banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı trafik kazası

Mehmet Ekinci, CHP'li vekilleri dava edecek

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri başta İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal olmak üzere Şanlıurfa’ya gelen toplamda 8 milletvekili, yaptıkları ziyaretler esnasında alınan bilgilere Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve tarihi Balıklıgöl civarında bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılaşmışlardır.

Bu tepkiler sonucunda CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın basın mensupları karşısında kısa bir açıklama yaparak, ‘Bu grubu, özellikle Eyyübiye Belediye Başkanlığı paralı olarak tutup göndermiştir. Ben bunu savunmaya devam edeceğiz. Hak yolunda hukuk yolunda bu tutumumu devam ettireceğim’ ifadeleriyle Eyyübiye Belediyesi’ni sorumlu tutması, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tarafından sert tepkiyle karşılandı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın ortaya attığı hakaret ve iftira dolu bu sözler karşısında açıklamada bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci şunları söyledi;

“CHP Milletvekilleri, sonradan aldığımız bilgiye göre bugün Şanlıurfa’mızı ziyaret etmişlerdir ve bu ziyaret kapsamında Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve gerekse Balıklıgöl civarında halkımızın tepsi ile karşılaşmışlardır. Bu tepki sonrasında yaptıkları açıklamalarda göstermiştir ki, müfterinin adı ve iftira şekli değişmemiştir. CHP Milletvekilleri girdikleri her ortamda, bir şekilde halkın tepkisi ile karşılaşıyorlar, ama bunu pişkinlikle karşılayıp başkalarına provokasyon olarak göstermeye de devam ediyorlar. Ne şekilde milletvekili oldukları ayuka çıkan bu şahısların, şahsımızla ilgili ifadeleri iftiradır ve belediyemizle ilgili ifadeleri de hakarettir. Tasvip etmediğimiz bir siyasetçinin bu hale düşmesine üzüldüğümüz gibi, bunun müsebbibin de kendi tutum ve yaklaşımları olduğunu hepimiz biliyoruz. AK Partimizin ortaya koyduğu hizmetleri takdir eden halkımızın, bu hizmetlere sahip çıkışının ve bunları inkar edenlere karşı ortaya koydukları tavrı görmezden gelmek, bundan sonraki süreçte de ortaya sağlıklı bir siyaset koymayacaklarının bir göstergesidir. Anılan şahsın zevatın, belediyemiz ve şahsımızla ilgili bu tutumlarından dolayı onlarla haklı mücadelemiz tabi ki devam edecektir. Dolayısıyla bu anlamda kendileriyle ilgili suç duyurusunda da bulunacağız. Dokunulmazlık zırhına bürünmeleri, başkalarına hakaret etme, iftira etme hakkını hiçbir şekilde vermez. Bunlara karşı yapılanların hiçbir şekilde içinde olmadığımız halde bizi işaret etmeleri tam anlamıyla bir pişkinliktir. Dolayısıyla gerek partimizden, gerek şahsımızdan, belediyemizden ve kamuoyundan hem kendileri hem de partilerinin özür dilemesini beklemekteyiz. Siyasi etiğe de yakışan husus budur. Her ne kadar siyasi etiğe riayet etmeyeceklerini bilsek bile, bunu onlardan beklediğimizi hatırlatmak istiyoruz. Bunu da bu şekilde kamuoyuyla paylaşmış bulunuyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.