banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl HASAN şahin urfaspor Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası deniz üssü İstanbul Sözleşmesi derhal iptal edilmeli

Başkan Yıldız, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

YILDIZ: HER TÜRLÜ ALGIYA, İFTİRAYA, KARALAMAYA HAZIR OLMALISINIZ

Özel bir otelde düzenlenen programda gazetecilere açıklama yapan Yıldız, algıcılar tarafından ortaya atılan yalanlarla ilgili açıklama yaptı. “Şanlıurfa teşkilatı görevden alınacak’’ iddialarına da yanıt veren Başkan Yıldız, şunları kaydetti:”Siyaset yaptığınız zaman kimse beni eleştirmesin derseniz, evinizde oturmanız, bu işi yapmamanız lazım. Siyasetin içerisinde olduğunuz zaman her türlü algıya, iftiraya, karalamaya hazır olmalısınız. Çok zorlu bir seçim sürecini geride bıraktık.

13 İLÇENİN 12’SİNİ HALKIMIZIN DESTEĞİYLE KAZANDIK

Ortada böyle bir başarı tablosu varken, Sayın Cumhurbaşkanımız bizi iki kez kabul edip tebrik etmişken, bu tür iddialar neden çıkar bilemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Kızılcahamam kampında çok net bir şekilde ifade etti: Başarısız teşkilatlarda revizyona gidilecek, Cumhurbaşkanımızın bu kelimesini alıp bizimle ilgili algı yapmaya çalıştılar. AK Parti’mizin bir sloganı var; Onlar konuşur AK Parti yapar. Bizde diyoruz ki onlar konuşur biz işimize bakarız.’’

Başkan Yıldız, Çevik Kuvvet Projesi, Beyaz Masalar, Göbeklitepe ve kentin diğer sorunlarıyla ilgili çalışmaların hızlıca devam ettiğini belitti. Çevik Kuvvet Projesi ilgili açıklama yapan Başkan Yıldız, yerel seçimlerin ardından ilgili bakanlıklarla gerekli görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ulaştırma Bakanlığı’yla gerekli görüşmeleri gerçekleştirdiklerini belirten Yıldız,”Şehrimizin ana damarı içinde yer alan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağın bitirilmesi için ne gerekiyorsa eğer firmaların alacağı varsa, bunların hal edilip projenin tamamlanası ve hizmete açılması talebimizi ilettik.

‘ÇEVİK KUVVETTE 182 KİŞİ HUMMALI ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR’

Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün seçimlerden önce bizlere vaati bir yönünün trafiğe açılacağıydı, Diyarbakır-Şanlıurfa istikametinin yüklenici firma ile görüştüğümüzde betonlaşma çalışmalarının bittiğini; ama bu dönemdeki olumsuz mevsim şartları çalışmaları biraz etkiledi. Dolgunun yapılamamasından dolayı yolun bitirilip açılamadığını söyledi. Bakanımız, konuyu takip ettiğini buradaki ödeneğin de aktarıldığını belirtti. Şu anda da 182 kişi çalışıyor yoğun bir şekilde sürüyor.”şeklinde konuştu.

‘BELEDİYELER İLE İLGİLİ ORTAK ARIZA EKİBİ OLUŞTURULACAK’

Büyükşehir ve merkez ilçelerle ilgili yürütülecek çalışma hakkında bilgi veren Yıldız, sorunların giderilmesi için ortak arıza ekibinin oluşturulacağının müjdesini verdi. Yıldız, şöyle konuştu:“Karaköprü’de arayan bir vatandaşımız 153 Beyaz Masaya şikâyetini bildirdiğinde veya Eyyübiye’den aradığında oradaki arkadaşımızın bizim ilgi alanımızda değil; 15 metreden, 20 metreden sonrası büyükşehirin aşağı ilçe belediyelerindir diyerek vatandaşa yardımcı olmayıp geri gönderiyordu. Bu konularla ilgili çokça şikâyet geliyordu. Bu alanda gelen şikâyetleri oradaki sorunlu arkadaşımız kendisi ilgili birime vatandaşı aktaracaktır, ortak bir arazı, zabıta ve beyaz masanın kurulumu yapılacak. O yönde çalışmamız devam ediyor.”

‘KÜLTÜR BAKANLIĞI, GÖBEKLİTEPE’NİN ÜZERİNDE ÇOK DURUYOR’

“Pazartesi günü bir aksilik olmazsa Kültür ve Turizm Bakanımız Şanlıurfa’ya gelecek.” diyen Yıldız, şunları kaydetti:”Turizmde otel yatırımcıların ilimize aktarılması, teşvik edilmesi vatandaşımızın nezdinde 2019 yılı bitince Göbeklitepe’nin biteceği algısının olması bakanlık olarak en çok üzerinde durduğu nokta. Projenin Göbeklitepe olduğunu 2019 yılı bitmesine rağmen sürekli desteklerinin süreceğini söylediler. Biz bir Kültür Sarayının da şehrimize kazandırılmasını istiyoruz. Bakanlık ve büyükşehrimizin ortak çalışması ile inşallah oda olacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.