banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Bakan Işık, Bilim Merkezi ve 2 Müjde Verdi

Başkanı Nihat Çiftçi'nin karşıladığı Bakan Işık, Büyükşehir Belediyesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ile Şanlıurfa'da yapılacak olan Bilim Merkezi ve 2 yeni Sanayi Sitesinin müjdesini verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,  AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa ilçe Belediye Başkanları ile Büyükşehir Meclis üyeleri ile bir araya gelen Bakan Işık, Şanlıurfa'da yapılan çalışmalar hakkında görüşme sağladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlatan Başkan Nihat Çiftçi,  ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


NİHAT ÇİFTÇİ'NİN GAYRETİ TAKTİR'E ŞAYANDIR.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanının çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kısa sürede Şanlıurfa için yaptıkları her kesimin beğenisinin kazandığını vurguladı.

Şanlıurfa'ya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin çok önemli olduğunun altını çizen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Nihat Başkanımızı Karaköprü Belediye Başkanı olduğunu dönemden beridir tanıyor, çalışkanlığı, gayreti ve Şanlıurfa için kendini adete paralayan çalışmaları hepimizin takdirini topluyor. Kısa sürede Şanlıurfa için yaptıkları ise bütün Şanlıurfalıların beğenisini ve gönlünü kazanıyor. Şanlıurfa Türkiye'nin en kadim şehirlerinden bir tanesi. Şanlıurfa'nın Peygamberler Şehri olması dolayısı ile İslam dünyasının da göz bebeğidir. Dolayısıyla Şanlıurfa'ya yapılan hizmetler bizler için çok önemlidir. Başkanımız Nihat Beyin çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum, bundan sonrada güzel çalışmalara hep birlikte imza atacağımıza inanıyorum." dedi

GENÇLERİMİZİ BİLİM'LE TANIŞTIRACAĞIZ

Bakanlık olarak Şanlıurfa'ya bilim merkezi kazandırmayı istediklerini söyleyen, Bakan Işık, " TÜBİTAK ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin ortak çalışmasıyla bölge gençlerimizin bilimi sevmesi,bilimsek faaliyetlere odaklanması ve ülkemizin bilim adamı yetiştirebilmesi için  Şanlıurfa'ya hep birlikte bir bilim merkezini kuracağız. Sayın Başkanımız Nihat bey gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra Bakanlığımızın vereceği desteklerle Şanlıurfa'ya bir bilim merkezi kazandıracağız.

'ŞANLIURFA'YA İKİ SANAYİ SİTESİ KURACAĞIZ'

Şanlıurfa'da 2 adet sanayi sitesi kuracaklarının müjdesini veren Bakan Işık, "Sağolsun Başkanımız Nihat Bey, Organize sanayilerinin gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak elinden gelen desteği veriyor. Şanlıurfa'nın sadece tarım ve turizm kenti olmasından ziyade Şanlıurfa'nın bir üretim ve sanayi merkezi olması bakımından Başkan Nihat Çiftçi gerekli destekleri veriyor. Şanlıurfa'da Matbaacılar ve Kunduracılar olmak üzere 2 adet sanayi  sitesi kuracağız. Hükümet olarak Şanlıurfa'nın çok önemli bir üretim merkezi olmasını istiyoruz. İnşallah Suriye ve Irak'taki gelişmelerinin bitmesiyle birlikte bu ülkelerin en önemli kapıları Şanlıurfa olacaktır. İnşallah Şanlıurfa'ya yapacağımız yatırımlar önümüzdeki süreçlerde üretimi, istihdamı ve ihracatı arttıracaktır. Ben Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye, Değerli Büyükşehir Belediyesi Meclisine ve Büyükşehir Belediyesinde çalışan ekibine teşekkür ediyorum. Sayın Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, Milletvekillerimiz, Valimiz ve Teşkilatlarımızın güzel bir birlikteliği var.  Bu uyumlu çalışmanın inşallah Şanlıurfa'ya daha fazla değere dönüşmesi konusunda elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.