banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Bakan Çelik Urfa'da BM'ye çattı!

AK Parti Mart Ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birleşmiş Milletlere çattı. BM'yi sert bil dille eleştiren Bakan Faruk Çelik konuşmasında; “BM sorunları çözmekle değil saymakla meşgul” dedi.

Birleşmiş Milletlerin kuruluş amacına uygun hareket etmediğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "BM, kuruluş amacına uygun şekilde hareket etmiş olsaydı, sorunları saymakla değil çözmekle meşgul olurdu" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, geldiği Şanlıurfa’da partisinin “Mart Ayı İl Danışma Meclisi toplantısına” katıldı. Çelik, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Şanlıurfa Milletvekillerinin selamlama konuşmasından sonra kürsüye çıkan Çelik, Birleşmiş Milletlerin ve Batının tavrını eleştirdi.

Birleşmiş Milletlerin kuruluş amacına uygun hareket etmediğini belirten Çelik,  “1920’de Birinci Dünya Savaşı bittikten sonra dünya da huzur olsun, barış olsun diye Cemiyet-i Akvam diye bir birlik kuruldu. 1945’e geldiğimizde İkinci Dünya Savaşı oldu ve bu cemiyet kapandı. Bunun yerine Birleşmiş Milletleri kurdular. Birleşmiş Milletler, sözde huzuru sağlayacaktı. Eşitliği sağlayacak, haksızlıkları ortadan kaldıracaktı. Dayanışmayı teşvik edecekti. Böyle mi oldu? Tabi ki hayır. Birleşmiş Milletler ne yaptı? Sadece savaşların istatistiklerini tuttu. Bizim TÜİK çok daha iyi hesap tutar. Size ihtiyaç yok bu konuda. Eğer kuruluş amacına uygun şekilde hareket etmiş olsalardı, saymakla değil sorunları çözmekle meşgul olurlardı. Onlar, insan hayatının değil, çıkar politikalarının peşinden koştular.” dedi.


Batının savaş mağduru mültecilere karşı takındığı tavrı da eleştiren Çelik, şöyle devam etti: “ Şu an Türkiye’de 3 milyon Suriyeli sığınmacı var. Yurtsuz, vatansız kalan insanlar bunlar. Evsiz, barksız, anasız, babasız kalmanın ne anlama geldiğini durup düşünün. Kolay bir iş değil. Söylenip geçilecek bir hadise de değil. Buna karşılık Batının haline bir bakın. ‘Sayıyla mülteci alırız, şu kadar para veririz’ diyorlar. Ah zavallılar, insanlıktan nasibini almayanlar. Ütülü pantolon giymek, kravat takmak, kuaförde süslü olmak medeniyet değil ki, medeniyet yürekte. Batı da para gani ama insanlık hani?” şeklinde konuştu.

“Akdeniz’i deniz olarak görmeyin” diyen Çelik, Akdeniz’in; bebelerin, anaların, babaların ve yaşlıların gömüldüğü dünyanın en büyük mezarlığı haline geldiğini söyledi. (Mustafa Gül- İLKHA)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.