banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Burhan Kuzu Urfa'da konuştu: “PKK’nin içinde tüm dünya devletleri var”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, Şanlıurfa AK parti İl Başkanlığının düzenlediği “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” adlı konferansa katıldı.

Kuzu: “PKK’nin içinde tüm dünya devletlerinin adamları var”
AK parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından, “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konulu bir konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İstanbul Milletvekili ve Anayasa Profesörü Burhan Kuzu’nun yer aldığı konferansa, AK parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Ak parti Şanlıurfa il teşkilatı, sivil toplum kuruluşları ve Şanlıurfa halkı katıldı.

Konferans GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü salonunda yapıldı.

Hassasiyeti sebebi ile dünyanın bu bölgeye çok önem verdiğini söyleyen Kuzu, “Türkiye ne zaman ki küresel güç olmaya karar verirse, bunlar anında düğmeye basıyorlar. Bunu artık çok net biliyoruz. Yalnız şu anki mücadelenin bir özelliği var. Şu an yedi düvelle boğuşuyoruz. Türkiye’nin içinde ve dışında hangi terör örgütü varsa birlikte hareket ediyorlar.” dedi.

Dünyadaki en güçlü ülkelerin İŞİD’i vurma bahanesi ile Suriye’ye gelip Müslümanları vurduğuna değinen Kuzu, “İŞİD zaten yeni kurulmuş, kimse ne olduğunu tam olarak bilmiyor. Kim kurmuş, niye kurmuş, belli değil. Amerika’ya soruyorsun niye buradasın? ‘DAEŞ ile mücadeleye geldim’ diyor. Rusya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Almanya’ya soruyorsun ‘bizde DAEŞ ile mücadeleye geldik’ diyor. 13 ülke buraya ‘DAEŞ için geldik’ diyor. Birleşmiş Milletler de, ‘bu DAEŞ en az 30 sene sürer’ diyor. Nasıl bir güç bu? Bu silahı kim veriyor. Bunun 13’ü de, 13 devlet de, en güçlü devletler, DAEŞ’e silah vermiyorsa, buraya kavgaya gelmişse, bunlara kim silah veriyor. Sormazlar mı? Bizim aklımız ile alay mı ediyorsunuz siz?” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en kanlı örgütünün PKK olduğunu söyleyen Kuzu, “Rakamlara bakın, ETA örgütü İspanya’da, İRA örgütü İngiltere’de, Kızıl Tugaylar İtalya’da bunların tamamının 40 yılda öldürdüğü insan sayısı 3 bin 300 dür. 30 yılda 40 bin insan öldüren, bir bela PKK’yı dünyanın başka yerinde bulamazsınız. İRA örgütü bir yere bomba koyduğunda polisi arayıp, bir yere bomba koydum insanları oradan çekin diyor. Çünkü örgütün amacı İRA olarak bağımsızlık savaşı veriyor. Doğru ya da yanlış, ama bizdeki çete, sırf öldürmek için var. Sebebi nedir biliyor musunuz? Bizdeki PKK Konsorsiyum içinde tüm dünya devletlerinin adamları var. Doğu ve Güneydoğu’daki insanlarımız artık uyansın.” şeklinde konuştu.

“PKK’nin üzerine ancak giderek bitirebiliriz. Başka çaresi kalmamıştır.” diyen Kuzu, “Çünkü biz, çözümü de denedik. Her yolu denedik bir adım geri atmadılar. Cumhurbaşkanımızın ‘Kobani düştü, düşüyor’ sözünü alıp, dayadı Demirtaş denen adam, 53 tane insanımızın ölümüne sebep oldu.” şeklinde konuştu.

Anayasa konusuna da değinen Kuzu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir Anayasa ihtiyacı ortada, nasıl bir Anayasa diye baktığımız zaman, bizim Anayasamız hep sorunlu olmuş. Bu Anayasayı yapacak kişilerin meseleyi bilmemelerinden kaynaklanıyor. Bu milletin boyuna, posuna uygun bir terziye ihtiyaç var. Nasıl bir elbise giyer bu toplum, onu bilmek lazım. Onu bilmeden yapılan Anayasa sırıtır.”

(Mustafa Gül/Hüseyin Yetmiş-İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.