banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Belediye Meclis Üyelerinden Suriye'ye yardım eli

Şanlıurfa Belediyesi öncülüğünde Şanlıurfa ve çevresinde başlatılan kampanyada ilaç, gıda, giyim v.b insanı yardım malzemelerinin toplanması hedefleniyor.

Şanlıurfa Belediye Encümeni’nin başlattığı bu anlamlı kampanyayı kamuoyuna duyurmak amacıyla Şair Nabi Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen yardım komitesi, görsel ve yazılı medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi M.Adil Saraç, Yusuf Mert, Neşet Uçkan, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Sosyal Yardım Birim Sorumlusu İbrahim Akbaş ve Gıda Bank Sorumlusu Hakkı Murat’ın aralarında yer aldığı komitenin düzenlediği basın toplantısına gazetecilerin yanı sıra bazı STK temsilcileri, muhtarlar ve bazı birim amirleri katıldı.

KOMŞUDA YANGIN VAR

Kardeş ülke Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan dolayı oldukça üzüntü duyduklarını ifade eden Yardım Komitesi Başkanı AK Parti Belediye Meclis Üyesi M.Adil Saraç, “Komşuda adeta yangın var. Bu yangın umarım tüm Ortadoğu ülkelerine sıçramaz. Bu iç karışıklık yüzünden bölgemizin ekonomisi zarar gördü, bu zararın daha da büyümemesi adına böyle anlamlı bir kampanyanın başlatılmasını önemsiyoruz” dedi.

HEDEF KİTLEMİZ, GÖÇ EDEMEYEN YOKSUL SURİYELİLER

Hedef kitlenin iç karışıklığın yaşandığı Suriye’den göç edemeyen, her hangi bir mülteci kampında barınmayan, evleri ve işyerleri yıkılmış, göçebe hayatı yaşayan Suriyeliler olduğunun altını çizen Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Saraç, “Suriye’de savaş başlayınca imkânı olan bazı kardeşlerimiz Türkiye’ye gelerek sınır kentlerinde kendilerine ev tutup yaşamaya başladılar. Sayıları 100 bin’i geçen Suriyeli ise yine Türkiye’ye sığınarak oluşturulan çadır kentlerde yaşamaya başladı. Ancak ülkesinde göç edemeyen ve kırsal kesimde evsiz hayat sürdürmek sorunda kalan Suriyeliler ise kendilerine uzanacak olan bir insani yardım elini bekler oldu. Bu işin fikir babası ben değilim. AK Parti Meclis Üyesi Yusuf Mert’tir. Ben öncelikle bize sonsuz destek veren Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve şahsında tüm belediye yetkililerine ve AK Parti belediye meclis üyelerine, muhtarlara ve bizlere destek veren STK temsilcilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİZ PARA İSTEMİYORUZ, İLAÇ. GIDA, GİYİM İSTİYORUZ

Yardım kampanyası kapsamında asla nakdi para yardımı istemediklerinin altını çizen Saraç, “Biz hayırseverlerden para yardımı beklemiyoruz. Biz ilaç, gıda, giyim istiyoruz. Suriyeliler neye mi muhtaç? Onlar kan torbasına, seruma, antibiyotik ilaçlara, çocuk şuruplarına, halıya, battaniyeye, giysiye muhtaç” şeklinde konuştu.

YARDIM MASALARI OLUŞTURULDU

Şanlıurfa Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasının hedefine mutlaka ulaşacağını kaydeden Saraç, açıklamasını şu sözlerle devam etti.

“Belediye Önü, Beyaz Masa, İlaç Bankası, Balıklıgöl Yerleşkesi v.b birçok noktada yardım masaları oluşturuldu. Yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız yardım malzemelerini bu noktalara ulaştırabilirler. İmkanı olmayanlar ise “Alo 153” Beyaz Masa aracılığıyla bizden araç yardımı isteyebilir. Yardımlar Belediyemiz Afet Koordinasyon Merkezi’nde biriktirilecek ve belirli zamanlarda Suriye’ye nakledilecektir”

KAMPANYAYI URFALILAR BENİMSEDİ

Kurban Bayramı’ndan önce başlatılan kampanyaya kısa sürede Urfalıların büyük destek verdiğini belirten Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Saraç, “Şanlıurfalılar kadirşinastır. Her kampanyada olduğu gibi bu kampanyaya da büyük destek oldular. Geçen süre zarfında gıdadan giysiye, ilaçtan tutun aklınıza gelen her türlü yardım malzemesi bizlere ulaştırıldı. Bu hayra ortak olmak isteyen yüzlerce kişi bizi aradı. Ben bizleri arayan ve bizlere destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Kampanyamızın şimdilik süresi yok” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.