banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Başkan Beyazgül, Merkezdeki Çalışmaları Denetledi

 Şanlıurfa’da büyük bir gelişim ve dönüşümü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın yol ağını oluşturmak ve trafik yoğunluğunu minimize etmek için Ulaşım Master Planlarını gerçekleştiriyor. 

İncelemeleri kapsamında ilk olarak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa- Gaziantep yolunu birleştirecek olan Kuzey Batı Çevre yolunda devam eden çalışmaları denetleyen Başkan Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı ve teknik heyet ile birlikte çalışmalar hakkında istişarede bulundu. 

Yılsonuna kadar yolun tek şerit olarak açılacağının müjdesini veren Başkan Beyazgül, “Yapımı devam eden Kuzeybatı Çevreyolunda incelemelerde bulunuyoruz. Bu yolun kısa sürede faaliyete geçebilmesi için teknik kadrolarımızla istişarelerde bulunduk. Trafiği rahatlamak açısından kent içinde kalan bölümü kısa sürede açmak için Karayolları bölge müdürümüzden talep ettik. Allah’ın izni ile yılsonuna kadar bu yolun tek şerit açılması noktasında çalışmalarında hızlı bir şekilde sürdürecekler. İlerleyen zamanda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız ile Şanlıurfa’da süren çalışmalar hakkında görüşme sağlayacağız. Yapılacak olan bu yolla şehir içi trafiği oldukça rahatlayarak büyük bir trafik yükünü alacak. Mevcut çalışmayı Karayolları Genel Müdürlüğümüzün yapıyor ama bu yollar Şanlıurfa’mızın geleceğini ilgilendirdiği için İlçe Belediye Başkanlarımız ve Milletvekillerimiz ile hassasiyetle çalışmaları takip ediyoruz, emeği geçenleri teşekkür ediyorum, yolumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

EYYÜBİYE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İncelemeleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa-Akçakale yolunda tamamlanan kamulaştırma çalışmalarının ardından başlatılan yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Beyazgül, sona gelinen çalışmalar hakkında teknik heyetten bilgiler aldı. 

Bölgenin trafik yükünü önemli bir ölçüde rahatlatacak olan çalışmalarda emeği geçen işçiler ile sohbet eden Başkan Beyazgül’e, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Moğal, AK Parti Gurup Başkan Vekili Faruk Bayuk ve ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu eşlik etti.

Başkan Beyazgül ve beraberindeki heyet son olarak Eyyübiye Belediyesi tarafından Eyyübiye Mahallesinde yapımı devam eden, Çok amaçlı Semt pazarının yapım çalışmalarını yerinde denetledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.