banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sac Kavurması Sıra geces bomba uzmanı Özgürlük İçin 10 Milyon İmza İbrahim Tatlıse

Başkan Adayı Güvenç, İkiağız köyünde miting yaptı VİDEO

İkiağız köyünde davul zurna eşliğinde kurbanlar kesilerek coşkuyla karşılanan Celalettin Güvenç, büyük-küçük, kadın-erkek hemen herkesi selamladı.


Haliliye İlçe Başkanı İ.Halil Kızılelma ve encümen adayı Halil Bakış tarafından organize edilen İkiağız köyü programına Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç’in yanısıra AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Yönetim Kurulu üyeleri Nihat Kılıç, İbrahim Toru ve Cemil Çadak ile Gençlik Kollarından Mehmet Cem Beyaz ve merkez ilçe Belediye Başkan aday adayları katıldı.


Açılışta konuşan Halil Bakış, köylerine kadar gelerek kendilerini onurlandıran Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı, Yönetim kurulu üyeleri ve merkez ilçe Belediye Başkan aday adaylarına teşekkür etti.


Bakış, Celalettin Güvenç’in Valiliği döneminde ayrım yapmadan hizmet ettiğini bildiklerini ve dil, din, ırk ayırımı yapmadan hizmet edeceğine inançlarının tam olduğunu belirtti.


Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika’daki işçilerimiz Milletvekili, Belediye Başkanı oluyor
İkizağız köyünden Mahmut Öztek de, bu toplantının bir miting olduğunu belirterek, “Bu bir mitingdir. CHP’nin toplayamadığı topluluğu biz burada İkiağız köyünde toplamanın mutluluğunu yaşayalım. Demokrasinin gereği artık köyler ve mezralar bile Büyükşehir Belediye Başkanına oy verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı da köylere ve mezralara da hizmet edecek. Zaten biz Başkanımızı Devlet görevinde iken de köy köy gezdiğini ve hizmet ettiğini biliyoruz. Demokrasilerde herkes aday adayı olabilir. Ama bayrağı taşıyacak, gerçekten hizmet edecek insanlara ihtiyacımız var. Bir dedikodu yayıyorlar, efendim Başkan adayı Urfalı olmalı. Almanya’da, İngiltere’de, Fransa’da, Belçika’da burdan gitmiş işçilerimiz orda Milletvekili oluyor, Belediye Başkanı oluyor. Ben 33 yıl bu ülkenin çeşitli yerinde görev yaptım. Yarın Giresun’a gider, oraya hizmet ettiğim, orayı tanıdığım için, yapabileceksem oradan aday olabilirim.Oy alıp seçilirsem hizmet yaparım. Sayın Valimiz de Usta’nın emanetini alıp burda bu Bayrağı sallandıracak. Urfa’ya hizmet edecek, biz kendisine başarılar diliyoruz. Sayın B:aşkanımıza şimdiden Başkanlığının hayırlı olmasını diliyor, ekibiyle birlikte köylerimize büyük hizmetler getireceğine inanıyoruz” dedi.


Bizim hayal edemediğimizi AK Parti Hükümeti gerçekleştirdi
AK Parti Haliliye ilçe Başkanı İbrahim Halil Kızılelma ise, Başkan adayını çok yakından tanıdıklarını hatırlatarak, “Başbakanımız dün gece İstanbul Hava alanında yaptığı mitingde ‘yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Yeniden İstiklal mücadelesini başlatıyoruz’ dedi. Bunun sebebini hepiniz basından çok yakından takip ediyorsunuz. Başbakanımıza ve Hükümetimize karşı çok kötü komplolar yürütülüyor. Bunlar birkaç kişi için değil, ülkenin refahı ve geleceği için yapılıyor. Herkesin aklıselim davranması, hükümeti yaptıklarıyla değerlendirmesi lazım. Bizim üniversite döneminde başörtülü kızlarımız okuyamıyordu, kamusal alanda çalışamıyordu. Bizim hayal edemediğimizi AK Parti Hükümeti gerçekleştirdi. Eğitimde yenilikler yapmış. Okullarda Kur’an-ı Kerim ve Tefsir dersleri okutuluyor. Müslüman ülkelerde yapılan zulümlere ses çıkarmayanlar şimdi Başbakanımıza karşı komplolar yürütüyorlar. Bizim Başbakanımıza sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

