banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

CHP Kadın Kolları Başkanı Rastgeldi’den ‘Kadınlar Günü’ mesajı

Rastgeldi mesajında küçük yaşta evliliğe dikkat çekerek, eşit yaşam çağrısında bulundu. Rastgeldi mesajında şu görüşlere yer verdi:

“365 günden bir gündür 8 Mart’ ta bir önceki yılın acıları anlatır hiç bir çözüm getirilmeden gül ve her gün sayıları giderek artan çaresiz kadınlar ve genç annelerin hayatları ellerinden alınıyor. Bu kadınlara 8 mart teselli ikramiyesi olarak sunuluyor

Küçük yaşta gelin edilen, anne olan, berdel edilip 14 yaşında 50-60-erkeklere kurban verilen kuma üstüne hiçbir hakkı olmadan köle hayatı yaşatılan kadınlara 8 Martın bir günün ne getirisi nedir diye soruyorum.

Ben bir anlam veremediğim için kutlayamıyorum koca dayağından kaçıp sığınma evlerine kapatılan kadınların hayatlarını hep merak etmişim dört duvar arasında bütün sevdiklerinden uzak: Gizli   adreste  gizlenen bir nevi yaşamı kısıtlanan özgürlüğü elinden alınan kadınlar ne kadar korunuyor yada hayatını ne kadarı elinden alınmış oluyor.

8 Mart onlar için ne ifade ediyor. Ben bir anne, bir kadın olarak bütün bunları içime sindiremiyorum. annesi öldürülen çocuklar geleceğin çaresiz kadınları olarak yetişiyor. burda şunu anlatmak istiyorum: 3. 5 çocuk yapın demek yerine mevcut çocuklarımızın geleceğini garanti altına alıp eşit şartlarda insanca bir yaşam sağlayalım…

Bu zorluklara rağmen Kadınlarımızın 8 Emekçi Dünya kadınları günü kutlu olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.