banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Çalışmalar Biterse 16 Bin 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. DSİ tarafından Şanlıurfa ve Mardin’e son dönemde yapılan sulama projelerinin sayılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor.
Bu kapsamda, 163 bin hektar alanı sulayacak olan ve yıllık 115 milyon TL gelir artışı sağlayacak olan Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 3. Kısım Şebeke inşaatında çalışmalar devam ediyor.
Yüzde 89’u tamamlanan projenin bitirilmesiyle birlikte; Mardin’in Derik ilçesinde yer alan 163 bin 333 hektar arazı, Atatürk Barajı ve Mardin Ana İletim kanalından gelen su ile sulanacak. 
Bugüne kadar 220 kilometrelik şebeke inşaatı üzerindeki sanat yapılarının, 1 adet pompa istasyonunun, 1 adet karayolu geçişi ve 6 adet filtre istasyonu inşaatlarının tamamlandığı projenin 2024 yılında bitirilmesiyle birlikte 16.500 kişiye istihdam sağlanacak.
Sulamadan; Tepecik, Kovalı, Atlı, Kanatlı, Kutluca, Alanlı, Konak, Denktaş, Ahmetli, Yazıcık, Beşbudak, Başaran, Kartallı, Bağrıbütün, Yıldızlı, Aşağımenteşe, Yukarımenteşe, Akbaş, Diktepe, Leventler, Çatalca, Karaca, Gündoğdu, Dedeköy köyleri faydalanacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.