banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

CHP Heyeti Urfa'da gazeteciler cemiyetini ziyaret etti

 

9 ay süreyle Şanlıurfa'nın sorunlarını takip etme amacıyla partisi tarafından görevlendirilen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç beraberindeki heyetle, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Burada Cemiyet Başkanı Celal Çiftçi ve gazetecilerle görüş alışverişinde bulunan Pekşen, kentte 2 gündür çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunduğunu belirterek, şehrin iyi yönetilemediğini savundu.

Özellikle tarım kenti olan Şanlıurfa'da sektör yatırımlarının yetersiz olduğunu öne süren Pekşen, "CHP olarak bu kente daha çok zaman ayıracağız, daha sık ziyaret edeceğiz. Partimiz tarafından 9 ay süre ile Şanlıurfa için görevlendirildim. Bu süre içerisinde Şanlıurfa'nın sorunlarını Türkiye gündemine taşımaya çalışacağız. Taşıdıklarımızdan da sonuç almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu.

 Gördüğümüz ilgi umut verici

Milletvekili Pekşen, “Burada gördüğümüz ilgi, burada gördüğümüz potansiyel hem ülkemiz adına, hem de partimizin geleceği adına son derece ümit verici, Urfa halkının gündeminde olan sorunlarla, siyasi iktidarın gündeminde olan konular asla örtüşmediğini çok açık söyleyebilirim. Urfa’da hiçbir kimseden yeni anayasa konusunda bir tek cümle duymadım, başkanlık sistemi ile de bir konu duymadım ama Urfa’da özellikle çiftçilerin omuzlarına yüklenmiş olan enerji sorununu her yerde her zaman müthiş bir ağırlıkla hissettim. Bir başka konu Urfa’ya zorunlu göçe tabi olan Suriyeli misafirlerin getirdikleri ekonomik sorunlarda bu kentte yaşayanlar için ayrı bir problem. Ve Urfa’da büyük bir potansiyeli olan ve değerlendirilmeyen bunun sonucunda insanlarımızın mevsimlik göçe tabi tutulması da ayrı bir problemlerden bir tanesidir. Dünyanın birçok yerini gezdim, büyük tarım sanayilerini gördüm, böylesine potansiyeli büyük bir kentin bu kadar plansız ve bu kadar sahipsiz olması şaşkınlık vericidir” dedi.

 Urfa’da potansiyel çok ama çöpe atılıyor

Şanlıurfa’nın tek başına Türkiye’nin mevcut ekonomisini yakalayacak potansiyele sahip olduğunu belirten Pekşen,şöyle konuştu:Ama bu potansiyeli yakalayabilmek için yapılması gereken planlamalar yürümemiş, atılması gereken aşamalara hiç geçilmemiş. Buna ilişkin toplumda bir arayış bir bekleyişte olmamış. Çok basit dünya da üç şeyi bir araya getireceksin. 1- Plan, 2- O plana ilişkin kamusal destekler, 3- Bu planlanmış olan ve kamusal desteklenmiş olan projelerin finansmanı. Burada ne yazık ki planlar bile eskimiş. Urfa’da gördüğüm bölesine büyük tarım alanları içerisinde ne yazık ki, yaklaşık 3 milyon ton gübre açığı olmasına rağmen devletin en ufak bir hamlesi yok. Urfa’nın ihtiyacı olan bir gübre fabrikasının toplam yatırım maliyeti belki 40 milyon dolar. Yani buradaki bitkisel bitkilerin dönüşümü ile birlikte tesis olarak enerji olarak kullanılabilir. Devasa bir alan pamuk koçanı veya diğer bitkilerin atıklarıyla müthiş bir potansiyel var ama hepsi çöpe atılıyor. Burada olağan üstü bir enerji potansiyeli var hem güneş enerjisi, hem rüzgar enerjisi potansiyeli var daha hiçbir adım atılmamış. Yazık değil mi Urfalılar işsiz boş geziyor. Bu kentte belki benim görmediğim daha müthiş potansiyel vardır. Mesela sizin burada yetiştirdiğiniz fıstık dünya çikolata sanayinin en önemli maddesi. Buğday burda, arpa, mısır, fıstık burada ama bunlara ilişkin hiçbir entegre tesis yok Urfa’da. Bize gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz.” 