600 sene 21 milyon kilometrekarede dünyaya adalet götürmüşüz
Şanlıurfalıların Başbakanın emaneti olarak kabul ettiği AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç te “Ehlenvesehlen, Allah hepinizden razı olsun” diyerek şöyle konuştu;
“İkiağız’ın güzel insanları. Bakışlar’ın, Havşanlı’nın,Şenocak’ın, Mehmetçik’in, Özlü’nün, İbrik’in, Kesme’nin, Dolutepe’nin, Güvenli’nin, Harran’ın, Akçakale’nin güzel insanları hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Geleceğimizin teminatı sevgili gençler; Hoşgeldiniz, Allah bahtınızı açık etsin, gam, keder vermesin hepinize. Bu gün 2014 seçimleri için yaptığımız çalışmalar kapsamında sizlerin yanındayız. Şu yola daha önce asfalt yapmak için, okuluna, suyuna bakmak için, diğer sorunları yerinde görmek için geldik. Ama bugün çok daha büyük bir iş için ayağınıza geldik. Türkiye’nin, Harran’ın, Urfa’nın geleceği için geldik bugün. Bilesiniz ki bugün buraya sadece Türkiye için de gelmedik. Suriye için geldik. Irak için geldik. Mısır için geldik. Bangladeş için geldik. Libya için geldik. Dünyanın dört bir köşesinde ezilen, ölen, öldürenler tüm Müslümanlar için geldik buraya. Çünkü Allah bu topraklara tarih boyunca büyük bir misyon yüklemiş. Bizler 600 sene 21 milyon kilometrekarede dünyaya adalet götürmüşüz. İnsanlık götürmüşüz. 72 milleti, 72,5 dili bir arada tutmuş, hepsini başı dik olarak bizlerin yönetiminde kalmış. Bu coğrafyaları almışlar, o toprakları almışlar. Aramıza fitne sokmuşlar, fesat sokmuşlar. Bakın etrafınıza terk ettiğimiz yerdeki bütün halklar Müslüman, gayrimüslim, Arap, Boşnak, Kürt, Laz, Çerkez, Mekadon, Yunanlı perişan halde yaşıyorlar. Tayyip Erdoğan;Aleviyi, Sünniyi kucaklama hareketidir. Bu topraklarda aslımızda olduğu gibi aslolan insanların muhteremliğidir deyip insanların kucaklanması hareketidir. Herkesin kendisini rahatlıkla ifade edebilmesi, ‘ben bu ülkenin evladıyım, bu coğrafyanın insanıyım, bu topraklar benim, bu devlet benim, ben burada hür, bağımsız, başı dik yaşayacağım. İstediğim adamı seçeceğim yönetime getireceğim. İstemediğim adamı da muhalefette koyacağım hareketinin adıdır Tayyip Erdoğan. Sizlerden, bu milletten Allah razı olsun. Elimde rakamlar var; 2002’de kutlu yolculuğa çıktığında Tayyip Erdoğan bu inançtaydı. Millete hizmetkar olma derdindeydi. Bu coğrafyada artık buyurgan devletin gidip hizmetkar devletin gelmesi derdindeydi. Sadece İstanbul Belediyesinden tanıyorduk kendisini. Bukadar bilmiyorduk millet aşkını, inancını, kahramanlığını bilmiyorduk ve % 37 oy verdik ona. O, %37 oyunuzu namus bildi, şeref bildi, eğmedi, bükülmedi, satılmadı. İşte olanda ondan sonra oldu. Herkes rahatladı, Kürt rahatladı, Arap rahatladı, ekonomi düzelmeye başladı. Devlet yol yapabilmeye, insanlarıyla kucaklaşmaya başladı. Yine Allah sizden razı olsun % 37 oy 2011’de % 50’lere dayandı. İşte çıkarılan her türlü operasyonlarında şaşmaz sağduyunuzla yedirmeyiz, yedirmeyiz, geriye döndüremez kimse bizi.”


