banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Başkan Çiftçi, Şanlıurfalılara teşekkür etti

Darbe girişimi sırasında Başkent Ankara'da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, dün akşam saatlerinde geldiği Şanlıurfa'da halkla kucaklaştı. Kente gelir gelmez soluğu sokakları dolduran on binlerce vatandaşların yanında alan Başkan Nihat Çiftçi, ardından AK Parti İl Binasına geçerek buradaki kalabalığı selamladı. Parti binası önünde alkış ve sloganlarla karşılanan Başkan Nihat Çiftçi, vatandaşlarla selamlaşarak, dirayetlerinden dolayı tüm Şanlıurfa halkını kutladı.

Parti binası önünde bir konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Millet iradesini teslim etmemiştir. Halkımızın gösterdiği bu seferberlik dünya demokrasisinde hiç bir zaman unutulmayacaktır" dedi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "BİZ, MİLLETİN İRADESİNE İNANIYORUZ"

Alkış ve tezahüratlar arasında konuşmasına devam eden Başkan Çiftçi, özellikle Şanlıurfalı vatandaşların ilk andan itibaren sokaklara dökülerek büyük bir mücadele örneği gösterdiğini söyledi. Demokrasi nöbetine Şanlıurfalı kadın ve gençlerin de büyük katılım gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfalı hemşerilerim Allah hepinizden razı olsun. Şanlıurfa'mız ve Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlarımız iradesine sahip çıkmıştır. Halkımızın; kurumuna, hükümetine, reisi cumhuruna sahip çıktığı bir günü daha yaşadık. Biz milletin iradesine, milletin gücüne inanan ve milletten gücünü alan bir kadronun mensuplarıyız. İşte millet kendisine yönelen silaha karşı, müthiş bir mücadele örneği göstererek ülkesine sahip çıkmıştır. Türkiye çok önemli bir olayı birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf etmiştir. Şuna inanıyorum bu 24 saat içerisinde, bu iradeyi gösteren Türkiye toplumunu tarih altın harflerle yazacaktır. Dünya demokrasisine Şanlıurfa'mız ve Türkiye'miz bir ders vermiştir ve darbe noktasında hiçbir gücün cesaret dahi edemeyeceği düşünceyi daha ayaklar altına almıştır. Milletin tüm gücüyle, millettin imkanları ile alınan bu silahların hiçbir şekilde halkımıza dönmemesi gerekiyor" dedi.

 

"BİZE DÜŞEN BİR VE BERABER OLMAKTIR"

Girişimde bulunanların tek tek yakalanarak hukuk önünde sorguya çekileceklerini ve gereken cezayı alacaklarının da altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Darbe girişiminde bulunanların kullandıkları silahlar ve teçhizatlar bizim dış unsurlara karşı, düşmanlarımıza karşı, Türkiye Cumhuriyetini korumak için alınmış silahlardır. Ama kendini bilmeyen grupların ve içeride odaklanan paralel yapının yine silahlı kuvvetleri içerisindeki uzantının bu yaşattıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Bize düşen yine sabırlı olmaktır, bu yapıya karşı dik durmaktır, bir ve beraber olmaktır. Allah hepinizden razı olsun. Bu süreç içerisinde teşkilatlarımız, kurumlarımız, Büyükşehir Belediyemiz ve insanlarımız bir ve beraber olmuş ve bu antidemokratik girişime dur demiştir. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum" diye konuştu.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, SABAHA KADAR SOKAKLARDA VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI

Konuşmasının ardından AK Parti İl Binasında, parti il başkanı Z. Abidin Beyazgül, parti teşkilatı ve ilçe belediye başkanları ile kısa bir süre görüşme gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, daha sonra yaya olarak Tugay önüne geçti. Burada polisleri ve vatandaşları kucaklayan Başkan Nihat Çiftçi, sabaha kadar demokrasi nöbetine devam edilmesi çağrısını yeniledi.

Başkan Çiftçi Tugay önündeki ziyaretinin ardından ise şehrin diğer bölgelerine geçerek buralarda da halkla buluşmasını sürdürdü.

 

BÜYÜKŞEHİR'DEN KUMANYA, TATLI VE ÇORBA İKRAMI

Öte yandan darbe girişiminin yapıldığı ilk andan itibaren gerek personeli gerekse araçları ile mesai kavramı gözetmeksizin halkın direnişine destek veren Büyükşehir Belediyesi, ilk gün olduğu gibi ikinci günde de yine vatandaşlara kumanya, tatlı ve çorba ikramında bulundu. Akşam saatlerinde sokakları dolduran on binlerce vatandaşa kumanya dağıtan Büyükşehir Belediyesi, gece saatlerinde tatlı, sabahın ilk ışıklarında ise çorba ikramında bulundu.

Bu arada vatandaşların 24 saat esaslı ve ücretsiz bir şekilde şehir içi ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarına rağbet gösterdiği gözlendi.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.