banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

BDP Şanlıurfa'da Altan Tan ve Ahmet Türk sürprizi

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, “Aday konusunda partimizin kapısı herkese açıktır. Çünkü biz bir kurumun bir misyonun partisi değil halkın partisiyiz” dedi.

İKİ PARTİ YARIŞACAK

 

2009 yerel seçimlerde Şanlıurfa Belediyesi için Samet Atabay’ı aday gösteren BDP sadece Viranşehir, Suruç ve Ceylanpınar belediyelerini aldı. Seçim takviminin yaklaşmasıyla birlikte şimdiden analizlere başlayan BDP, bu sefer işi sıkı tutacak. 30 Mart yerel seçimlerde Şanlıurfa’da AK Parti ile Barış ve Demokrasi Partisi yarışacak. AK Parti’nin kalelerinden biri olarak görülen ve bu yıl seçimlere Büyükşehir olarak girecek olan Şanlıurfa’ya büyük önem veren BDP’de 2014 seçimlerinde aday konusunda daha dikkatli davranacak.

 

TÜRK VE TAN ADAY OLMAYACAK

 

İlçelerde iddialı olan BDP, 2014 seçimlerine sürpriz adaylarla çıkmaya hazırlanıyor. OLAY’a konuşan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Büyükşehirde ve ilçelerde farklı adaylarla seçime gireceklerini söyledi. Binici, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için medyada adı geçen Ahmet Türk ve Altan Tan’ın aday olacağı haberlerini de yalanladı.

 

 

İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAĞIZ

 

Binici, yerel seçimler için bölgeler olarak genel merkezde seçim komisyonu oluşturduklarını ifade ederek, “Aday konusunda partimizin kapısı herkese açıktır. Çünkü biz bir kurumun bir misyonun partisi değil halkın partisiyiz” dedi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde BDP’nin ve AKP’nin yarışacağını vurgulayan Binici, “Büyükşehirde biz ve AKP var. MHP ve CHP’nin Şanlıurfa’da şansları çok düşük. Bu nedenle Büyükşehire biz parti olarak çok önem veriyoruz. Adayımızı da ince eleyip sık dokuyacağız” diye konuştu.

 

DEMOKRATİK SİYASETİN ÖNÜ AÇILACAK

 

BDP’nin Şanlıurfa’da ve ilçelerinde yüzde 80 belediyeleri alacağını savunan Milletvekili Binici, “ Büyükşehir, Viranşehir, Ceylanpınar, Halfeti, Birecik, Bozova, Hilvan, Suruç hata ve hatta Siverek ilçesinde çok güçlüyüz. Parti olarak Şanlıurfa’da yüzde 80 belediyeler bize geçer diye düşünüyorum. Zaten parti olarak Birçok ilçe belediye bizde Suruç’ta yüzde 55 ile birinci partiyiz. Halfeti, Viranşehir, Ceylanpınar ilçelerinde de partimize halkımız tarafından yoğun bir sempati var. Açılım sürecide partimizin yükselişinde büyük rol oynayacaktır. Çünkü demokratik siyasetin önü açılacak ve halk kendisi sandığa gidip oyunu kullanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Milletvekili Binici, KCK adı altında tutuklu bulunan Belediye Başkanlarının yolsuzluk, usulsüzlük ile içeride olmadıklarını fikirlerinden dolayı cezaevinde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Salih Demir/Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.