banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

BAŞKAN DEMİRKOL: GENÇLERİMİZİ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZLE DONATIYORUZ

“Haliliye Belediyesi olarak tarihi ve milli manevi değerlerimizle gençlerimizin donatılması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Demirkol, “merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haliliye Belediyesi tarafından Harran Üniversitesi ile ortaklaşa, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. İstiklal Marşı’nın 97’nci yıl dönümü nedeniyle Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Amfisinde düzenlenen programa Başkan Fevzi Demirkol, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve öğrenciler ile akademisyenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Başkan Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti:

“İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümünde sizlerle birlikte olmaktan gururluyuz. İstiklal Marşına gelinceye bir dizi savaş değil, zafer değil, destan dediğimiz muharebelerden geçmişiz. Bu destanlar sonucunda merhum Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşını yazmıştır. Cenab-ı Hakk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığını, ayrıca milletimizin istiklalini temin etmiştir. Cenab-ı Hakk’a sonsuz şükür ve hamdolsun. Akabinde İstiklal Marşını yazmıştır.”

Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak gençlerin milli ve manevi duygularla yetişmesi için çalışmalar da yaptıklarının altını çizerek, “Biz Haliliye Belediyesi olarak çağımız bilgi çağı olduğu için gençlerimizi bilgiyle donatmak, gençlerimizi ülkemizi ve milletimizi dünyayı en gelişmiş ülkeleri arasında en ön sırada almasını sağlamak, aziz milletimizin refah seviyesini yükseltmek ama bunların içinde tarihi ve milli manevi değerlerimizle gençlerimizin donatılması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Program, açılış konuşmaları ve şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Programın ardından Haliliye Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen “Anadolu’ya Vurulan Mühür, İstiklal Marşı” adlı kitap, Başkan Fevzi Demirkol ve Milletvekili Mahmut Kaçar tarafından katılımcılara dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.