Hizmetler ülkemizin her yanına yayılmaya başladı
Kadınların da biraz daha yaklaşarak kendisini dinlemeye geldiğini gören Güvenç, “Kadınlarımızı selamlamadan gitmeyecektim zaten. Kadınsız olmaz. Kadınlarımız bizim herşeyimizdir” diyerek konuşmasına şöyle devam etti;
“2002’ye göre ilk olarak ülkede moraller düzeldi. Anlayışlar değişti. Köylümüz, kentlimiz, fukaramız artık kendilerine sahip çıkar, hizmetkar olan bir devletin olduğunu görmeye başladı. Hizmetler ülkemizin her yanına yayılmaya başladı. Urfa’mıza bakın, Hava alanımıza bakın. 2 yılda Şanlıurfa’nın köylerine yaptığımız 3 bin 500 Km asfalt yolumuza bakın. 2013’ün Türkiye’sinde dedik köy içlerinin çamurluğu bize yakışmıyor, parke taşı döşemeye başladık. Enbüyük handikabımız olan susuzlukla mücadeleye devam ediyoruz. Ovalarımızın sulanması, fakirliğin tamamen yenilmesi için yaptığımız dev projeler yavaş yavaş hizmete giriyor. Nusaybin’i kadar suyu ulaştırdık. Suruç ovasını önümüzdeki sene sulayacağız. Suruç ovasına yapılan projenin bedeli 750 trilyonun üzerindedir sevgili kardeşlerim. Bunun yanında 6 ayda yaptığımız okul ihale sayısı 238’dir. 3 bin 500’ün üzerinde derslik ihalesini yaptık, bedeli 400 milyon liradır. Eski parayla 400 trilyon lira civarındadır. Allah’a şükür bölgemizin rengini değiştiriyoruz. İşte Tayyip Erdoğan, ‘Allah’ın yardımı, bu milletin desteğiyle beni yenemezsiniz’ dedi ve bugünlere geldik. Gezideki olayları biliyorsunuz. Gezide 3 tane ağacı bahane ederek bir operasyon yaptılar. Ama geziden sonra istedikleri neydi biliyor musunuz; ‘Dünyanın en büyük Hava alanını yapmaya başladınız, bunu yapmayın. Çünkü bu Almanların aleyhine, Nükler santral yapmak istedik 22 milyar dolar. Yapmayın’ niye; çünkü biz tükettiğimiz elektrik dahil % 60-70’ini dışardan ithal ediyoruz. 60 milyar dolar enerji ithalatına para harcıyoruz. Eğer 3 tane nükleer santral yapabilsek Fransa gibi, dışa bağımlılığımız azalacak. Dışarıya ödediğimiz paralar içeride kalacak ve bu elektrik kesintilerini de kökten kaldıracağız. Ama istemiyorlar, rahatsız oluyorlar, ‘siz ileri gidiyorsunuz’ diyorlar. ‘Bu milleti zenginleştirmeyi hedefliyorsunuz, asla buna izin vermeyiz’ diyorlar. Ama bu milletin sarsılmaz iradesi. Sarsılmaz sağduyusu 12 yıldır bunları tokatladı, geriletti. İnşaallah bu seçimde de geriletecek. Her dönemde yanlış yapanlar çıkar, yaparsa Başbakanımız alıp onları bir kenara koyar. Ama sen Halk Bankasını niye hedef alıyorsun. Sen Halk Bankasıyla, Yurt yapan bir Vakıfla, öbür işi niye hep birbirine karıştırıyorsun. Bundan kimin haberi var. Bir tane Savcıyla, bir tane Emniyet Şube Müdürü hükümete darbe yapabilir mi, bütün hepsini tezgahlayarak. Noldu; bu millet dün Sakarya’da, İstanbul’da, ‘beyler bunu da yemedik, buna da razı değiliz. Yolsuzluk önlensin ama hükümetin arkasındayız. Başbakanın arkasındayız’ dediniz. Allah sizden razı olsun. Biz yolumuza devam edelim. Benim tek duam ve temennim budur. Yapımızın, kurumsal yapının bu aşkla, bu şevkle devam etmesidir.”


