banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Bozova ve Halfeti yolları yapılıyor

İlk olarak kent merkezindeki çeşitli ana arterlerde incelemelerde bulunan Başkan Güvenç yol genişletme çalışmaları kapsamında elektrik tesisatlarının yer altına alınması ile ilgili olarak Dedaş Yetkilileri ile fizibilite çalışmaları yaptı. Daha sonra Bozova ilçesine geçen Başkan Güvenç ve beraberindekiler, Bozova Merkez İlçe girişine yapılması planlanan fakat çeşitli aksaklıklardan dolayı yıllardır yapılamayan yol genişletme ve alt geçit çalışmasındaki sorunları yerinde çözdü. 

 

Karayolları 9.Bölge Müdürü Şamil Gülen, Dedaş Yönetim Kurulu Üyeleri, Yol Yapımını Üstlenen İlgili Firma Yetkililerini ve güzergah üzerinde bulunan mülk sahiplerini sorunun olduğu alanda bir araya getiren Başkan Güvenç, yol yapım çalışmalarının sorunsuz ve hızlı bir şekilde ilerlemesi için çalışmalarda bulundu.

Heyet Bozova'daki çalışmanın ardından Halfeti-Yukarı Göklü-Yaylak-Bozova Turizm Yolu'nda Karayolları tarafından yapılan çalışmaları inceledi. Güzergah üzerinde bulunan vatandaşların çeşitli talepleri de Başkan Güvenç tarafından not alındı.

 

Son olarak Yeni Halfeti ilçesindeki ana cadde üzerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Bulvar çalışması ile ilgili olarak esnaf ile tek tek görüşen Başkan Güvenç, mülk sahiplerinin cadde üzerindeki kot farkına uymaları konusunda öneride bulundu. Cadde üzerindeki esnaf,  Başkan Güvenç'in önerisiyle iş yerlerinin kot farkını istenilen seviyeye getireceklerini kaydetti. 

 

Dedaş yetkilileri ile de ayrıca görüşen Başkan Güvenç, elektrik tesisatının yer altına alınmasının ardından yol genişletme çalışmalarının da kısa sürede tamamlanacağını ve Halfeti merkezinde bulunan caddenin yapılan çalışmalar neticesinde bulvar görünümünü alacağını ifade etti.

 

incelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Bu gün ilk olarak Bozova ve Halfeti'de incelemelerde bulunduk. Bozova- Adıyaman geçiş yolunda DEDAŞ'ın ana enerji hatlarını yer altından geçirme hattını sağlayarak karayolunun ulaşımının rahatlaması konusunda bir karar aldık. Bozova- Halfeti yolunda başlattığımız ve büyük ölçüde tamamladığımız yolu inceleyerek kamulaştırma sorununu çözdük. Halfeti merkezde yapacağımız bulvar çalışması öncesi bölgede incelemelerde bulunarak yine DEDAŞ'ın enerji hatlarını tekrardan yerin altına alarak bölgede yapacağımız yol düzenlemesini gözlemledik. inşallah ilerleyen günlerde bulvar çalışmasını başlatıp 1 hafta gibi kısa bir sürede tamamlayacağız. Halfeti beklediği bulvara kavuşacak. Şimdiden hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaHalfetiBozova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.