Faruk Çelik, oy aldığı kente sahip çıkması gerekiyor

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç ise yaptığı açıklamada, “Sayın vekilimiz Şanlıurfa’nın sorunlarını çok iyi anlattı ancak ben buradan Sayın Faruk Çelik’e bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Çelik Şanlıurfa milletvekilidir ve Bakandır. Oy aldığı ile sahip çıkması gerekiyor, oy aldığı ile verdiği sözleri de tutması gerekiyor. Ben 2 örnek vereceğim Hilvan’ın Uluyazı köyü seçimlerden önce gidiyor parke taşı döşeteceğim diyor, kanalizasyon yaptıracağım diyor gidiş o gidiş bir daha uğramamış. Yine Hilvan’ın Balgaç köyüne şebeke suyu sözü vermiş yine oraya uğramamış. Yazıktır insanları kandırmamın bir anlamı yoktur. Üniversite dönüş yolunda gördük 1200 Yataklı devlet hastanesinin temeli atılmış seçimden önce vaatte bulunulmuş ama çadır bulunur orada. Güya temel atıldı yazıktır insanları kandırmanın bir anlamı yoktur. Urfa’nın en büyük sorunlarından biri elektrik kesintisidir, tarımda sulamadır, damla sulamaya mutlaka geçilmelidir. Eğer sayın Faruk Çelik burada oy alıpta Ankara’da Milletvekilliği ve Bakanlık yapıyorsa Urfa’ya borçludur ve borcunu ödemesi gerekiyor. 11 Nisan’da Urfa’ya gelecekler Bakanlar kurulunu toplayacaklar Sayın Başbakana birilerinin bunları iletmesi gerekiyor umarım aklı başında Urfalılar, memlekete hizmet eden Urfalılar sayın başbakana o eksiklikleri söylerler. Biz sayın vekilimle beraber mücadele vereceğiz önümüzdeki dönem CHP’yi Urfa’da ayağa kaldırmanın çabasını harcıyoruz ve görüyoruz ki AK Parti ile HDP arasında kalan vatandaşlar bize sempati duymaya başlamış” dedi.

 

Herkesin sorumluluk taşımasını istiyoruz

Cemiyet Başkanı Celal Çiftçi ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, muhalefet partilerinin kentte biraz daha fazla çalışma yapmasını beklediklerini söyledi.

Bölgede son dönemde artan saldırılardan dolayı rahatsız olduklarını anlatan Çiftçi, "Biz bölge olarak zor şartlar altında yaşıyoruz. Bölgemiz Suriye’yi geçmiş durumda, gönül isterdi ki bu bölgede yaşayan insanlar mutlu ve huzurlu bir yaşam sürsün. Anaların gözyaşına tahammülümüz yok. Kadınlar kocasız, çocuklar babasız kalmasın istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bulunan bütün siyasi partilerin vicdan sorumluğu taşımasını bekliyoruz. Bu kanın durması için siyasi partilerin ne gerekiyorsa yapmasını bekliyoruz. Herkesin sorumluluk taşımasını istiyoruz, bu ülke hepimizin herkesin ülkeye sahip çıkması lazım. Bölgeye duyduğu ilgi ve alakadan dolayı özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Budak’ı, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nde Cemiyet Başkanı Celal Çiftçi, Gazeteci Yazar A. Naci İpek, Gazeteci Yazar Misbah Hicri, Gazeteci Yazar Mehmet Göngü, Gazeteci Yazar Bilal Bebe ile Olay Gazetesi Haber Müdürü Aziz Budak karşılayarak bir süre kentin sorunlarını konuşarak sohbet ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.