banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

CHP Siverek Belediye Başkan Adayı Fatih Bucak oldu

Cumhuriyet Halk Partisi 16 belediye başkan adayını daha açıkladı. Açıklanan ilçeler arasında Siverek’te yer aldı. CHP’nin açıkladığı adaylar arasında Fatih Mehmet Bucak’da yer aldı.

İşte açıklanan 16 kişilik liste:

1- Adana Karataş – Mehmet Yıldız

2- Ankara Etimesgut – Celal Çelik

3- Antalya Kaş –  Hayri Süt

4- Hatay Arsuz – Asaf Güven

5- Hatay Kumlu – Rifat Akkuyu

6- Isparta Yalvaç – Erkan Ünal

7- İstanbul Maltepe – Ali Kılıç

8- İstanbul Silivri – Özcan Işıklar

9- İzmir Bayraklı – Serdar Sandal

10- Konya Halkapınar – Ahmet Özkaya

11- Konya Taşkent –  Hilal Ülkü Türedi

12- Muğla Bodrum – Mustafa Saruhan

13- Muş Bulanık Rüstemgedik (belde) – Fikret Hamarat

14- Ordu Büyükşehir – Mustafa Adıgüzel

15- Samsun Bafra – Kemal Bütüner

16- Şanlıurfa Siverek –  Mehmet Fatih Bucak

FATİH MEHMET BUCAK KİMDİR?

Fatih Burak, 7 Temmuz 1968 yılında Siverek’de doğmuştur. 5 çocuklu bir ailenin oğludur. Yükseliş Koleji ve Gazi Üniversitesi mezunudur. 5 Yaşında Siverek’ten Ankara’ya taşınmışlar. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi ekonomi bölümü okumuştur. Babası Mehmet Celal Bucak, Adalet Partisi’nden 2 dönem Şanlıurfa milletvekilliği yaptı.Fatih Bucak’ın ilk evliliğinden Simirna Bucak ve ikinci evliliğinden Mehmet Celal Bucak adında oğlu dünyaya geldi. 1979 yılında babasının Bucak aşireti reisi olduğu zamanlarda terör örgütü PKK tarafından saldırıya uğramış ve bacağından yaralanmıştır. Ekonomiş ve aynı zamanda Urfa’nın önde gelen iş adamlarından olan Mehmet Bucak, çiftçilik ve tarımla da uğraşır. Bir süre Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığı da yapmıştır. 2015 yılında Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı, ardından Kasım 2015’de AK Parti’den aday adayı olmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.