Üst Kurul olan MYK tarafından bize yazı gelmeyene kadar başka yazı ve kararı yok sayacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.