banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

BDP Şanlıurfa İl Kongresinde Abdullah Öcalan konuşuldu

Binici, "Bugün barış adımlarının atılması için adres gösterilen Sayın Öcalan için iktidardan tek bir ses yok. Çünkü Öcalan tek ve dört parçada Kürt halkının önderi ve lideridir" dedi.

Şanlıurfa BDP İl Kongresi belediyeye ait Mehmet Akif İnan Salonunda gerçekleşti. 'Binler içerde on binlerle kongreye gidiyoruz' sloganının atıldığı kongreye 489 delegenin katılımıyla tek liste halinde gidildi. Türk bayrağı ve BDP bayraklarıyla süslü salona gelen BDP Milletvekili İbrahimBinici, CHP İl Başkanı Ferhat Karataş ile kongerede aday gösterilen Halit Yıldıztekin, partililerin tezahüratıyla karşılaştı. Saygı duruşuyla başlayan kongrede gündem maddelerinin okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Kürsüye çıkan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, önemli ve tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile BDP'li Ayla Akat'ın İmralı'da müebbet hapis cezasını çekmekte olan Abdullah Öcalan'la görüşmesini olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bu sürecin işlemesi noktasında canı gönülden destekleyeceğimizi bildiriyorum. Ancak partimiz ve diğer bileşenleri Sayın Öcalan'ı daha önceden adres gösterdiğimiz için yine sistem partileri tarafından hedef tahtasına oturtuluyordu. Ama bugün başta iktidar olmak üzere tek ses yok. Çünkü Sayın Öcalan bir tek ve dört parçada Kürt halkının önderidir, lideridir."

Konuşmaların ardından delegeler oy kullanmaya geçti.

Kaynak; Urfastar

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.