Mecliste çoğunluğu mutlaka AK Parti almalı
Bu seçimde büyükşehir Belediye Başkanını ve Meclisini seçeceklerini belirten Celalettin Güvenç, “Bu meclis ve bu Başkan, inşallah Şanlıurfa’yı alacak Antep’in de önüne geçirecek, Türkiye’nin de 5 şehrinden biri yapacak. Bunun için oylarınız çok değerli. Bizi seçmeniz yetmez. Allah için mecliste bizi güçlü kılın. Mecliste çoğunluğu bize verin. O meclise namuslu, liyakatlı güzel insanları seçelim ve orda çoğunlukla hizmet üretelim. Allah korusun o mecliste bizi bloke etmesinler. Hizmetlere, çalışmalara engel koymasınlar. Bütün amacımız rahat bir meclisle sizlere ayrım, gayrım yapmadan Urfa’nın tamamını kucaklayan, tüm köylerini kucaklayan, tüm insanlarımızı saygıdeğer gören ve tüm insanlarımıza hizmeti şeref bilen güçlü bir meclis istiyoruz. Bütün arzumuz budur. Allah korusun o mecliste bir sıkıntı olursa, o mecliste bizi güçlü kılmazsanız, ‘ya meclis değil mi’ deyip ihmalkârlık yaparsak, emin olun elimiz ayağımız bağlanır. Mecliste çoğunluğu mutlaka AK Parti almalıdır. Onun için hepimizin, analarımızın, bacılarımızın her bir oyu çok önemli” dedi.


Bu işi kişiselleştirmeyin
Başbakanımız başkanlığındaki 9 kişilik gurubun, Bakanımızın ve her unsurun en iyisinin arayışı içersinde olduğunu belirten Güvenç, “Çok güzel aday adaylarımız var. Hepsi sizin evladınız. Hepsinin öne çıkan güzel özellikleri var. Ama ne yaparsınız ki, 1 tane başkan adayımız olacak ilçede ve onun altında da Meclis aday adayları. Sizlerden ricam bu işi kişiselleştirmeyin. Asla yanlışa düşmeyin. Bilinki en iyiyi, en doğruyu yapmaya çalışıyoruz. Asla kirli bir ilişkiyle, ahbap çavuş ilişkisiyle, bir başka çirkin ilişkiyle meclis üyeliği olmaz. Bütün arzumuz; sizleri kucaklayacak, sizleri sevgiyle karşılayacak, büyük mecliste sizleri şerefle temsil edecek güzel bir meclis oluşturmaktır. Bu sana göre şudur, öbür kardeşime göre budur. Bütün amacımız en iyi hizmeti sizlere nasıl götürebilmektir. Kanaat önderleriyle, muhtarlarımızla, aile büyüklerimizle görüşüyoruz ki en iyi listeyi yapalım. Dua edin en sağlıklısını ortaya koyalım. Çünkü inancımız, amacımız, gayretimiz o. Ama liste çıktıktan sonra, adayımız belli olduktan sonra da asla darılmayalım, küsmeyelim, kavga etmeyelim” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.