banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

CHP, Şanlıurfa’ya Demirkol'u başkan olarak atıyor

İstanbul’da yaşayan işadamı Ali Demirkol, ilk MYK toplantısından sonra isminin açıklanacağını ve muhtemelen bu ay sonunda Şanlıurfa’ya giderek görevine başlayacağını söyledi.

Arkadaşımız Müslüm Aktürk’e açıklamada bulunan Ali Demirkol, şu anda CHP’nin Şanlıurfa İl Başkanlığı görevinde kimsenin bulunmadığını savunarak, “Başkan olduğunu sanan arkadaşın görevi tüzük gereği geçerli değildir. Çünkü o arkadaş 45 günlüğüne atanmış ve genel kurul yapmadığı için de başkanlık görevi düşmüştür. Yani şu an korsan olarak orada duruyor.” dedi.

 

İKİ MİLLETVEKİLİ GARANTİ

 

MYK toplantısından sonra CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran ve aslen Şanlıurfalı olan İstanbul Milletvekili Mamut Tanal’la birlikte Şanlıurfa’ya gidip mücadeleye başlayacağını vurgulayan Ali Demirkol, şöyle devam etti:

“Aslında 30 Mart yerel seçimler öncesi atamam yapılmıştı ancak bir başka akrabamız olan Feyzi Demirkol’un AKP’den aday olması nedeniyle partimin bu teklifini kabul etmemiştim. Şimdi artık hiçbir sıkıntı yok. 24 kişilik listem bile hazır. Bu listede her gruptan insanımız var. Şanlıurfa’ya çok iddialı gideceğiz. Siyasete kaliteyi yeniden getireceğiz. CHP’yi yeniden eski parlak günlerine götüreceğiz. Şu anda Şanlıurfa’da 12 milletvekili var ama maalesef CHP’nin bir tane bile milletvekili yok. Ancak ilk seçimde 2 milletvekili garanti veriyorum. Çünkü Demirkol ailesinin kent merkezinde, evlenip giden kızlarımız hariç 8761 oyu var. Fakat soyadları değişse de yine akrabamız olan ve evlendikleri insanların bir bölümlerini de safımıza kattıklarında ailenin sinerjisiyle oy sayımız yaklaşık 25 bini buluyor.”

 

CHP DİNLE BARIŞACAK

 

CHP’nin iktidara gelememesinin sebebinin dinle barışık olmamasından kaynaklandığını belirten Ali Demirkol, yeni projelerle partinin İslam Dini ile barışacağını ve halkın güveninden sonra yeniden iktidara doğru yürüyeceklerini ifade etti. Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’nin şu an yönetiminde bulunan bir çok ismin namaz kıldığını, oruç tuttuğunu vurgulayan Ali Demirkol, şunları söyledi:

“Türkiye’nin profili belli. Buna rağmen CHP’de, bazı yöneticilerin hatası yüzünden uzun dönem bu profile uzak kalındı. Partimiz toplum tarafından adeta ‘din düşmanı’ gibi algılanmaya başlandı. Dolayısıyla halk sandıkta bize teveccüh göstermedi. Mevcut yönetimimiz bu yanlıştan dönmek için cesaretle girişimde bulundu. Sart direnişle karşılandı, zaman zaman direnç sürüyor. Ancak Türkiye gerçeğine artık gözümüzü açmak zorundayız.”

 

30 İLİN YÖNETİMİ DEĞİŞECEK

 

Değişimin Şanlıurfa’yla sınırlı kalmayacağını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki iller ağırlıklı olmak üzere toplam 30 kentte yönetimlerin değişeceğini bildiren Ali Demirkol, şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa’ya Doğu ve Güneydoğu için model olacak. Kazandığımız her milletvekili için bir büro açacağız ve bu bürolar 4 yıl boyunca açık tutulacak. Milletvekiliyle görüşmek isteyen veya herhangi bir talepte bulunan vatandaşlarımız bu bürolarımızda ağırlanacak.

Her hafta yemekli mevlit okutulacak. Halkla diyaloğu daha sıcak tutabilmek için emekli iki din görevlisiyle anlaşacağız. Ücret karşılığında mevlitlerimizi okutacak ve dini bilgilerinden yararlanacağız.

Kadınlarımız daha rahat faaliyet gösterebilsin diye Kadın Kollarımız için il başkanlığımızın dışında ayrı bir yer tutacağız.

Biri Topçu Meydanı, diğeri Haşimiye Meydanı’nda olmak üzere iki adet aşevi açacak ve 24 saat hizmet vereceğiz.

PARALEL BELEDİYELER OLUŞTURACAĞIZ

 

CHP’nin Kürt sorunu konusunda proje ürettiğini ancak bunu halka anlatamadığını savunan Ali Demirkol, uzun yıllar Doğu ve Güneydoğu’da görev yapmış Sami Demirkol’un bu bölgenin koordinatörlük görevine başlamasından sonra bu konuda da mesafe kaydedeceklerine inandığını anlattı.

Ali Demirkol, Doğu ve Güneydoğu’da ki bazı il, ilçe başkanlıklarını, İstanbul’un CHP’li belediyeleri ile kardeş belediye ilan edeceklerini, böylelikle geri kalmış o bölgelere ambulans, dozer veya başka iş makinası gibi yardımda bulunacaklarını anlattı. Demirkol, “Belediye başkanlığını kazanmadığımız yerlerde bile paralel belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.