banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Belediye Başkanı Bayık, Kadınlardan yardım istedi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde binlerce Hilvanlı kadına seslenen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın barış süreciyle ilgili olarak kadınlara yaptığı çağrıyı Hilvanlı kadınlara aktardı. Hilvanlı kadınlardan sürece destek vermelerini istedi.

 

Belediyeye ait makine ikmal parkında düzenlenen etkinlikte barış sürecine destek isteyen Bayık, “ Değerli kardeşlerim, hepimizin bildiği ve yakından takip ettiği yeni bir sürece girdik. Türkiye coğrafyasında yaşayan ve yıllardır dökülen kardeşkanının son bulması için başlatılan bir barış sürecine girdik.

 

Sayın başbakanımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için söylediği anlamlı sözleri ben de burada sizinle paylaşmak istiyorum.

 

Sayın başbakanımız;

 

“Türkiye’nin yürekli kadınlarından bir adım bekliyoruz. Öne çıkıp, kana, gözyaşına ve acıya son deyin. Anneler dağ yolunu değil okul yolunu gözlesin. Türk de, Kürt de canımızdır ciğerimizdir” .

 

Ben de aynı duygularla sizlerden barışa katkı sağlamanızı ve destek vermenizi bekliyorum dedi ve Hilvan’ın 1980 öncesindeki durumunu anlattı.

 

Bayık” 1980 öncesinde Hilvan halkı olarak terör belasının acılarını başta analarımız ve bacılarımız çekti. Bu sebeple özellikle Hilvanlı kadın kardeşlerimizden başlatılan barış sürecine destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.