banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

BDP'den Erdoğan ve Gül'e çok özel davet!

Terör örgütü PKK'nın kamu görevlilireni serbest bırakmasının ardından barış yolunda yeni sıcak adımlar atılmaya devam ediliyor.Sabah'ta yer alan habere göre BDP, silah bırakma sürecinde önemli bir tarih olan 21 Mart'ta, Diyarbakır'da yapılacak Nevruz kutlamaları için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a özel davetiye gönderiyor. Nevruz etkinliklerine 2 bine yakın uluslararası parlamenter, diplomat, elçi, siyasi parti lideri davet edildi. BDP, çözüm sürecindeki sert çıkışları nedeniyle MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye davetiye gönderme konusunda ise kararsız kaldı. Her yıl olduğu gibi bu Nevruz Bayramı'nda da Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani davetli listesinin başında yer aldı. Nevruz kutlamalarına Kuzey Irak'tan bir heyetin katılacağı bildirildi.

ATEŞLER YAKILDI

BDP, Nevruz kutlamaları için Diyarbakır Valiliği'ne izin başvurusunda bulundu. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, mahallelerde Nevruz ateşlerinin yakılmaya başladığını belirterek, "Şu anda herhangi bir müdahale yok. Bayram havasında geçiyor. 21 Mart'ta da benzeri bir görüntü yaşanacağını düşünüyoruz. Davetiyeler gönderilmeye başladı, şenlikte sürpriz sanatçılar yer alacak. Kutlamalarda 5 bin partili görev yapacak.Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, silahların Nevruz öncesi susmasını umduğunu söyledi. DTK yayınladığı bildirgede "Kürtler bu süreci bozacak, zora koyacak taraf olmayacak. Nevruz yeni bir dönemin müjdecisi olacak" denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI FESTİVAL TALİMATI VERDİ

Barış sürecinde İçişleri Bakanlığı'ndan da pozitif bir haber geldi. Bakanlık 38 il valisine genelge göndererek Nevruz kutlamalarının 'festival havasında' geçmesi için üç aşakmalı güvenlik tedbiri alınması talimatı verdi. Buna göre etkinlik 'öncesi, esnası ve sonrasını' kapsayacak şekilde ve özellikle alanlar ile kitlenin geliş ve gidiş güzergahlarında güvenlik tedbirlerinin bir plan dahilinde alınması istendi. Genelgede güvenlik görevlilerinin provokasyonlara gelmemeleri, soğukkanlı ve sağduyulu hareket etmeleri konusunda eğitilmesi istendi. Aynı zamanda provakasyonun önlenmesi için STK'larla ve kanaat önderleriyle görüşülmesi istendi. Olası müdahaleler en son çare olacak ve orantılılık ilkesi çerçevesinde yapılacak. Müdahale kararı alındığında emir bizzat il valilerince; kalabalığın profili dikkate alınarak verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.