banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

CHP Şanlıurfa'da kutlamalara katılmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Örgütü, Valilik tarafından düzenlenecek ‘Cumhuriyet Bayramı’ programlarına katılmama kararı aldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma programının Valilik tarafından engellendiği ve bu nedenle kınama mesajının yayımlandığı CHP Şanlıurfa İl Örgütü konu ile ilgili düzenlediği basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Atatürk ve Silah arkadaşlarının büyük bir mücadele sonucunda kurduğu Cumhuriyeti bugün AKP Hükümetinin tutucu ve baskıcı politikaları nedeniyle buruk bir şekilde kutluyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Urfa dada AKP Hükümeti ve temsilcisi olan Valisi, bizim Atatürk anıtına çelenk koymamızı engelledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara'da düzenlenecek Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere çeşitli illerden giden otobüsler engellenerek, kitlelerin Cumhuriyet yürüyüşüne katılmaları engellendi;  grupları taşıyan otobüsler, Ankara ve İstanbul girişinde jandarma ekipleri tarafından akaryakıt istasyonlarına çekilerek kontrol edildi.

Cumhuriyet’ten ve Cumhuriyet Halk partisinde bu kadar korkan bir İktidar partisinin, Diktatör Ülkelerindeki rejimden ne farkı olabilir.

Türkiye’de Demokrasinin tüm yollarını tıkayan, İnsan haklarından gittikçe geriye giden, faşizm çizgisine gelen AKP Hükümeti siyasi partileri ve sivil toplum örgütleri sindirmek içinde var gücüyle caba içinde, olduğunu bu tutumuyla göstermiştir.

Tüm Ülkede ve Urfa’da gelinen bu durumu protesto ederek; Valiliğin hazırladığı hiçbir programa katılmayacağız.”

CHP Urfa Örgütü, bası ve zorlamaları tekrar tekrar kınadıklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.