banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Çemrek; Arap baharı dünyanın demokratikleşmesine dönüştü VİDEO
Bölümü Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Dergisi Editörü olan Doç. Dr. Murat Çemrek, Arap Baharı sadece Arapların değil tam tersine dünyanın tam demokratikleşmesi demektir dedi.



Konferansa AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Başkan Yardımcıları, Eğitim Bir – Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Sağlık- Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı, Arap-Der Başkanı Şükrü Kırboğa, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, Gazeteci-yazarlar, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensupları hazır bulundular.


AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez yaptığı konuşmada yapılan konferansın önemine dikkat çekti.

Eğilmez; “İl Başkanlığımız olarak 15 günde bir düzenlediğimiz konferanslarımızdan üçüncüsünü düzenliyoruz. Düzenlediğimiz konferansların üçüncü programımızın konuğu Murat Çemrek hocamızdır. Bugün genelde Arap Baharını anlatacak olan hocamız özelde Tunus Seçimlerini anlatacak. Arap Baharı son dönemde Türkiye’mizin gündemine girmiş bir konu, dünyanın gündeminde olan bir konudur. Murat Çemrek hocamız bu konu Şanlıurfalılara anlatmak üzere davetimizi kırmayarak bizleri onurlandırdı. Bu vesile ile Murat Hocamıza teşekkür ederiz” dedi.



AK Parti Teşkilatına ve Şanlıurfalılara yönelik kültürel faaliyetlerin devam edeceğini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Bundan sonra tapacağımız etkinliklere Tüm Şanlıurfalıları davet ediyoruz” dedi.



Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığın daveti üzerine Arap Baharını ve Tunus Seçimleri anlatan Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Dergisi Editörü olan Doç. Dr. Murat Çemrek; “23 Ekim’de Tunus’ta düzenlenen seçimde Türk ulusal Gözlemci olarak ve İslam İşbirliği teşkilatı adına heyette bulundum. Türkiye’ye döner dönmez AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığın daveti bana geldi. Bende yaklaşık bir yıldır devam eden gel gitlerle arap baharı sayılan ve seçimle taçlanan Tunus başta olmaz üzere diğer ülkelerle Libya’daki gelişmeler, Bahreyn ve diğer ülkelere dair çeşitli bilgiler edindim.

Bu çerçevede demokratik literatürde Ortadoğu istisnacılığı yerle yeksan olmuştur” dedi.



Halkın toplumsal taleplerini görmezden gelen iktidar eğer seçimle gelmişse, bir sonraki seçimde sandıktan çıkamıyor, krallar ise Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerde baş gösteren toplumsal patlamaların meydana geldiğini belirten Doç. Dr. Murat Çemrek; “Birçok Arap ülkesini gezerek bilgi edindim. Araplarında diğer gelişmiş ülkeler gibi demokratikleşmeye ve özgürleşmeye hem taleplerin olduğu hem de bu noktada toplumsal tabanların olduğunu bir fiil müşahede ettim” dedi.



Toplumsal dalganın sadece Arap bölgesinde değil bilakiz, gelişmiş ülkelerde de baş gösterdiğini ifade eden Doç. Çemrek; “Doğunun ters bir dalga yaratacağını inananlardanım. Bu çerçevede biyolojik demokrasi, radikal demokrasi ve liberal demokrasinin demokratikleşmesi demektir. Şuanda Wall Stereet’in işgali gibi ve İngiltere’de yaşanan gibi toplumsal talepleri sadece doğuda değil, gelişmiş ülkelerde de meydana geldiğini görüyoruz. 2006’da ABD’de meydana gelen ekonomik kriz ve 2008’de atlantikin bu tarafına gelmesi toplumsal talebin nasıl bir iştiyakla ortaya çıktığını gösteriyor. Bu tür toplumsal talepler demokrasinin derinleşmesi açımından önemsiyoruz. Arap baharı dediğimizde sadece Arapların demokratikleşmesi değil aynı zamanda dünyadaki demokrasinin gelişmesi demektir” dedi.

Konferans daha sonra soru cevap faslından sonra sona erdi. 

Doç. Dr. Murat Çemrek Şanlıurfa konferans balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.