banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bakan Fikri Işık Şanlıurfa’dan geçti

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işık, Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep gibi illerin teröre teslim olmayan, terör psikolojisine yenilmeyen önemli şehirler olduğunu belirterek, "Bu illerde sanayicilerimiz bizden yatırım için yer istiyor. Biz de şimdi Şanlıurfa'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çalışma başlatıyoruz. Niye? Çünkü sanayicilerimiz bu konuda bize talep geliyor. Biz de bu konuda bütün gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Şanlıurfa halkına çağrıda bulunan Bakan Işık," Halkımız kesinlikle teröre teslim olmamalı, devletimizin verdiği terörle mücadeleye destek vermeli. Bölge halkının başına en büyük bela olan PKK terör örgütünün buradan tamamen temizlenmesini sağlamamız lazım. Bölgemizdeki karışıklık sürüp gitmeyecek. Yarın bu bölgeler istikrar bulduğu zaman Şanlıurfa'nın stratejik konumunu düşünün. Bütün Ortadoğu'ya açılan kapımız.” İfadelerini kullandı.

Bölgemizde yaşanan olaylara prim vermediği için Şanlıurfa halkına teşekkür eden Bakan Işık, hükümet olarak kentin büyümesi ve gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını vurguladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla kente bilim merkezi kazandıracaklarını belirten Işık, "İnşallah birlikte çalışarak bu bölgemize önemli bir bilim merkezini kazandıracağız. Bunun yanında 2 sanayi sitesini Şanlıurfa'ya kazandıracağız. Bunlardan biri matbaa diğeri de kundura sanayi sitesidir.” İfadelerine yer verdi.

Daha sonra Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesine geçen Işık, Pınar süt fabrikası çalışanları ile birlikte yemeğe katıldı. (Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.