banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

DEMİRKOL ESNAF ODALARININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ


Başkan Demirkol’u Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şefik Bakay karşıladı. Talep, öneri ve isteklerin görüşüldüğü toplantıya Şanlıurfa Merkezde bulunan Oda Başkanlarının yanı sıra ilçe Oda Başkanları da katıldı.

Başkan Demirkol, esnafın içinden gelen biri olarak esnafın taleplerini bildiğini ve bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Başkan Demirkol şu ifadeleri kullandı: “Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Şefik Bakay’ın şahsında tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlarının her birinin ayrı ayrı ihtiyaçları, her birinin ayrı ayrı talepleri vardır. Genel manada başkanımızın da belirttiği gibi kayıt dışı faaliyetlerle ilgili bu kayıt dışı faaliyetlerle ilgili tüm odalarımızın talepleri vardır. Bu bizim sadece Belediye Zabıtasının veya sadece Belediye’nin yapacağı bir çalışma değildir. Bunu ilgili kurumlarımızla; Maliye, Vergi Dairesi ve çeşitli meslek odaları ile birlikte yürütülmesi gereken bir faaliyettir. Biz kayıt dışı olsun olmasın velev ki kayıt altında olsa dahi halkımıza; Kaliteli hijyen şartlarını azami ölçüde taşıyan ve ayrıca helal lokma hususunda esnafımızın tescili amacında denetimlerimiz zaman zaman devam etmektedir. Bu haksız rekabet sadece kayıt dışında değil eğer sağlıksız şartlarda bir gıda maddesi satılıyorsa veya eksik gramajla ilgili bir uygulama varsa bunları da biz hem vergi daireleri hem de tarım müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz faaliyetlerdir. Bugün oda başkanlarımızın her birinin tek tek odası ile ilgili taleplerini ve ihtiyaçlarını yeniden birlikte değerlendireceğiz. Geçmişte yapılmış olanları izah edeceğiz. Yapılamamış olanların sebebini izah edeceğiz. Veya şu an ihtiyaç haline gelmiş olan çalışmaları değerlendireceğiz. Çünkü değişen şartlarda dün ihtiyaç olmayan bugün ihtiyaç haline gelmiş olabiliyor. Bende esnafın içinden geliyorum. Esnafın meselelerini Belediye Başkanı olmadan öncede biliyordum. Belediye Başkanı olduktan sonra hep birlikte halkımızın en sağlıklı şartlarda, esnafımızın en itibarlı şekilde en helal şekilde kazancını temin etmesi için hep birlikte oda başkanlarımızla esnafımızla ve belediye ile ilgili bütün birimlerimiz ile işbirliği halinde odalarımızın ve esnafımızın hizmetinde olacağız. Bugün ki ziyaretimizin sebebi budur.”

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şefik Bakay ise talep ve önerileri dinlediği için Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.