banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Başkan adayı Abdullah Aksak’tan Darp İddialarına Yalanlama

Ak Parti Ceylanpınar Belediye Balkan adayı Abdullah Aksak ilçe gençlik kolları başkanı Abdulhadi Dakak’ın darp edildiğine dair iddiaları, yaptığı yazılı açıklama ile yalanlandı.

Ceylanpınar’da seçim yoğunluğu yaşanırken, AK Parti Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Abdullah Aksak’ın yeğenleri ile AK Parti Gençlik Kolları arasında sözlü tartışma yaşandığı öğrenildi.

AK Parti Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Aksak’ın 2 yeğeni tarafından darp edildiğini iddia eden Dakak, hastaneye kaldırıldı. Hastanede darp raporu alan Dakak’ın şikâyetçi olduğu öğrenildi. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdülhadi Dakak “Olay Ak Parti Milletvekilimiz Halil Özşavlı parti seçim büromuza geldiği zaman oldu. Ben yukarı çıkıp vekilimiz ile görüşmek istedim. Abdullah Aksak’ın yeğenleri merdivende duruyorlardı. Bana yukarı çıkamazsın dediler. Sözlü hakaretlerde bulunup iki yeğeni beni darp ettiler” dedi.

Ak Parti Ceylanpınar Gençlik Kolları Başkanı Abdulhadi Dakak’ın, Ak Parti Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Abdullah Aksak’ın yeğenleri tarafından darp edildiği iddiası üzerine Ak Parti Belediye Başkan Adayı Abdullah Aksak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada olayın bir kurgu olduğunu, darp olayının yaşanmadığını söyledi.

İşte Aksak’ın  yaptığı  o açıklama;

” 03 Mart 2019 Pazar günü ilçenin Gazi Caddesi’nde bulunan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’mizde Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı’nın ilçeyi ziyareti esnasında binada AK Parti ailesi içinde yaşanan tatsız bir olaydan dolayı, tartışan gençlerin bir yemek organizasyonu ile AK Parti Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Abdullah Aksak ve AK Parti İlçe Başkanı Halid Şimşek’in girişimleri sonucu barıştırıldıkları bilinmektedir. Darp veya yara izi olmayan yemekli program fotoğraflarla belgelenmiştir. Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı’nın Abdulhadi Dakak’ı huzuruna çağırdığında ‘Sözlü bir tartışma, kendi aramızda çözdük’ bilgisini de vermiştir.

İddialara göre; AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulhadi Dakak’ın olaydan bir gün sonra kirli ellerin devreye girmesi ile beraber provakatörler aracılığıyla kendi isteğiyle darp edildiği ortaya çıkmıştır. Olaydan bir gün sonra Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde 04 Mart 2019 tarihli rapor alındıktan sonra kirli eller ve provakatörler ile beraber ilçede etnik köken üzerinden oy devşirmeye ve nemalanmaya çalışanlar yine yanıldıklarını anlayacaklar.

Olayla alakalı kamera kayıtları ve fotoğrafları kamuoyu ile paylaşmaya hazırız. Bu bağlamda halkı kin ve söylemler ile birbirine düşürmeye çalışan provakötörlerin, Yüce Türk Adaleti önünde hesap vermesi için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Dinimiz, dilimiz, rengimiz, cinsiyetimiz, ırkımız ve hatta siyasi görüşümüz ne olursa olsun, kardeşlik duygularıyla çıktığımız bu kutlu yolda, defalarca ve altını çizerek ayırım ve kirli siyaset yapmayacağımızı belirtmiştik ve belirtmeye de devam edeceğiz. Hiçbir zaman kirli siyasetin bir parçası olmadık ve olmayacağız.”ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.